kffiatkowe zmagania czyli beza, wstążki i co do cholery na te plecy

Zaczęty przez kffiatek, 15 Sie 2008, 22:19:56

justynaaaa2

tak jak obiecałam na plotach, przyszłam w końcu tutaj się wypowiedzieć ;)
Jeśli chodzi o kwiat we włosach, to uważam, że lilia wygląda super i nie rezygnuj z niej  :ok: lilie są trwałe i jeśli będą świeże to nie powinno być żadnego problemu z ich trwałością :) moim zdaniem lepsze są te odmiany z ciut mniejszym kwiatem, bo te wielgachne będą kiepsko wyglądać, bo zasłonią ci prawie całą głowę  :hihi:

jeśli natomiast chodzi o wiązankę, to także zastosowałabym tam lilie, żeby już była całość.
Poniżej wklejam jakieś 4 foty, które mniej więcej są ok.

nie sugeruj się kolorystyką, bo to wszystko można zmodyfikować, ale i tak uważam, że wiązanka nie powinna być cała biała, coś różowego by się przydało tam wpleść no i uważam, że wstążka do związania bukietu powinna być z tego samego co szarfa albo bardzo podobna :)
jakby coś to pytaj :)

aaaa jeszcze dodam, że zamiast lilii można także wykorzystać astromerię, jest w sumie podobna, ale mniejsza. W czyimś wątku był taki fajny bukiecik właśnie z astromeriami (kolor łososiowy o ile dobrze pamiętam) ale za chiny nie mogę tego znaleźć, może ten ktoś się zgłosi tutaj  ???

nata79

Pomysl na kolczyki? Zasada jest prosta: jak wlosy upiete wysoko to kolczyki dyndajace i strojniejsze. Jak opadajace na ramiona to wtedy malutkie perelki. Tak naprawde to musisz przymierzyc z tuzin kolczykow zeby zobaczyc, czy pasuja. Idz do sklepu jubilerskiego i powiedz, ze szukasz. I wez te, w ktorych najlepiej wygladasz. Czemu nie kupisz/wypozyczysz boa? To bylo dosc modne nie tak dawno. A moze bolero? Ja uwazam ze to jest ok byc w golych plecach w Kosciele, ale kazdy ma inaczej. Moja kolezanka miala takie ladne bolerko, dosc obcisle i wygladala bosko!

elizapj

Cytat: kffiatek w 16 Sie 2008, 19:59:24
to był szal związany z tyłu (nie do przyjęcia)
czemu nie???

ale po pierwsze, ciesze sie kffiatek, ze masz nowy watek:) i ze para idzie w ruch:)
wracajac do tak zawiazanego szala - kiedys na strefie bylo czesto uzywane takie jedno zdjecie PM z tylu, kt miala wlasnie tak zarzucony szal, z tyly zaiwazany (u niej chyba z broszka) i wisialy 2 dlugie 'fraki'. material byl b lekki wiec nie razilo. suknia owszem inna, ale samo zawiazenie jako 'wezel' uwazam, ze jest dobre:) sama czesto tak wiaze szale jak jestem na slubach. jest to w miare efektowe, wygodne i funkcjonalne bo kryje/'grzeje' ramiona a pozostawia obie rece wolne:)
czy Tobie taki wezel przeskadza bo Ci sie nie podoba efekt? czy nie podoba Ci sie bo akurat do Twoje sukni zle wyglada z tylu?

odnosnie golosci
- ja poszlam bardzo wydekoltowana z tylu...mimo wstepnych obaw podobnych do Twoich. (mialam co prawda welon ale o tym dalej). wiec jesli chodzi Ci o sama powage miejsca i ze nie wypada, odpusc sobie to zmartwnie, bo mimo zagorzalego katolicyzmu w Polsce, przyjete jest ze PM czesto sa bardziej rozneglizowane niz ubrane i jakos uchodzi:) na pld eurpy by nie przeszlo, ale dziwnym trafem u nas skromnosc stroju PM nie jest warunkiem sl kosc. ;D

welon, uwazam, ze taka mgielka w jakej jestes sfotografowana, pasuje b ladnie do Ciebei i Twojej sukni:) rozumiem, ze jesli jej nie cierpisz to Cie nic na nia nie namowi, ale przemysl...bo moze chodzi o poprzyierzanie podobnych ale innych welonow:) z mojego dosw najwikesza ilosc welonow do eksperymentowania jest na nowolipiach salon Tylko Ona (oraz moj faworyt to promesa na JP - ale tam zdecydowanie welony nie dla Ciebie, wybor wielki, ale gl welony dekorowane).

lilie o ile piekne, nie za duze? pytam tylko...bo osobiscie uwazam, ze najldaniejsze lilie to takie roziwniete na min 45%, a wowczas maja spora srednice... sprawdzalas juz jak to wyglada na Tobie, i siebie na fotkach z nimi? moze proponowane astromerie bylby lepsze? lub te rozyczki?
takie mam przemyslenie, po tym jak widzialam jak wyszla moja roza na mnie. mimo, ze byla rozwienieta wlasnie tak na jakies 45%..na zdjeciach wydawala mi sie za duza...i ja akurat nie trenowalam noszenia kwiatka przed. wiec nie miala skad na to wpasc...

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

katgoli

kffiatek wklejam Ci moje ulubione zdjecie szala wokol ramion oraz chyba to o ktprym mowila elizapj

sputnik_sweetheart

ja też miałam szal z tiulu na ramiona tylko krótszy niż na tym drugim zdjęciu.

http://picasaweb.google.co.uk/karlasputnik/Fotki/photo#5230938803569079714

oczywiście w urzedzie podwinął się i nimt nie wpadł na pomysł żeby mi go rozwinąć, w założeniu miał być na ramiona a nie tak nijak ;)

elizapj

Cytat: katgoli w 01 Wrz 2008, 09:48:58
kffiatek wklejam Ci moje ulubione zdjecie szala wokol ramion oraz chyba to o ktprym mowila elizapj
tak to to:)

kffiatek

Dobra dzięwczęta wywaliłam diadem :(

Ale zrobiłam dobry uczynek- koleżanka zawsze chciała w czymś takim sprzątać ;)

Zostają tylko kwiaty we włosach i jednak krótki welon do samego kościoła. Nie mam siły nic już wymyślać. Jestem po próbnej fryzurze, makijażu, kupiłam kolczyki (wiszące bling blingi ;)) i udało mi się (razem z panią u jubilera) przekonać mamę że na szyję absolutnie nic już nie założę :) Jutro odbieram suknię już z moją wstążką. Postaram się wieczorem rzucić kilka zdjęć makijażu i fryzu na pożarcie bo w pracy nie bardzo mam czas na to :(

zuzia

kffiatek
ja bym była jak już za długim welonem albo wcale.

kffiatek

Ale wiesz Zuziu mierzyłam długi welon i wyglądałam w nim jak kula śnieżna :( I już naprawdę nie mam siły. Nawet nie mam czasu zastanawiać się nad tym...

Wczoraj na przykład zamawiałam winietki na stoły - wyszłam z pracy punkt 17:00 i dojechałam na miejsce o 18:45 czyli piętnaście minut przed zamknięciem wrrrrr a naprawdę nie mam daleko. Do tego jeszcze się ostatnio nie wysypiam i budzę o szóstej rano bo męczą mnie koszmary - ślubne oczywiście ;)

W sumie z krótkim welonem może nie będzie tak źle- pani krawcowa miała mi coś tam uszyć więc jutro już pewnie go obejrzę- to nie będzie taka sama firanka jak na wcześniejszych zdjęciach- tamta była taką "atrapą".

sputnik_sweetheart

Cytat: kffiatek w 02 Wrz 2008, 11:15:55

Ale zrobiłam dobry uczynek- koleżanka zawsze chciała w czymś takim sprzątać ;)

no! :ag: :ag: :ag:
nie stresuj się tak! piwko na wyluzowanie! :piwko:

kffiatek

dzięki :) I tobie też :) :piwko:

Naprawdę nie sądziłam że będę sie tak denerwować, maturę na przykład przeszłam kompletnie bezstresowo :)

zosia2007

kffiatek

zosia2007

Cytat: kffiatek w 02 Wrz 2008, 12:35:00
Nie, w następną 13.09 :)

to jeszcze kupa czasu - nie stresuj sie tak - poczekaj do 12/09 :ag:

elizapj

kffiatek dobrze zrobilas zastepujac diadem welonem:) nie widzialam Cie w dlugim, ale tez mam wrazenie, ze lepiej Ci bedzie w krotkim:) jakos sobie tej sukni nie wyobrazam z dlugim...jesli mnie pamiec nie myli to mierzylam Twoja, tylko w zlotej wersji, i ona ma chyba za szeroki dol do dlugiego welonu.

na pewno bedzie dobrze! nie przejmuj sie:) szczesliwe PM wygladaja slicznie na swoim slubie bo sa usmiechniete i zadowolone jak nigdy wczesniej:) wiec mniej wazne jest czy welon ktorki czy dlugi. owszem sa pewne no-no ktorych warto unikac. ale bez przesady:)

kffiatek

Dzieki Elaiz, taką mam właśnie nadzieję :)

A ponieważ dział traktuje o kompletnych stylizacjach, wrzucam fotki próbnej fryzury już z moimi różowymi liliami, próbnego makijażu oraz dwóch par kolczyków- bo dziś na zakupach wypatrzyłam kolejną parę (to ta w romby) i już się na nie zdecyduję (chyba ;)).

Niestety tuż przed 19:00 zadzwoniła pani z salonu czy nie chciałabym przenieść odbioru sukni na poniedziałek bo krawcowa im niedomaga :( Więc całość przymierzę dopiero za 6 dni :cry:

kffiatek

kffiatek

kffiatek

Sorry że tak strzelam pojedynczymi zdjęciami ale nie umiem jeszcze bardziej ich zmienjszyć :(

Makijaż:

kffiatek

No i wreszcie kolczyki:

pierwszą parę kupiłam wczoraj, po lekkiej załamce że nie mogę nic znaleźć, drugą dziś bo nie mogłam się powstrzymać  :ag:

elizapj

makijaz, fryzura i kolczyki  :perfect:

ale te lilii nie chcesz przemyslec:) :-\
tzn do twojej urodu moze i taki flamenco look pasuje:) ale nie wiem czy tak duzy kwiat dobry do tak szerokiej i zdobnej sukni..  ??? i jesli jescze ma byc welon na to.. to mi tu troche za duzo sie dzieje...
chyba ze zle zrozumialam, i kwiat ma byc dopiero po zdjeciu welonu...

tachogti

jestem fanka boku glowy :D i ogolnie bardzo ladnie

eliza madrze mowi ten kwiat ogromnie duzy...
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

Kasia

kffiatek

No i własnie to jest problem z tymi cholernymi plecami co to nie mogą być gołe do kościoła  :wall:

opcja z wpięciem kwiatów po kościele jest kusząca ale nie mam żadnej koleżanki na tyle sprawnej żeby mi to zamontowala na szybko :(

Kwiaty są duże bo glowę mam dużą lol i wszystko inne też lol lol

Na ten nieszczęsny welon zgodziłam się dla mamy bo jęczała niemilosiernie :(

Ale skoro diadem wywaliłam to nie jest jeszcze przesądzone czy nie zrobię tak z welonem pod samym kościołem  :) Kobieta zmienną jest jak wiadomo  :)

Kasia

kffiatek moim zdaniem musisz pomyśleć nad mniejszym kwiatkiem

kiedyś słyszałam że istnieje jakaś mini lilia