remont i foty -

Zaczęty przez aja, 04 Cze 2008, 10:23:29

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

aja

dziękuję - troszkę stresu nas to kosztowało ale nawet bez ładnych planow, projektów - robotnicy dali radę i wiedzieli o co mi chodzi!
to taki gospodarczy budynek na placu - nie wiem jak go nazwać czy to poddasze? na dole jest garaż i magazyn i tylko nasze mieszkanko ze spadzistym dachem!(znajduje się na parterze)
taki już jego urok inny się nie zmiesciłby bo stoi rodziców dom! i taka działka

dlatego tak ciężko dobrać tu firany bo po
1) małe okna
2) jest nisko
3) światło dzienne
trzeba pogodzić te trzy rzeczy!
ale wierzcie mi wystarczające jest takie mieszkanko a czasem to nawet mi się sprzątać nie chce i takiego małego

dziekuję jeszcze raz ze miłe komentarze - aż mi się przyjemnie zrobiło bo ja co 5 min. miałam inna koncepcje na różne rzeczy więc jak już skończyli to czułam się jeszcze jednak niespełniona! ale robotnicy mieli mnie już dość więć pod konieć przyspieszyli tempa i uciekli ::)

salsa

Aja, czyli cos w rodzaju przybudówki???

na prawde fajnie to zrobiliscie i powinnas byc z siebie dumna:) wyglada jakbyscie duzo kasy w to władowali, szczegolnie jak patrze na fotki "sprzed" no i na sprzęcior telewizyjny:)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

fasolka1980

Aja bardzo mi sie podoba wasze mieszkanie! Mamy takie same łózko w sypialni (Ikea - Hopen?) i bardzo podobne meble w kuchni! Aż nie mogłam uwierzyć!
My swoją robiliśmy w firmie RUST w Wawie. Jestem bardzo zadowolona, ale zapłaciliśmy niemało...

aja

remont tanio nie wyszedł - szczególnie materiał, było mnóstwo płyt - bo cały sufit poprawialiśmy a sprzęt tv to naprawdę tanie rzeczy
zgadza się łóżko to Ikea

kamu2

Aja pięknie to zrobiliście.Bardzo mi się podoba,masz gust
prawdziwa kobieta jest jak herbata: mocna i gorąca, jak posłodzisz-słodka, jak nie posłodzisz to pij kurwa gorzką!

didi_loczek

aja super wygląda Wasze mieszkanie, świetnie to zrobiliście :)
Bardzo mi się podobają kolory w sypialni, a co najważniejsze mojemu P. też  :D
A wcześniej nie chciał słyszeć o takich kolorach!

gioseppe

a te bambusy byly wieksze?
te szablony sie kupuje, si? czy moze sama zrobilas
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

dagi

Aja pięknie, dużo Was to na pewno pracy kosztowało ale efektu można pozazdrościć, bardo mi się podoba :)
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

justynaaaa2

Oj mi też się bardzo podoba  :)
Szczególnie te wnęki i półki robione z płyty, też o takich marzyłam, ale za mało miejsca mieliśmy i szkoda mi było tyle powierzchni zmarnować  :(
Fajnie, że wstawiłaś zdjęcia sprzed i po, bo najlepiej widać różnicę, niektóre miejsca nie do poznania  :o
No i ten fiolet w sypialni...ehhhh

aja

Cytat: gioseppe w 07 Cze 2008, 20:11:38
te szablony sie kupuje,

tak są gotowe szablony do kupienia (szukałam raz juz tej strony ale poszukam jeszcze - mają bardzo fajne wzory a chciałam wam pokazać) są różne wielkości!  oo ooo mam http://www.szabloneria.pl/index.php?i15,galeria

ja akurat sobie wypożyczyłam ale zastanawiam się jeszcze nad zrobieniem na schodach czegoś takiego
http://www.szabloneria.pl/index.php?p423,szablon-flora-13

a nawet takie mniejsze to mają np.  lerua merlin ! na stoiskach z farbami najczęściej

spragnienie

aja, a co to za sprzęt jest w kuchni pod samym sufitem??
na lodówką do win i piekarnikiem ??

aja

a to najzwyklejsza i jedna z tańszych mikrofali na świecie! znalazła się dość wysoko ale to przez to że chcieliśmy wykorzystać tą chłodziarke do win a ona niestety jest wyższa niż reszta mebli co automatycznie wszystko podniosło do góry ale ja nie należę do osób, które korzystają z tego urządzenia (zdarza mi się to raz na dwa-trzy miesiące) więc zbytnio mnie to nie boli! a dla mojego R jest w sam raz!

spragnienie

faktycznie straaasznie wysoko jak na mikrofalę , ja korzystam codziennie wiec spytalam (tak mi sie wydawalo ze do mikrofala), bo nie wyobrazam sobie stamtąd wyciągać gorącej zupy ;)

a mebelki fajne i lodówka na wino też :)

aja

słuchajcie jak wszystko dobrze pójdzie to najwcześniej we wrześniu zaczynam kolejny remont mieszkania - tym razem troszkę większy salon do przerobienia, sypialnia i pokój dziecięcy ale tu bez jakiegoś dużego WOW bo łóżeczko już mam

aja

pomózcie mi się zecydować!
ma 3 możliwości przerobiebnia łazienki
nie patrzcie tylko na płytki bo na tych zdjęciach raczej chodziło o ustawienie - wiadomo tylko że płytki będą jasne połączone z brązem...
łazienka NR 1

NR 2

tutaj tylko umywalka wyląduje ba innej ścianie czyli na tej na ktorej wiszą ręczniiki...

i nr 3

tutaj bez prysznica... ale on musi być!!! więc trzeba przesunąc wanne i dodać w kącie prysznic
no i  pod umywalką będzie zabudowana pralka - bo jednak też musi zostać w łązience

co myślicie! ??? będę wdzięczna za podpowiedzi i cenne uwagi  - co do kibelka musi zostać tam gdzie jest inne rowiązanie nie wchdzi w grę (możemy tylko kierunek jego zmienić)
wentylator jest na kibelkiem!

elve

Jak dla mnie opcja nr 3, tylko zlikwidować szafkę, prostokątną wannę w róg i na powstałe miejsce prysznic. Pomiędzy prysznicem i wanną można zamontować wysoką ściankę działową, wtedy nie trzeba będzie montować całej kabiny tylko drzwi (odpadnie problem "winkla" tworzonego przez geberit)

nionczka

Mi sie w sumie podoba lazienka nr. 2, ale kibelek powiesilabym bardziej za drzwiami, np. tak jak w lazience numer 3. Lubie  dyskrtene ustawienia kibelka. Nie ze wchodzisz i pierwsze co widzisz to sedes.

aja

a i jescze jedno - nie moge się zdecdydować ( wogóle to nie wiem co się ze mną dzieje bo jak urządzałam poprzednie mieszkanie to nie miałam problemów z wyborami - ale to może ciąża tak wpływa na moje decyzję -) czyli ich braku
mam do wybory sofę :

nr 1

i sofa nr 2

opcja z zagłówkami - podobno bardzo wygodne rozwiązanie! Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

oczywiście kolor - będzie ecri, śmietankowy itp. tak jak ta pierwsza bo musi być jasna
jedyna różnica to taka, że na pirwszej można sie bardzo wygodnie położyć i oglądać tv a przy drugiej trzeba szukać i kłaść pod głowę na tych oparciach jakieś poduchy bo oparcia ma kanciaste i sztywne
a w siedzeniu lekka równica jest ale bardzo minimalna - bardziej miekka jest ta nr 1

Angie

Podoba mi sie opcja numer dwa  :) Też chciałbym miec dużą łazienkę z oknem..

zwierzatko_mojej_mamy

z sofa to numer 1 bardziej - ja z tych co zaczynaja cokolwiek robic siedzac wyprostowanym i po 10 minutach sukcesywnie zjezdzam do dziewnych pozycji nikoniecznie korzystnych dla mojego  kregoslupa :D a ta kanciata to mi sie wieksza wydaje - tzn masywniejsza - wiec pewnie mniejsza bym wziela ;)

z lazienka to myslu jeszcze
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

ishka82

Ślicznie zrobiliście mieszkanko, bardzo mi się podoba. A sofę brałabym zdecydowanie nr 1 :)

eva_luna

jesli chodzi o kanape podoba mi sie nr 1 :) a najlepiej jakbys mogla dorzucic zaglowki, ja mam podobna i bez zaglowkow niewygodna jest, szczegolnie dla wysokich osob.

rubin04

sofa bnr 2 - z biała cięzko by było utrzymac tę czystą biel na dłuzsza metę (ale ja sie nie znam ;) )

aja

Cytat: rubin04 w 21 Sie 2008, 10:03:22
sofa bnr 2 - z biała cięzko by było utrzymac tę czystą biel na dłuzsza metę (ale ja sie nie znam ;) )

nie nie napewno będzie jasna (jakaś ecri lub krem, wanillia) - ale nie mam zdjęć sofy nr 2 jasnej

calla

A mnie sie podoba sofa nr 2, tylko tak jak pisalas w jasnym kolorze. Jedyne do czego sie moge doczepic, to oparcie. Nie lubie takich "poduszkowych" dzielonych. Niewygodnie mnie sie siedzi na czyms takim.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)