Nieudana fryzura próbna

Zaczęty przez inkageo, 29 Sie 2007, 21:32:20

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

inkageo

Wiedziałam, że w końcu coś nawalić musi.. Byłam umówiona na czesanie od 13 do 15, przyszłam trochę przed czasem, na fotelach były już dwie panie, dopiero przygotowywane do farbowania i cięcia.. Musiałam swoje odczekać, a kolejne klientki napływały strumieniem. Spory poślizg sprawił, że fryzjerka nie miała czasu zrobić mi planowanych fal, tylko przekonała mnie do upięcia, które niby jest trwalsze i lepiej się trzyma.. Co z tego jak nie pasuje do mojej twarzy i lichych włosów :( Ulizany przód nie wygląda fajnie, a co z tego że tył jest jako taki skoro i tak zasłoni go welon..
W rezultacie straciłam pół dnia (wyszłam z salonu o 16) i umówiłam się na wtorek wieczór na kręcenie fal..
A jak też nie będzie fajnie....? :(
http://picasaweb.google.pl/Inkageo/200708IFryzuraPrBna?authkey=AfW5PEdphwc
Imagine there is no hate

eva_luna

Inka- tyl jest ladny ale rzeczywiscie masz racje- ulizane wlosy to chyba nie najlepszy pomysl. Wtorej to jeszcze niezle, bedzie czas zeby cos wykombinowac. Wazne, zeby Ci wiecej pani wlosow tak nie przylizywala.

A z innej beczki- jaki masz kwiatek wpiety?Zywy czy sztuczny??

makaronka

Hej, jak dla mnie to wcale nie jest tak źle,  tył wręcz bardzo ładny. Z falami będzie super zobaczysz i powodzenia.

malutenka

Tył mi się podoba, ale z przodem coś koniecznie trzeba zrobić... Ja nie wiem, a zastanawiałaś się może nad czymś w podobie fryzury sierpniowajulka? bo ona tam fale miała z przodu :)

inkageo

Sztuczny kwiatek, żywy będzie dopiero na ślub :)
Imagine there is no hate

misiaczek187

przechodziłam to samo co Ty,ale druga wizyta u fryzjera była już udana (bo u innego) hi hi co do fryzury to hmm...mnie się nie bardzo podoba mam wrażenie,że troszkę Cię postarza :/może sie mylę,ale ja jestem fanka fal i loków więc nie jestem obiektywna co do koków,bo rzekomej rzeczy mieć nie chciałam :D

wrobelek0403

tył super, na przodem rzeczywiscie musicie popracowac, bo wyglada smutno, ale nic sie nie martw bedzie dobrze. :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

inkageo

Już więcej nie dam namówić się na podpięcie, włosy mają być rozpuszczone, falujące, ewentualnie pasma z boków podpięte lekko, żeby odsłonić uszy i nie zasłaniać twarzy.
Imagine there is no hate

eva_luna

Cytat: "inkageo"Sztuczny kwiatek, żywy będzie dopiero na ślub :)

ehh, a juz myslalam, ze masz we wlosy wpietego zywego, czerwonego storczyka  :-D

sweedee

Cała fryzura wygląda, jakby się za chwilę miała rozlecieć  :-/  I przód i tył . A ma się sprawdzić cały dzień i noc! Niestety, myślę, że tej pani fryzjerce już podziękujemy...

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

inkageo

Już zmyłam tą skorupę, cała skóra głowy mnie boli.. :(
Imagine there is no hate

salsa

inkageo, niestety zgodzę sie z Toba
tylko jeszcze jako tako, ale przód to porażka
gdzie ta baba sie uczyła fryzjerstwa to ja nie wiem
musi Ci podnieść ten przód żeby nie było ulizane
i nie bardzo mi ten kok-chyba nie masz predyspozycji do koka, myślę ze w Twoim wypadku lepsze będą włosy luzem puszczone

poza tym sweedee, ma racje-wygląda jakby sie miała zaraz rozlecieć

ładny odcień blondu-farbiony czy full natura??

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

inkageo

Włosy naturalne, lekko podrasowane dzisiaj refleksami (te jasne pasma).
Imagine there is no hate

agad16

Inka, szczerze mówiąc to za bardzo mi się ta fryzura nie podoba. Przód za bardzo ulizany a tył wygląda jakby miał się rozlecieć...
Według mnie, ładnie byłoby Ci w takiej fryzurze jak ma Sierpniowajulka na zdjęciach w galerii. Zdecydowanie fale :-)

ewa.wie

Inka, fryzjerki zwykle proponują upięcia, bo to z pewnością się utrzyma do końca nocy, a rozpuszczone mogą oklapnąć. Pamiętaj, że będziesz tańcować, a wtedy głowa jest mokra. No chyba, że masz podatne włosy i się utrzymają ;-)

inkageo

Powiedziałam fryzjerce, że wolę dobrze wyglądać tylko kilka godzin niż źle cały dzień ;) No zobaczymy co wyjdzie z tych fal, które planuję od kilku miesięcy..
Imagine there is no hate

zuzia

inkageo,
zgadzam się z dziewczynami. Chyba to byla fryzura naprędce wymyślona przez panią fryzjerkę- miala za dużo ludzi i za malo czasu, żeby to zrobić porządnie. Ale nie martw się. Będzie ok.

marax

nie no do chrzanu ci to zrobila z tylu widac ze miala moze i jakas koncepcje no ale jej nie wyszlo wszytko jest totalnie nie dopracowane starcza jakies pasma z boku nie wiadomo po co?? eee nie wiem jak chcesz jeszcze raz ryzykowac to twoja sprawa ja juz sie nie ludzie jak ktos mnie raz olal ze za 2 razem sie poprawi.Ja bym juz taj pani podziekowala

[ Dodano: 29-08-2007, 22:36 ]
dla mnie nei do pojecisa jest sytuacja ze przychodze i mam czekac bo 2 panie przede mna no bez jaj place wymagam :) to jest nei szanowanie mojego czasu .mnie takie sytuacje extremalnie wkurzaja i zazwyczaj poprostu obracam sie napieciei wychdze -to nie komuna powinna sobei umiec zorganizowac czas zeby klijentka dluzej niz 15 minut nie czekala-jak nie umie to niech idzie do marketu sprzedawac na kase

foszek

inkageo, nastepna probna fryzura w tym samym salonie?
Ladniejsza fryzurke mialas na przymiarkach sukni.

inkageo

Kurcze nie mam już czasu na szukanie fryzjerki, każdy dzień zapełniony, we wtorek już przyjeżdżają goście.. Żebym chociaż we Wrocławiu mieszkała..a tak to cała wyprawa.. Tą fryzjerkę znam, przez dwa lata byłam zawsze zadowolona z jej usług.. Nie spodziewałam się takiej wtopy :( Pewnie macie rację, że powinnam szukać kogoś innego, ale mam ślub za tydzień.. Na wtorek umówiła mnie po zamknięciu salonu, a w dniu ślubu przed otwarciem, więc liczę (może naiwnie), że taka sytuacja się nie powtórzy..
Imagine there is no hate

ewa.wie

Spokojnie Inka, odetchnij głęboko. Na pewno następnym razem będzie dobrze. Sprecyzuj tylko dokładnie swoją prośbę o fryzurę i koniecznie pokaż jej efekty na forum :)

iosellin

mam wrazenie, ze ta fryzura Cie postarza i niezbyt do Ciebie pasuje. Moze niekoniecznie fale, ale warto by wlosy z czubka glowy troche "podniesc". Tak to ten koczek smetnie zwisa gdzies z tylu.

zuzia

mój K. zobaczył mi przez ramię twoje zdjęcia i stwierdził:
"tył ok, ale przodu to takiego nie powinna mieć".
I ja się z nim tutaj zgadzam. Weź głęboki oddech i następnym razem postaw na swoim - mają być fale i bedzie super.

kate.zet1

A mi się tył baaardzo podoba :) Zostawiiłabym tak jak jest plus fale z przodu - tak jak to pokazywałaś kiedyś na zdjęciu takiej babki ze storczykami. :)

O właśnie o to zdjęcie mi chodziło

gioseppe

Cytat: "inkageo"Co z tego jak nie pasuje do mojej twarzy i lichych włosów :( Ulizany przód nie wygląda fajnie, a co z tego że tył jest jako taki skoro i tak zasłoni go welon..
W rezultacie straciłam pół dnia (wyszłam z salonu o 16) i umówiłam się na wtorek wieczór na kręcenie fal..
dokładnie tak, tył jest w miarę ale to nie zmienia faktu, że itak zasłoni go welon.
oj, rzeczywiscie przód nie wygląda ładnie.
taka fryzjerke to kopnąć w dupkę :)
co to znaczy nie ma czasu na krecenie fal.. w końcu za darmo tego nie robi!
mam nadzieje ze we wtorek bedzie super
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP