laktator, wkładki laktacyjne, smoczki, butelki, nakładki na tetamte ;)

Zaczęty przez gioseppe, 09 Paź 2008, 14:06:54

zosia2007

tak, on jest dosc szeroki, butelki tt sie mieszcza, pojemniczki na pokarm aventu tez, sloiczki tez

feeling.good

Cytat: OlaFasola w 06 Sie 2010, 21:00:32
feeling.good,zosia2007 a ten podgrzewacz nadaje się też do rozmrażania/podgrzewania zupek, obiadków itp?

jasne, słoiki też można podgrzewać.

OlaFasola

Cytat: zosia2007 w 06 Sie 2010, 22:02:50tak, on jest dosc szeroki, butelki tt sie mieszcza, pojemniczki na pokarm aventu tez, sloiczki tez
Dzięki  :beer:
A duży jest, bo boję się kolejnego klamota w naszej mikrokuchni?

zosia2007

nie, nie jest duzy - mniej wiecej wielkosci sloika litrowego :D
mam takie porownanie bo wlasnie u mamy stoja przetwory na blacie i obok nich podgrzewacz :D

feeling.good

Cytat: OlaFasola w 06 Sie 2010, 21:05:26
Dzięki  :beer:
A duży jest, bo boję się kolejnego klamota w naszej mikrokuchni?

nawet Ci zdjęcie zrobiłam :D niewiele większy niż bebilon

elizapj

olafasola, feeling i zosia - dzieki:) wlasnie chodzilo mi o potwierdzenie ze jest jakis w kt wchodza rozne butelki. balam sie ze konkurujace ze soba firmy beda robily gadzety pasujace wylacznie do ich produktow, dobrze ze nie zawsze tak jest:)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mobka

Odebralam Aventa IQ wlasnie. I w porownaniu do tej prezentowanej medeli jest cichutenki. Slychac w zasadzie tylko pracujaca membrane ;D Ale i tak nie rozumiem, czemu to jest takie drogie ;D

nionczka

Eliza, ja nie podrzewalam mojego mleka. Zanosilam je do zlobka i tam podgrzewali. Ale ja to nie wiem.
Tak jak dziewczyny mowily podrzewacze sa w miare uniwersalne. Ja nie mialam. Jakos nie bylo potrzeby. Bo Irene poszla szybko do zlobka i tam jej podgrzewali jedzenie. Ze mna jadla albo bezposrednio z piersi albo swiezo przygotowane. Ewentualnie odgrzewane w mikrofalówce.

Gdybym miala kupic podgrzewacz to kupilabym taki z wtyczka do samochodu. Bo czasem by nam sie przydal a nie mielismy.

elizapj

to ja moze poczekam z tymi zakupami i zobacze co i czy bedzie nam potrzebne:)

nionczka

Cytat: elizapj w 08 Sie 2010, 00:54:56to ja moze poczekam z tymi zakupami i zobacze co i czy bedzie nam potrzebne:)

ja tak wlasnie robilam. Rozeznanie zrobilam, ale zakupy dopiero kiedy okazaly sie potzrebne. I raczej nie bylo problemów. Wiekszosc tego moglam kupic na spokojnie, w sklepach.

Kasia

ja nie wpadłam na to że mleko można podgrzewać w mikrofali więc korzystałam z podgrzewacza i wtedy wydawał mi się on niezbędny

teraz jak już wiem że wszystko mozna podgrzać w mikrofali to podgrzewacz stał się dla mnie niepotrzebnym sprzętem zajmującym miejce i marnującym mój czas, bo mleko słoiczek szybciej podgrzewa się w mikrofali :)

marcheewka

Cytat: zosia2007 w 06 Sie 2010, 20:58:05
ja mam podgrzewacz TT i jest rewelacyjny, 3 min i mleko cieple ;D

Zosia, a czy ten podgrzewacz w jakis sposób sygnalizuje, że mleko już zostało podgrzane??? Ma jakiś sygnał dzwiekowy, czy moze zmienia sie kolor lampki????

Oglądałam go w sobotę na targach i bardzo mnie zainteresował.

nionczka

No wlasnie tez sie zastanawialam nad pogdrzewaczem. Przeciez i tak sluzy do podgrzewania wody a nie mleka bo w wiekszosci przypadków mieszanke nalezy podac dziecku po przygotowaniu. A wode mozna szybciej w mikrofalówce, ale trzymac przygotowana w termosie. Do podrzewania sloiczków tez raczej w podrozy bo w domu ja wole mikrofalówke i w miseczce a nie w sloiczku.

mobka

Cytat: nionczka w 09 Sie 2010, 11:46:58
No wlasnie tez sie zastanawialam nad pogdrzewaczem. Przeciez i tak sluzy do podgrzewania wody a nie mleka bo w wiekszosci przypadków mieszanke nalezy podac dziecku po przygotowaniu. A wode mozna szybciej w mikrofalówce, ale trzymac przygotowana w termosie. Do podrzewania sloiczków tez raczej w podrozy bo w domu ja wole mikrofalówke i w miseczce a nie w sloiczku.

Ale naturalnego pokarmu  nie powinno sie podgrzewac w mikrofali. Wiec do tego sie przydaje pewnie bardziej. Ja mam zamiar na razie glownie cyckiem karmic, podawac odciagane okazjonalnie, wiec nie kupuje podgrzewacza. A do sztucznego, to czajnik/mikrofala beda zupelnie wystarczajace ;D

nionczka

Cytat: mobka w 09 Sie 2010, 12:49:11Ale naturalnego pokarmu  nie powinno sie podgrzewac w mikrofali.

dlaczego? ja wiem,z e na wielu produktach dla dzieci jest napisane, zeby nie uzywac mikrofali ze wzgledu na ryzyko oparzenia bo nierowno grzeje.

mobka

Cytat: nionczka w 09 Sie 2010, 11:57:52
dlaczego? ja wiem,z e na wielu produktach dla dzieci jest napisane, zeby nie uzywac mikrofali ze wzgledu na ryzyko oparzenia bo nierowno grzeje.

Mikrofale to mikrofale, roznie dzialaja na czasteczki. Ponoc cos rozbijaja w tym naturalnym mleku i traci ono wlasciwosci. Ale  nie wnikalam.

zosia2007

Cytat: marcheewka w 09 Sie 2010, 11:39:58
Zosia, a czy ten podgrzewacz w jakis sposób sygnalizuje, że mleko już zostało podgrzane??? Ma jakiś sygnał dzwiekowy, czy moze zmienia sie kolor lampki????

Oglądałam go w sobotę na targach i bardzo mnie zainteresował.
nie sygnalizuje ale w instrrukcji jest napisane ile mniej wiecej minut nalezy podgrzewac. ja to robie na oko: jak mleko z lodowki to podgrzewam ok 4-5 min a jak mleko ma temp pokojowa to 1-2 min. sprawdzam nalewajac kropelke mleka na wew. strone reki

didi_loczek

marcheewka ja mam podgrzewacz firmy NUK i działa jak czajnik bezprzewodowy, jak jest gotowe to pstryka guziczek ;D

zosia2007

no ten TT nic takiego nie robi a szkoda, chociaz jak sie nagrzeje to dioda gasnie ale on sygnalizuje nagrzenie wody a nie podgrzanie mleka :(

marcheewka

Cytat: didi_loczek w 09 Sie 2010, 12:14:43
marcheewka ja mam podgrzewacz firmy NUK i działa jak czajnik bezprzewodowy, jak jest gotowe to pstryka guziczek ;D

Hmm, pstryka, czyli sie wyłącza??? Nie podtrzymuje temperatury ???

Chcicałabym taki, który jakos zasygnalizuje, że już podgrzał ( np zapiszczy albo lampka zmieni kolor) ale będzie podtrzymywał temperaturę, aby pokarm nie wystygł.

Dodany tekst: 09 Sie 2010, 12:58:31

Cytat: zosia2007 w 09 Sie 2010, 12:17:14
no ten TT nic takiego nie robi a szkoda, chociaz jak sie nagrzeje to dioda gasnie ale on sygnalizuje nagrzenie wody a nie podgrzanie mleka :(
No ale nadrzanie wody nie jest równoznaczne z nagrzaniem mleka???

Ogólnie jesteś zadowolona?? A czy karmisz butelką TT?? Jak sie sprawdza? Dostalam taką w sobotę na targach i bardzo podoba mi sie jej smoczek - taki szeroki i miękki jak cycek ;)

zosia2007

TT podtrzymuje temp. są trzy stopnie grzania 1 jest tylko do utrzymywania ciepla, 2 lekkie grzanie a 3 mocne grzanie. nagrzanie wod nie jest rownoznaczne z podgrzaniem mleka bo to mleko musi chwile w tej goracej wodzie pobyc zeby zlapalo odpowiednia temperature.

jak dla mnie podgrzewacz jest ok - ani jakis super, ani zly - narmalny. jego wielkim plusem jest to ze ma szeroki otwor i mieszcza sie tam nie tylko butelki ale takze pojemniczki  na pokarm czy sloiczki.

butelek uzywam TT  - dla mnie spoko, maly tez nie wybrzydza, od razu zaakceptowal smoczek (tzn jego ksztalt). podoba mi sie to ze jak przechylisz butelke to mleko nie leci tylko dziecko musi zassac smoczek zeby pociagnac lyka. tak jest przy smoczku nr 1. nie wiem jak przy nastepnych ale tutaj to jest fajne bo nie zaburza odruchu ssania.

Kata

No i jednak po intensywnym zastosowaniu w praktyce przyznaję, że Medela Mini Electric jest głośna :( Ale dziecka nie obudzi, ba nawet raz mnie potrafiła uśpić w trakcie jej używania.

Co do odgrzewania pokarmu czy innego jedzenia dla dzieci w mikrofali, to nam na szkole rodzenia mówili, że przez pierwszy rok życia dziecka nie należy mu podawać niczego, co było w ten sposób podgrzewane. Coś tam tłumaczyli, że dziecko może mieć potem problemy z trawieniem tak podgrzanego jedzenia, ale w szczegóły nie wchodzili.

U nas się sprawdza podgrzewanie w garnuszku z ciepłą wodą, więc na razie podgrzewacza nie kupujemy.
Pozdrawiam

Kata