łóżeczka, mebelki pościel...

Zaczęty przez jusia, 13 Maj 2008, 14:36:32

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

magdalinska

aha, a posciel to tak od kiedy?  jezu, ja nic nie wiem  :headbang: ja sie naprawde nie nadaje na matke :(

elve

luz, ja też nie wiedziałam, na forum mi wszystko powiedziano

pościel to później, nie wiem jeszcze dokładnie kiedy
na początku to w beciku, później kocyk, albo śpiworek, maluszki to się raczej zawija

magdalinska

boje sie ze temu dziecku jakas krzywde jeszcze zrobie..... mam nadz ze mnie szkola rodz choc troche uswiadomi ;) oprocz nieocenionej pomocy strefy oczywiscie :D
to dobra, w takim razie nie kupuje na razie poscieli, ale jakbym jednak chciała kupic, zobacze ile co kosztuje, to obojetnie jaka? czy wypełnienie ma znaczenie?

zuzia

1. lózeczko  z 2-3 poziomami wysokosci
2. posciel bawelna,ja polecam feretti, droga, ale warta tego
3. materac mam kokos-pianka-kokos, siostra K.,pediatra, powiedziała nam, ze taki lepszy od tej gryki. zreszta ja na tej gryce bym dziecka nie polozyla
4. Michał śpi pod swoją pościelą odkąd skończył 1,5 miesiąca (czasem pod kocykiem spał, ale to lato było więc inaczej). na początek przede wszystkim prześcieradło - polecam jersey z gumką.

niewiemjaka

ja kupiłam lozeczko w komplecie z posciela, kolderka, poduszka, ochraniaczami; wybralam tylko materac pianka kokos gryka - ale sama nie wiem czy to takie super jest..
OSTATNIO znalazłam centralnie w miejscu gdzie W. ma głowke taki zdrewniały kawałek kokosu/gryki tego dziadostwa, no cos twardego - na pewno go to uwierało w głowke :(
W. nie spi pod kolderka, spal pare razy, ale jakos tak wygodniej mi go przykryc kocykiem.. czasem dwoma, a kolderka lezy i czeka :D on i tak wszystko rozkopuje z siebie
poduszke z kolei wypralam w 60 st C i sie zbiesiła :crazy: wiec poduszki brak...

śpi na tym dosyc twardym kokosie/gryce ale widze ze woli spac na miękkim :)
w lozeczku zawsze szuka główką czegos z boku do przytulenia/wtulenia, placze jak ma usnac w dzien w lozeczku i z placzem zasypia :(
na naszym lozku natomiast w miekkiej koldrze usypia w dzien bez problemu.. (odkrycie ostatnich dni :D )
posciel bawelniana oczywiscie, tylko daje jeszcze drugie frotte przescieradlo pod to zwykle bawełniane, a kolderka z czegos antyalergicznego chyba

Kasia

ja kupiłam jakąś tania posciel na allegro i sie sprawdza :)
materac mam kokos-pianka-gryka, taki polecały dziewczyny i taki później poleciła mi polozna :)
Michal na poczatku spal pod kocykiem ale to w lato było
od września śpi juz pod koldra a z miesiac temu wyciagnęlam poduszke :)

z fajniejszych poscieli to feretti, amy

a łóżeczko z szuflada sprawdza się jak sie nie ma za wielu mebli dla dziecka
ja jakbym miała pokoik dla Michała to na bank bym łóżeczka z szuflada nie brała bo sie tylko kurz zbiera :(
no ale ja nie mam gdzie trzymac poscieli wiec mamy z szufladą :) i męczę sie z kurzem :hmm:

rubin04

Cytat: zuzia w 09 Lis 2009, 16:54:07posciel bawelna,ja polecam feretti, droga, ale warta tego
My też mamy pościel i  kołderkę + poduszkę i ochraniacz z Feretti - drogie ale warte - starannie wykonane, estetyczne. No sama dla siebie bym takie chciała :)

Ja "zamówiłam" u bratowej jako prezent na chrzciny Pawełka wiec polecam zaczekac (jesli planuje się chrzciny) i poprosic o taki konkretny prezent.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Angie

My pościeli używamy od chyba 2 miesięcy, wcześniej rożek, a potem kocyk :)

Polecam feretti, jest naprawdę super!

nionczka

A moja spi pod patchworkiem, czasem kocykiem, czasem w spiworku. Kupilam posciel w Ikei bo kosztowala 2,90€, ale jeszcze jej nie uzywalismy. Moze w Wawie zaczniemy?

kasiad

Cytat: zuzia w 09 Lis 2009, 16:54:07

2. posciel bawelna,ja polecam feretti, droga, ale warta tego

my też ją mamy, znaczy Olek pod nią śpi :D
jest taka piękna, mięciutka i delikatna, ze sama bym chętnie pod nią spała :)

no i wypełnienie ma antyalergiczne  ;)

Dodany tekst: śro 11 lis 2009 19:39:33 GMT-1

Cytat: Kasia w 09 Lis 2009, 22:47:42

materac mam kokos-pianka-gryka, taki polecały dziewczyny i taki później poleciła mi polozna :)

my chyba też taki mamy jeśli dobrze pamiętam  :hmm:
no i dziewczyny na Strefie polecały ;D
a komu wierzyć jak nie naszym wiedźmom  :point_lol:

Dodany tekst: śro 11 lis 2009 19:41:05 GMT-1

a szuflada w łóżeczku to zbieranica kurzu ;D
drugi raz bym takiego nie wzięła ;D

Kasia

Cytat: kasiad w 11 Lis 2009, 19:38:22a szuflada w łóżeczku to zbieranica kurzu Grin
drugi raz bym takiego nie wzięła Grin

ja niestety wzięłam świadomie, bo mam za mało miejsca więc szuflada na pościel nam się przydała ale jakbym miała inne warunki mieszkaniowe to na bank bym tego kurzołapa nie brała :)

kasiad

Cytat: Kasia w 12 Lis 2009, 10:23:22
ja niestety wzięłam świadomie, bo mam za mało miejsca więc szuflada na pościel nam się przydała ale jakbym miała inne warunki mieszkaniowe to na bank bym tego kurzołapa nie brała :)

Kasia ja też je wzięłam świadomie  ;)
chciałam wykorzystać każdy cm mieszkania bo my też mamy okrojone warunki lokalowe ;D
pożytek taki, ze przez cały czas leżała w szufladzie Olkowa pościel  ;)
teraz jak jej używamy, leży tam nasz nowiutki nieużywany koc  :P

ale gdybym wiedziała, że tam na drugi dzień po wytarciu znowu jest pełno kurzu, to na Chiny Ludowe bym nie wzięła ;D
a tak połakomiłam się na dodatkową szufladę ;D

Dodany tekst: 12 Lis 2009, 10:50:13

Cytat: magdalinska w 09 Lis 2009, 16:14:07
ja sie naprawde nie nadaje na matke :(

goopia  :stupid:

zuzia

ja też się na szufladę połakomiłam i dooooopa  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

zosia2007

super ze tak piszecie zle o tej szufladzie bo ja chce lozeczko bez i maz sie czepil ze z szuflada lepsze, teraz bede miala kontrargumenty na waszym przykladzie ;D

:beer: for u

fasolka1980

hmm, ja mam łóżeczko z szufladą i jak dla mnie to jest bardzo przydatne :knuje:  trzymam tam zapasową posciel kocyki i pieluchy

kasiad

Cytat: fasolka1980 w 12 Lis 2009, 11:18:21
trzymam tam zapasową posciel kocyki i pieluchy

fasolka no zawsze można w nią coś wetknąć  :mocking:
ale i tak dużo tam nie upchniesz ;D
a codzienne wycieranie z niej kurzu nie jest warte tego dodatkowego metra ;D

Angie

Ja też mam szufladę ;D Nie narzekam, aż tak kurz sie nie zbiera, a można tam trzymać
np. paczki pampersów ;D   

fasolka1980

Cytat: kasiad w 12 Lis 2009, 11:21:35
fasolka no zawsze można w nią coś wetknąć  :mocking:
ale i tak dużo tam nie upchniesz ;D
a codzienne wycieranie z niej kurzu nie jest warte tego dodatkowego metra ;D

ja tego kurzu az tyle nie widzę :D  i jest dobrze

kasiad

Cytat: fasolka1980 w 12 Lis 2009, 11:25:29
ja tego kurzu az tyle nie widzę :D  i jest dobrze

o widzisz :D
a u mnie kurzu na niej aż siwo ;D

Kasia

dla mnie szuflada też jest mega praktyczna bo ja nie mam za wiele szafek

gdybym miała drugi raz kupować łóżeczko to tez kupilabym z szufladą

ale gdybym miała osobny pokoik dla Michasia to myslę że szuflada byłaby zbedna :)
wtedy wolałabym kupić komodę o jedną szufladę wyższą ;)

fasolka1980

Cytat: Kasia w 12 Lis 2009, 11:32:04

ale gdybym miała osobny pokoik dla Michasia to myslę że szuflada byłaby zbedna :)

tak by było idealnie  :beer:

Kasia

niewiemjaka

Cytat: kasiad w 12 Lis 2009, 11:26:28a u mnie kurzu na niej aż siwo Grin
u mnie tez sie ciagle zbiera, na dodatek musze cale lozeczko przestawiac zeby poodkurzac iposcierac pod nim, jakby bylo bez szuflady to bym myk myk powycierala pod lozeczkiem.. a pozatym to ja mam waska dosyc ta szuflade i nie otwiera sie tak super wygodnie zebym miala tam trzymac pieluszki - wiec pewnie sa rozne rodzaje tych szuflad :knuje: ze wy tam trzymacie takie rzeczy...
2gi raz bym nie kupiła z szuflada..

zosia2007

Cytat: Kasia w 12 Lis 2009, 11:32:04

no i wlasnie dlatego uwazam ze mi szuflada do lozeczka jest zbedna, moj dziec bedzie mial swoj pokoik, malenki ale zawsze cos :)

magdalinska

moj bedzie miał pokoj, ale co z tego, jak nic poza łózeczkiem w nim nie bedzie lol
nie no, MUSIMY kupic jakas komode chociaz, gdzies musi miec te swoje rzeczy.......
ja chce bez szuflady, łatwiej sprzatac :)