Nieudana fryzura próbna

Zaczęty przez inkageo, 29 Sie 2007, 21:32:20

sierpniowajulka

Inka, współczuję Ci strasznie. Ale może nie będzie źle. Mnie moja próbna fryzura również nie zachwyciła... Tzn. była całkiem ciekawa, ale zupełnie nietrafiona do mojej twarzy i charakteru. Ale robiłam ją 4 dni przed ślubem i nie chciałam już szukać innego fryzjera. Porobiłam więc zdjęcia tej fryzury i zaznaczyłam wszystkie detale, które chciałabym zmienić. W dniu ślubu opowiedziałam o spostrzeżeniach mojemu fryzjerowi i... fryzura wyszła taka, jaką sobie wymarzyłam. Więc nosek do góry! Jesteś w o tyle lepszej sytuacji, że masz jeszcze jedną próbę. :) Przeanalizuj zdjęcia i... trzymam kciuki, by wyszło dobrze.  :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond

Nic nowego nie wymysle, jesli powiem, ze tyl jest OK, ale przod nie. Przy wysokim czole grzywka powinna byc bardzej na skos i zakrywac wiecej czola, jesli juz chcesz koka.

Z drugiej strony wymyslny tyl rzeczwiscie nie ma sensu skoro welon go zasloni. Czy chcesz miec welon i kwiatek? Moze czegos nie doczytalam, ale w pracy jestem i tak zagladam z doskoku:-))

Bardzo podobala mi sie fryzura sierpniowejjulki i mysle, ze taki styl retro swietnie pasowalby do Twojej sukienki. Moze jutro uda mi sie zeskanowac zdjecia mojej mamy, ona miala kiedys podobna fryzure.  Mialabys jeszcze jedna fote do pokazania fryzjerce.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

inkageo

Dziewczyny wielkie dzięki za komentarze i podtrzymanie na duchu :) Mam dzisiaj taki dzień, że tylko usiąść i ryczeć.. Dobili mnie w sklepie z dywanami, nasze piękne fioletowe chodniczki do sypialni obszyli brązowo-sraczkowatą nitką.. Nie wiem dalej co z kwiatami.. Szukamy nowego lokalu na biuro i znowu dzisiaj fajnie zapowiadające się miejsce okazało się ponurą norą.. Próbowałam się na dzisiaj albo jutro umówić do fryzjerki, żeby się już nie stresować, ale nie ma wolnej chwili..

Julka Twoja fryzura jest boska! Jak były kręcone te fale? Ja mam mieć taką potrójną lokówką do wyciskania fal, która ma trzy walcowate elementy, które się nagrzewają. Ale fale są drobniejsze, nie takie fajne jak Twoje..

Nie wiem co to umiar, więc oprócz welonu planuję też kwiatek :)
Imagine there is no hate

sierpniowajulka

Cytat: "inkageo"Julka Twoja fryzura jest boska! Jak były kręcone te fale? Ja mam mieć taką potrójną lokówką do wyciskania fal, która ma trzy walcowate elementy, które się nagrzewają. Ale fale są drobniejsze, nie takie fajne jak Twoje..

Fryzjer zrobił mi tę fryzurę przy pomocy najzwyklejszej w świecie lokówki. Nakręcał mi pasma. Wyglądałam po tym jak pastereczka z burzą loków na głowie. Utrwalił mi to wszystko lakierem i dwoma innymi sprayami, a następnie zbierał po kilka takich sprężynek i formował z nich fale. Następnie w zagłębienia tych fal wpinał długaśne klipsy. Potem podpiął mi włosy z boku pod spód (bo w rzeczywistości miałam włosy aż do łopatek) i całość znowu spryskał masą specyfików. Zostawił mi na głowie część klipsów mówiąc, że mam je wyjąć dopiero przed samym ślubem. Fryzura dotrwała do 4 rano... Z grubsza, bo jeden niesforny kosmyk z tyłu głowy wyśliznął się pod koniec wesela... ale już wtedy mi się nie chciało go poprawiać.  :-P

elve

Ehhh sierpniowajulka, marzy mi się podobna fryzura. Pytałam w dwóch salonach i mi powiedzieli, że się nie będzie trzymać, w dwóch innych że nie ma sprawy zrobią mi coś takiego. Idę w tym tygodniu na próbną i mam nadzieję, że się uda.

inkageo

Julka dzięki za opis, przytoczę go fryzjerce :)
Łyknęłam persen forte i czuję się bosko, co za wspaniały eliksir spokoju ;) Biorę się do pracy :)
Imagine there is no hate

mary

Inka, nawet nie wiesz jak bardzo utożsamiam się z Tobą w tej chwili. Głównie z powodu wysokiego czoła i tych zakoli, i pewnie niezbyt bujnych włosów. Patrzę na Twoje zdjęcia i widzę to, czego sama się obawiam u siebie. Na pewno 8 września będziesz wyglądała zjawiskowo pięknie i nawet nie będziesz pamiętała o dzisiejszych łzach. Pójdziesz na kolejną próbę i na pewno będzie pięknie. Musisz po prostu stanowczo postawić na swoim (zakrycie czoła i zakoli jest konieczne w naszym przypadku). Na zdjęciach z próbnego makijażu wyglądałaś pięknie, więc na ślubie inaczej być nie może!
Z tyłu fryzura wygląda b. dobrze. Co prawda nie sprawia wrażenia by miała przetrwać gorące tańce, ale jest naprawdę ładna.
Mam nadzieję, że nam opiszesz jak poszło. Jesteś pod tym względem bliska memu sercu :)

tiliam

a mnie sie tyl bardzo podoba - z przodu moze rzeczywiscie za "łyso", ale tył ok.
iNKA CHCIAŁAM cIE PRZESTZREC PRZED FALAMI - ja tez sobie zamarzylam koka - cos podobnego i fale - bylam na probnej fryzurze - i tak jak mowisz - pani robila mi to taka falownicą - zlozona z 3 walcow - wyszedl mi baran na glowie - jesli twoja fryzjerka juz teraz ma problemy z w miare prosta fryzura, to obawiam sie ze fale tez jej nie wyjda...
poza tym fale umieja podobno robic tylko najwyzszej klasy fryzjerzy - wymaga to masy wprawy i umiejestynosci
niestety nei kazdy fryzjer to umie,,
ja w konsekwencji zrezygnowalam z moich ukochanych fal - wole miec ulizane niz barana na glowe
daj znac we wtorek jak bedzie
pozdrawiam
ps. jak stres juz jest??:)

golinda

tył jest bardzo ładny, ale przód rzeczywiście totalna porażka
neistety tych włosów jest zdecydowanie za mało na taką fryzurę, wygląda lekko łyso

ale masz jeszcze czas, nie przejmuj się, ja nie miałam fryzury próbnej w ogóle i musiałam iść z tym co mi fryzjerka zrobiła

salsa

Cytat: "kate.zet1"A mi się tył baaardzo podoba :) Zostawiiłabym tak jak jest plus fale z przodu - tak jak to pokazywałaś kiedyś na zdjęciu takiej babki ze storczykami. :)

O właśnie o to zdjęcie mi chodziło

a masz tył tej fryzury
wybrałysmy ja dla mojej PM na 29.09 i teraz trzeba jeszcze tył odnaleźć
ona jest delikatna blondynką , suknia Lorna Pronovias
taka fryzura będzie idealna

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

kate.zet1

Salsa, nie mam niestety.... no szkoda, sama jestem ciekawa jak ona z tyłu wygląda :) Jak już znajdziesz to pokaż koniecznie :)

salsa

inkageo, a może Ty masz tyl fryzurki, która zamieściła wczoraj w tym wątku kate.zet1,  ??? wiem, ze kolekcje masz bogata;) :?:

mayagaramond

@Inka:

Zeskanowalam mame, oto foty:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/23c4d88dc1b56410.html

Jakosc nie jest niestety najlepsza. Moze sie do czegos przyda
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

salsa

fju fju , ale ładna Mama:)

kate.zet1

Inka czy to przypadkiem nie Twoja suknia?
http://ana-11.fotosik.pl/albumy/260040.html
pojawiła sie w galerii ŚiW

[ Dodano: 31-08-2007, 13:51 ]
Pierwsza panna młoda z takim jasnymi brwiami jak ja - juz nie czuję się osamotniona hehe :mrgreen:

salsa

mnie sie wydaje ze to jest suknia Lorna Pronovasu

kate.zet1

Nie znam się aż tak :mrgreen: Kokardka mnie zmyliła....

mika

mi też się wydaje że to Lorna, a inka ma obelixa

inkageo

Cześć dziewczyny :) Dzięki za fotki :) Mama piękna...
Zdjęcia panny młodej też fajne.. Ale rzeczywiście to Lorna.
Salsa poszukam fotek tej fryzury, tylko muszę znaleźć stare wydanie mody na ślub, to sesja zdjęciowa z tego magazynu. Gdzieś przy remoncie zapodziało mi się wielkie pudło z gazetami ślubnymi...
Imagine there is no hate

salsa

Cytat: "inkageo"Salsa poszukam fotek tej fryzury, tylko muszę znaleźć stare wydanie mody na ślub, to sesja zdjęciowa z tego magazynu. Gdzieś przy remoncie zapodziało mi się wielkie pudło z gazetami ślubnymi...

będę Ci bardzo bardzo wdzięczna:)) okazałam Agnieszce juz przód i sie teraz od tego Tyłu nie wymigam:))))

wyjeżdżam zaraz na weekend, wiec gdybyś znalazła to foto, to prześlij mi proszę na maila-bo nie wiem czy po powrocie będę w stanie przejrzeć wszytko to co tu spłodzicie:)

buzaki i miłego weekendu a  niektorym PM-udanego wieczoru panieńskiego i weseliska:))

inkageo

Dziewczyny nie jest źle jest fatalnie... Fale to pudło... A raczej ja w nich to pudło... Stare brzydkie pudło... Ostatnia opcja to proste rozpuszczone włosy :(
Imagine there is no hate

tiliam

Inka, a  zdjęcia gdzie??

dawaj to pudło :)

gioseppe

ej no nie poddawaj się, masz jeszcze kilka dni :)
próbuj!
masz jakieś zdjęcia?
z welonem sprawdzałaś jak to wygląda w całości?
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

mika

Inka nie załamuj się ja też czesałam się na próbę trzy razy i dopiero za trzecim fryzjerka trafiła w samo sedno... pokaż zdjęcia to może Ci pomożemy... mi sią wydawało że Tobie będzie dobrze w falach... zaraz zacznę przeszukiwać sowje zbiory fryzur może coś znajde dla Ciebie... nie martw się będziesz piękną PM

inkageo

Dziewczyny jak pokażę zdjęcie to padniecie trupem :) Nie idę już więcej na próbną bo mam dość, gości w domu, kolejną nie przespaną noc, a wszystkim się podobam z prostymi rozpuszczonymi. Fryzjerka wsadzi mnie do maszyny z grubymi wałkami, żeby unieść włosy, podetnie końcówki, zrobi lekki tapir i taka będę właśnie nieuczesana, a co ;)
Imagine there is no hate