łóżeczka, mebelki pościel...

Zaczęty przez jusia, 13 Maj 2008, 14:36:32

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kasiad

Cytat: niewiemjaka w 12 Lis 2009, 11:36:23
a pozatym to ja mam waska dosyc ta szuflade i nie otwiera sie tak super wygodnie zebym miala tam trzymac pieluszki - wiec pewnie sa rozne rodzaje tych szuflad :knuje: ze wy tam trzymacie takie rzeczy...

ja mam taką szufladę, która tą pokrywę ma z dykty i otwieram ją raz na pół roku ;D
jak coś w niej chowam i nie jest mi to potrzebne przez dłuuugi czas ;D

żeby ją otworzyć potrzebuję do tego 2 rąk ;D
ta dykta tak ciężko chodzi po szynach, że nawet ciężko jest mi ją odsuwać do sprzatania, a co dopiero codziennie otwierać ;D

są szuflady i szuflady :D

ziuta

Czy Waszym zdaniem jest sens kupować łóżeczko 140x70 z możliwością demontażu szczebelków i przerobienia na tapczanik? Na jak długo takie łóżeczko wystarczy? A na jak długo starcza standardowe łóżeczko 120x60?

Kasia

To zależy czy kupujesz łóżeczko pasujace do pozostalych mebli w pokoju
jeżeli tworza komplet to pomysł z przerobieniem jest OK

natomiast jezeli masz łożeczko pasujace do mebli ale jednak inne to nie bawiłabym sie w łózeczko z mozliwoscia przerobienia na tapczanik

ziuta

To właśnie łóżeczko z kompletu mebli. Nie wiem czy brać to z kompletu czy kupić normalne niemowlęce, po pierwsze z powodu kasy (to przerabiane na tapczanik wiadomo droższe), po drugie żeby teraz niepotrzebnie nie zajmowało miejsca (to jednak 20cm na długość i 10 na szerokość). Boję się czy nie będzie tak, że normalne łóżko będę musiała i tak kupić niewiele później niż przy korzystaniu ze zwykłego 120x60 i wtedy cały ten interes nie bardzo ma sens. Ale szczerze mówiąc to nie wiem nawet do jakiego wieku wystarcza takie zwykłe łóżeczko...  :hmm:

elve

ziuta a materacyk przez tyle lat będzie ten sam?
ja wolę małe łóżeczko
wydaje mi się, że meble rosnące z dzieckiem nie dopasowują się do wieku/potrzeb dziecka

ziuta

Cytat: elvelve w 01 Lut 2010, 00:05:02
ziuta a materacyk przez tyle lat będzie ten sam?
No właśnie nie wiem nawet ile lat by to miało być...

elve

no i za jakiś czas będziesz miała przyjemność urządzania ponownie pokoju dziecięcego ;)
a zwykłe łóżeczko to nie jest duży wydatek

siog

Cytat: ziuta w 31 Sty 2010, 13:47:14
Czy Waszym zdaniem jest sens kupować łóżeczko 140x70 z możliwością demontażu szczebelków i przerobienia na tapczanik? Na jak długo takie łóżeczko wystarczy? A na jak długo starcza standardowe łóżeczko 120x60?

mysle ze tak. my kupujemy wlasnie taki i wszyscy moi znajomi i rodzina tez. takie lozeczko kupuje do 5 lat (brio), inne sa do 3 lat. Ale u nas roznice cenowe nie sa duze i poprostu nie oplaca sie kupowac malego lozeczka.

ziuta

dzięki siog :beer:
A czy feretti produkuje pościel do łóżeczek 140x70? Albo czy ich standardowe pościele pasują do tych łóżeczek? Ktoś z Was wie? Podejrzewam, że będzie problem z ochraniaczem, bo on jest łamany na 3, każda z częsci po 60cm, więc jak szczyt łóżeczka ma 70cm to będzie problem... Nie wiecie jakie firmy produkują fajne ochraniacze na ten wymiar, albo które pościele są na tyle uniwersalne, że ochraniacz będzie pasował?

elizapj

odkurzam watek, bo przechodze do wybierania materaca

i mam 2 pytania:
1) ci, kt kupowali w ikeai - jaki wybraliscie i dlaczego

2) czy ktos kupil http://www.aerosleep.com/flash/ - w kilku sklepach juz te pudla widze i nic nie rozumiem z tego systemu...tzn cel tak, ze cyrkulacja powietrza dzieki temu 'plastrowi miodu' - ale jesli ktos tego uzya to wole by mi wlasnymi, niemarketingowymi slowami opisal wrazenia:)
i jesli macie, to sama nakladke czy caly materac ?
z gory dzieki!:)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

niewiemjaka

a ja chce kupic zamiast tego syfu gryka-pianka-kokos taki lateksowy http://allegro.pl/materac-lateksowy-hevea-junior-160-70-promocja-i1206941818.html podobno jest swietny i wygodny :)

Kasia

Cytat: niewiemjaka w 10 Wrz 2010, 12:55:52a ja chce kupic zamiast tego syfu gryka-pianka-kokos
a co ci się z tm kokosowo grykowym dzieje?

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: Kasia w 10 Wrz 2010, 13:09:33a co ci się z tm kokosowo grykowym dzieje?
moze kielkuje??? :D:D:D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

ano podobno istnieje takie ryzyko :)

mój leży na kokosie wiec jest szansa że niedługo znowu będzie leżał pomiędzy palmami :D

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

nionczka

Cytat: elizapj w 09 Wrz 2010, 01:04:521) ci, kt kupowali w ikeai - jaki wybraliscie i dlaczego

twardy, bo sama lubie. kupilam jakis za 25 euro. nie pamietam nawet czym oporcz twardosci sie kierowalam.

elizapj

Cytat: nionczka w 10 Wrz 2010, 14:03:351) ci, kt kupowali w ikeai - jaki wybraliscie i dlaczego

twardy, bo sama lubie. kupilam jakis za 25 euro. nie pamietam nawet czym oporcz twardosci sie kierowalam.
nazwy pewnie nie pamietasz:)

a o tym http://www.aerosleep.com/flash/  nikt nic nie slyszal?

nionczka

Cytat: elizapj w 10 Wrz 2010, 19:36:05nazwy pewnie nie pamietasz:)
nie, ale i tak go nie widze w ofercie ani PL ani BE
Ale mam zdjecie:
http://4.bp.blogspot.com/_8JE-bmIAhS4/SMlV6oLW2EI/AAAAAAAAAMM/inxfkUVHrS8/s1600-h/spanie.JPG
on jest w bialo-niebieskie paseczki

elizapj

Cytat: nionczka w 10 Wrz 2010, 19:10:25
nie, ale i tak go nie widze w ofercie ani PL ani BE
Ale mam zdjecie:
http://4.bp.blogspot.com/_8JE-bmIAhS4/SMlV6oLW2EI/AAAAAAAAAMM/inxfkUVHrS8/s1600-h/spanie.JPG
on jest w bialo-niebieskie paseczki

moze trafimy:) dzieki
zaczyna mnie juz powaznie meczyc ogrom wyboru...tak bardzo chicalabym zeby swiat sprzetow dzieciecych skladal sie tylko z tanich/zwyklych, srednio drogich i srednio ladnych i drogich/ladnych... o ile wszystkie decyzje bylyby prostsze... a tak kazdy zakup musze studiowac i dochodzic w czym roznice...i czy roznice warte roznic cenowych...

nionczka

Eliza, im prosciej/taniej tym lepiej. My sie wychowalysmy bez tych wszystkich szmerów bajerów i zobacz jakie z nas fajne dziewczyny! Ta wyprawka dla malucha to manipulacja speców od marketingu. Bo od kogo jak nie od przyszlej matki i to jeszcze pierwszego dzicka wyciagnac kase. Przy drugim juz sie taknie szaleje bo juz jestesmy madrzejsze.
pamietaj, ze ani lozeczko ani materac ani inteligente pieluchy nie maja byc madrzejsze od Ciebie. Jak mowila nasza polozna dziecko potzrebuje jedynie spac, jesc, wydalac i byc kochanym.

elizapj

zostawiam chyba wybor materaca mezowi...haha

Angie

dragonfly chyba białe  :hmm:  A jakie ma inne meble?
Ingrid będzie spała już w łóżku?  Moja na bank wylądowałaby na podłodze  :D  

dragonfly

Cytat: Angelos w 15 Wrz 2010, 21:24:55Ingrid będzie spała już w łóżku?  Moja na bank wylądowałaby na podłodze  Cheesy
Ingrid juz spi w lozku swoim ale to jest na wyposazeniu tego mieszkania wiec musze jej kupic do nowego domu... Chyba biale bedzie lepsze, chociaz bardziej oparcie w czarnym mi sie podoba ;D A, zamontujemy barierki bo tez bym ja z podlogi nie raz zbierala ;D

Dodany tekst: 15 Wrz 2010, 20:41:14

ew. jeszcze biore pod uwage to