zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcheewka

Cytat: ddu w 23 Lis 2012, 15:54:54
:) hela ma dwie szmacianki i jednego "bobasa"
w tym jedna szmacianka jest wielka no więc siedzi i się kurzy i nie służy do zabawy

serio, jak czytam ten wątek, to czasem sobie myślę, że moje dziecko jakieś biedne, nie ma zabawek
z 2 strony jak myślę, co jej kupić na gwiazdkę, czego potzrebuje, to oprócz jakiejs gry, może memory (to mi się podoba http://studiopetito.pl/gra-memo-rybki-djeco.html#) , puzzli - nic mi nie przychodzi do głowy

może sanki jeszcze, ale czy to zabawka?

fajne to memo
Ola sanki dostala w zeszlym roku, bardzo jej sie podobaly, kazała sie ciągać po dywanie ;)

Dodany tekst: 23 Lis 2012, 16:07:39

Cytat: Justynna w 23 Lis 2012, 15:59:35
ddu  :highfive: M. też biedny w zabawki.
Z pomysłów na prezent to mam: memo Kaszubebe, puzzle z Świnką Peppą, które pokazałaś, piłkę do skakania, znikopis i książki. A i może jakiś traktor/koparka.

A sanki dostał na swoją "pierwszą gwiazdkę" :)

a co to za puzzle z Pepą??

ja też chce kupić puzzle i zastanawiam sie ile elementów???

bozena.dp

właśnie, właśnie, emcia ma rację - w biedronce są i będą fajne zabawki ;)
tutaj gazetka http://www.okazjum.pl/biedronka/gazetka/gazetka-promocyjna-biedronka-19-11-2012,13158.html

ja dziś kupiłam dla Pawła pod choinkę taką dużą śmieciarę Wadera (w gazetce zaznaczone, że obowiązuje od 26.11, no i w gazetce same lawety pokazane), którą ma jego kuzyn i którą P. się bardzo lubi bawić ;)
przejrzałam allegro i powiem wam, że w biedronce taniej i to sporo jeżeli na allegro doliczyć przesyłkę jeszcze ;)
a śmieciara taka, o
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Dodany tekst: 23 Lis 2012, 20:30:28

śmieciara będzie prezentem od babci ;)
jeszcze od kogoś musimy sobie sanki zażyczyć ;)

tak w ogóle to jestem przerażona tymi świętami, potem zaraz urodzinami Pawła, bo boję się, że dostanie pełno zabawek-pierdół... już wam pewnie pisałam, że z moją rodziną nie mam problemu, bo mogę powiedzieć co bym chciała dla Pawła, a rodzina męża nigdy nie pyta ;/ ehh...
a trochę tych prezentów będzie, bo ja mam 3 siostry, mąż 3 braci to już jest 6 prezentów, potem 4.01 urodziny i kolejne 6, bo rodzice-jedni i drudzy-to zazwyczaj kasę dają...

zuzia

magdalinska
jaką kolejkę kupiliście?

magdalinska

bozena.dp własnie dlatego w tym roku powiedziałam, ze zamiast kilku pierdol wolelibysmy prezent składkowy, jeden a porzadny.

zuzia ten

elve

na mikołaja Ania zażyczyła sobie słonia, więc będzie słoń ;)
podobaja mi się gry z tej strony co wkleiła aja... tylko jak je zamówić?

feeling.good

elve Staś chce pumę :)

ishka82

Dominika chce pieszczocha :D

zuzia

a Michał Lego City z koparką

ishka82

jestem ciekawa, czy Wy kupujecie prezenty mikołajkowe tylko swoim dzieciom, czy innym w rodzinie też?

kotabma

Cytat: ishka82 w 24 Lis 2012, 20:03:26jestem ciekawa, czy Wy kupujecie prezenty mikołajkowe tylko swoim dzieciom, czy innym w rodzinie też?
jako ze Zosia nie dostala w ubieglych latach prezentow na mikolajki od innych wiec kupuje tylko dla Zosi. jakby jakies dziecko sie jednak nawinelo u nas w domu 6 grudnia to mam czekolady kupione ;)

zreszta mikolajki sa u nas skromne - wiecej przynosi gwiazdor :P

ishka82

kotabma, no u nas tez zawsze pod choinkę się kupowało dla wszystkich, a mikołajki, to każdy w swoim ścisłym gronie ;) a tu dziś zadzwonił szwagier z pytaniem, czym się teraz Domi interesuje, bo zaraz Mikołaj...ehh, nie chce pierdół, wolałabym jeden prezent pod choinkę konkretniejszy, a nie dwa razy po pierdółce ;) u nas tez teraz nie najlepszy finansowo okres i wolałabym prezenty dla dzieciaków kupić raz, a nie dwa ;)

elve

ishka82 u mnie nie ma dzieci w rodzinie
ale zarządziłam, ze na mikołajki kupujemy prezent tylko my

ddu

ja mam nadzieję, że u nas każdy sobie...
tak chyba było w zeszłym roku
u nas jest sporo dzieci w rodzinie...
3 córki u brata męża, 2 u mojej siostry, 1 u brata ciotecznego...

zuzia

Misiek z racji bycia jedynym dzieckiem w rodzinie dostaje od wszystkich :)
jako jedyny mam na myśli jedynego wnuczka mojej mamy i teściów, mój brat dzieci nie ma, siostra K. też nie.
niech korzysta póki morze. ale na Mikołajki to są drobiazgi raczej.

justynaaaa2

ja pierdziu mikołajki
chyba i na mnie przyszła pora, żeby coś zakupić dla chrześnicy, na razie jest jedna w rodzinie więc niech korzysta :) tylko skąd ja mam wiedzieć co dla 8 miesięcznej dziewczynki się nada  :knuje:

feeling.good

ja też mam problem z Matyldą. Wszyscy pytają co jej kupić, a ja nie mam pojęcia. Zabawek u nas full, na jakieś typowo dziewczęce jest jeszcze za mała...

W naszej rodzinie są tylko moje dzieci i syn narzeczonej mojego brata. Ale robimy prezenty również dzieciakom znajomych, więc trochę się tego zbiera

Dodany tekst: 25 Lis 2012, 08:53:59

justyna, może jakaś zabawka z fisher price: garnuszek na klocuszek, skrzynka na listy, kiedys dziewczyny pisały chyba jeszcze o muzycznym domku.

Dodany tekst: 25 Lis 2012, 08:54:39

albo jakieś zabawki do wanny. Jest sporo fajnych :)

Kasia

U nas na Mikołajki kupujemy dzieciom drobnostki,  spotykamy sie na Andrzejkach u wujka to od razu sie prezenty kupuje. Samolot za 10zl zadowoli Michała bardziej niż auto supermana za ponad 100zl jakie dostał ostatnio ;)
Od nas na Mikołajki dostanie samolot za 10zl a od mamy grę sPadajace malpki chyba za 16zl. Także nic wielkiego. Pod choinkę porzadniejsze prezenty.

justynaaaa2

feeling.good dzięki  :beer: muszę popatrzeć bo temat zabawek jest mi totalnie obcy  :hmm:

magdalinska

ishka u nas jest trójka najblizszych dzieci i cos kupujemy (tzn w tym roku są składkowe)

bozena.dp

Cytat: magdalinska w 24 Lis 2012, 07:20:08bozena.dp własnie dlatego w tym roku powiedziałam, ze zamiast kilku pierdol wolelibysmy prezent składkowy, jeden a porzadny.

taa, w rodzinie męża to ja se mogę... oni nie uznają czegoś takiego, tylko robią prezenty wg siebie... a ja zawsze ich pytałam co chcą dla swoich dzieci, ale teraz też już nie pytam, tylko sama wymyślam (choć nie mam pojęcia co te dzieci mają), no bo co kurde blade!

jedynie teściom chcemy powiedzieć żeby na prezent śwąteczno-urodzinowy kupili jakieś porządne sanki (inaczej kase by dali), możecie coś polecić?

i druga sprawa, czy pisaki dla prawie 2 letniego dziecka to dobry pomysł?

Dodany tekst: 25 Lis 2012, 17:39:02

my w tym roku nie robimy dzieciom w rodzinie prezentów na mikołajki tylko na święta (wcześniej robiliśmy ale tylko coś drobnego), dlatego, że...
mamy tych dzieci w najbliższej rodzinie (dzieci braci A. i moich sióstr - rodzonych oczywiście :P) 6 + 1 nasze ;)
poza tym wszystkie dzieci z mojej strony mają urodziny w okolicy świąt, czyli 30.11, 10.12, 19.12 i Paweł 04.01 ;D

Justynna

Cytat: bozena.dp w 25 Lis 2012, 17:35:19
jedynie teściom chcemy powiedzieć żeby na prezent śwąteczno-urodzinowy kupili jakieś porządne sanki (inaczej kase by dali), możecie coś polecić?
Mamy takie: http://allegro.pl/super-grube-sanki-sportline-pchacz-spiwor-i2789516650.html

zosia2007

czy ktos z was ma walizke "trunki"?
jak z jej jakoscia?

Kasia

Oglądałam tylko na lotnisku, świetne!