zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mobka

Cytat: nionczka w 04 Gru 2012, 21:20:36
idz do motercare, dużo ładniejsze rzeczy, szczególnie dla maluchów
Tez bylam :D

konwalia

o jeszcze taką książeczkę c zrano-biało-czerwoną tiny mogę dla takiego malca polecic

nionczka

Ja dla starszych wprawdzie widziałam dzis boski zestaw w motercare. Plecaczek a w nim lornetka, kompas, latarka i sama nie wiem co jeszcze. Moja chciała lornetkę, więc babcia dla niej dyskretnie kupiła. A teraz żałuję, że nie wzięłysmy całego zestawu.
http://www.mothercare.com/ELC-Explorer-Kit/129142,default,pd.html#q=explorer o ten
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

kotabma

nionczka a ile to kosztowalo? caly zestaw
bo mi juz sie podoba choc ne widzialam :D

nionczka

Cytat: kotabma w 04 Gru 2012, 21:37:01
nionczka a ile to kosztowalo? caly zestaw
bo mi juz sie podoba choc ne widzialam :D
nie pamiętam czy 69 czy 89, ale chyba 89. lornetka sama za 49
a ire dostanie taką http://www.mothercare.com/ELC-Binoculars---Orange/129137,default,pd.html[/url]
albo odwrotnie kolory. na żywo ładniejsze te kolory, żywsze.

kotabma

Cytat: nionczka w 04 Gru 2012, 21:37:41nie pamiętam czy 69 czy 89, ale chyba 89. lornetka sama za 49
a ire dostanie taką http://www.mothercare.com/ELC-Binoculars---Orange/129137,default,pd.html[/url]
albo odwrotnie kolory. na żywo ładniejsze te kolory, żywsze.
super - pomysle o tym za rok bo teraz Z jeszcze za mala

marcheewka

a co można jeszcze chciec dla 2 latki? Rodzina mnie pyta

naprawdę nie mam pomysłów, dostała już ciastoline, duplo, lalke baby born z nocnikiem, puzzle

Myślałam o jakimś zestawie korali, spinek, gumek itp, bo Ola lubi korale,
może jakieś farby, bo chcemy zacząć malować

malowanka

naprawdę nie wiem, bo ona juz wiele ma i bawi sie tym.

co wy kupiłyście, albo czym sie bawią wasze 2 latki

ostatnio u nas jest faza na klocki drewniane - ale ma juz całe pudło

ddu

marcheewka, wyżej wstawiłam kilka linków
gdybym miała kasę i miejsce, na pewno chciałabym coś z trzech myszy
http://trzymyszy.pl/

mi się podobają takie nieoczywiste zabawki

sama niestety też nie wiem, co mówić, bo rodzinę mam w małych miejscowościach, niezamożną, nie zamawiającą przez net... więc im nie powiem, że chcę puzzle z djeco.

albo bransoletkę  http://www.pakamera.pl/kollam-20_s12111378.htm
wolałabym niż jakąś kolejną plastikową lalę, kt. i tak szybko się pozbędę...

Justynna

ddu, poproś o książki albo artykuły plastyczne :)

Kasia

Cytat: ddu w 05 Gru 2012, 14:36:55kt. i tak szybko się pozbędę...
pozbywasz się zabawek, które Ci się srednio podobają?

Dodany tekst: 05 Gru 2012, 14:42:18

te wszystkie alternatywne zabawki sa fajne ale kurdę czemu takie drogie
u nas te tekturowe to na krótko by starczyły ;)

marcheewka

Cytat: ddu w 05 Gru 2012, 14:36:55
marcheewka, wyżej wstawiłam kilka linków
gdybym miała kasę i miejsce, na pewno chciałabym coś z trzech myszy
http://trzymyszy.pl/

mi się podobają takie nieoczywiste zabawki

sama niestety też nie wiem, co mówić, bo rodzinę mam w małych miejscowościach, niezamożną, nie zamawiającą przez net... więc im nie powiem, że chcę puzzle z djeco.

albo bransoletkę  http://www.pakamera.pl/kollam-20_s12111378.htm
wolałabym niż jakąś kolejną plastikową lalę, kt. i tak szybko się pozbędę...

u mnie podobnie, ja sobie mogę zamawiać z neta, ale rodzina już nie i oni chcą coś stacjonarnego.
no i strasznie drogie te rzeczy są, kurcze

bozena.dp

Cytat: fasolka1980 w 29 Lis 2012, 22:44:31
Widzialyscie gdzies smieciarkę jakąs fajną?

w biedronce z wadera, o ile jeszcze są - kupiłam taką Pawłowi,nawet pokazywałam 2 strony temu, bo bardzo lubi i fajnie się nią bawi - jego kuzyn taką ma już chyba z 3 lata jak nie więcej - jest wytrzymała (jak wszystkie zabawki wadera) i duża - polecam

edit: widzę, że już dziewczyny pisały o tej śmieciarce ;)
potwierdzam, że zabawki Wadera sa niezniszczalne, a na autach typu śmieciara czy laweta czy jakas wywrotka które ma siostrzeniec, dzieci jeżdżą i nic się nie dzieje ;)

marcheewka

Cytat: Justynna w 05 Gru 2012, 14:40:54
ddu, poproś o książki albo artykuły plastyczne :)

a ksiażkami to u mnie średni pomysl, bo nasze gusta troche się rozmijają.
Ja zwracam uwagę na tekst, ilustracje, na wartość edukacyjną, a inni nie koniecznie. Mamy pełno nieciekawych ksiażek, albo za trudnych, albo "za małych", a w tych sprawach nikt sie nie pyta, ja podałabym konkretne pozycje, które mnie interesują.

Wogóle u mnie jest dziwnie, bo nawet jak zapytaja i powiem, co by Olę ucieszyło, to i tak kupują co zechcą ( co będzie), bez sensu to.

Justynna

Cytat: marcheewka w 05 Gru 2012, 15:23:58
a ksiażkami to u mnie średni pomysl, bo nasze gusta troche się rozmijają.
Ja zwracam uwagę na tekst, ilustracje, na wartość edukacyjną, a inni nie koniecznie. Mamy pełno nieciekawych ksiażek, albo za trudnych, albo "za małych", a w tych sprawach nikt sie nie pyta, ja podałabym konkretne pozycje, które mnie interesują.
no właśnie z podaniem tytułów, bo książka jak zabawka, może być kiepska ;D

jestynka

Cytat: Kasia w 05 Gru 2012, 14:41:32te wszystkie alternatywne zabawki sa fajne ale kurdę czemu takie drogie
u nas te tekturowe to na krótko by starczyły wink

my z filipem sami robimy, wiadomo,ze nie są tak ładne ,ale są nasze :)
mi czas szybciej i przyjemnie leci jak z nim wtedy jestem ,a on zadowolony

bozena.dp

u nas mikołaj to 6.12 i robimy drobne prezenty, dla Pawła mam tylko mazaki (bo za chwilę święta i jego urodziny) i wiem, że będzie się z nich cieszył, bo on bardzo lubi mazakami "rysować"=bazgrać ;)
a pod choinke prezenty przynosi Dzieciątko (Jezus) i to sa prezenty konkrety, ale też bez szaleństw ;)

marcheewka

Ola wczoraj dostała już ciastolinę, ma fajne foremki do ciastek i taki stojak na ciastka jak w cukierni ( dzisiaj sie tym bawi), Oli sie podobało, mnie również, cały wieczór robiliśmy ciasteczka i cukierki ;)

Dzisiaj dostanie puzzle, a jutro dostanie jeszcze coś od dziadków, no i Mikołaj w żłobku.

Zaczełam juz od wczoraj, aby tymi drobnymi prezentami miała okazje sie pobawić, bo jak dostanie naraz trzy to weźmie ciastolinę, a reszta zostanie ;)

ddu

Cytat: Kasia w 05 Gru 2012, 14:41:32pozbywasz się zabawek, które Ci się srednio podobają?

tak. my mamy małe mieszkanie, helena ma bardzo mały pokój, moje dziecko nie potrzebuje 6 lalek. i tak się w ogóle nimi nie bawi...
wywalam także wszystkie śmierdzące chińskie, z małymi elementami, kt. wkurzają helę, bo nie umie czegoś tam włożyć albo coś się urywa i ją frustruje

poprosiłam o puzzle, książki (napisałam, jakie wydawnictwa lubimy, a także czego z klasyki nam brakuje - np. kaczki dziwaczki), kubek  i ciastolinę

jutro hela dostanie domino, książki, kredki (wszystko od kogoś), od nas książka i ... kurtka.
na pewno jej się spodoba

Dodany tekst: 05 Gru 2012, 20:10:16

o, fajny zestaw
tę grę bym chciała http://www.edziecko.pl/przedszkolak/5,123916,12938400,Fajne_prezenty_za_mniej_niz_50_zl___40_propozycji_.html?i=2
ale w tor. jest droższa... może poszukam w necie

konwalia

Cytat: Kasia w 05 Gru 2012, 14:41:32u nas te tekturowe to na krótko by starczyły wink
u mnie na kilka dni, do podrapania lub osikania przez kota, pudła wg kotów do niczego innego się nie nadają

feeling.good

my z M. już sie jutra doczekać nie możemy. Staś dostanie ten upragniony stadion i jestem bardzo ciekawa jego reakcji :)

konwalia

u nas Daga dostanie komplet "poczytaj mi mamo" w skarpecie świątecznej zrobionej na szydełku

ddu

nie, no my razem myłyśmy buty :)
i stoją pod oknem balkonowym, a wokół prezenty
mam nadzieję, że będzie szał

Justynna

A do nas Mikołaj przyjdzie w sobotę ;D Bo w tym tygodniu pracuje na II zmianę i nie wyrobi się  :rotfl:

foszek

Cytat: doda w 05 Gru 2012, 21:58:21Mały jest podekscytowany, wie że Mikołaj przyjdzie w nocy do nas, że trzeba uchylić okno
mysmy dzisiaj piekli specjalnie dla mikolaja i teraz czekaja na niego choinki drozdzowe i marchewka dla reniferkow :D
a mikolaj przyniesie po figurce dla kazdego, dodatkowo kubek i naklejki z myszka miki