JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA cz. 2

Zaczęty przez zuzia, 30 Kwi 2008, 10:14:59

ishka82

zuzia, a co to jest przedłużka? :-[ Bo może i masz rację, że więcej 70 nie ma co kupować ??? Jedyny minus jest taki, że 70 z michą D, E można bez większych problemów znaleźć w sklepie, przymierzyć na miejscu, a 65 raczej przez net, a ja jakoś w necie nie kupuję. Chyba będzie trzeba to zmienić ;)

szelma

Przedłużkę powinnaś dostać w pasmanterii. To taki jakby dodatkowy pasek materiału z zapięciem - haczyki i oczka, które odpowiednie wpinasz w oczka i haczyki stanika. Pozwala zwiększyć obwód o jakieś parę cm. Po jakimś czasie stanik Ci się trochę rozciągnie i będziesz mogła nosić bez przedłużki.

szelma

Tutaj masz link - możesz zobaczyć, jak to wygląda: http://www.swistak.pl/aukcje/2687867,Przedluzka-obwodu-biustonosza-2-rzedowa-3cm.html Są w różnych kolorach, więc można mniej więcej dopasować do stanika.

ishka82

szelma,  :drunk: za wyjaśnienie  :flowers:

zuzia

ishka82,
przedłużka to takie coś:
http://www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1436&kategoria=
dostaniesz ją w pasmanterii ale i w większości sklepów z bielizną.

ishka82

zuzia i Tobie dziękuję  :drunk: Będę musiała poważnie przemyśleć sprawę obwodu i może rzeczywiście następny stanik, to będzie 65 plus (ewentualnie) przedłużka ;)

ishka82

65FF to jaki angielski rozmiar? Pomocy potrzebuję, bo właśnie oglądam cyckonosze, a tam rozmiary z UK ???

konwalia

ja kupuję brytyjskie 65f i mam w cycu 92cm, ale jaki to z polskiego to nie wiem :(

co do przedłużki pamiętajcie że są różnych szerokości, na dwie i trzy haftki

salsa

Cytat: ishka82 w 25 Lip 2008, 13:43:21
zuzia, ja na razie zdecydowanie nie jestem gotowa na mniejszy obwód. Już ten jakiś ciasny ;) Może z czasem się przełamię. Na razie to ten stanik jest i tak o wiele lepszy niż 75 B/C, bo takie zazwyczaj miałam. No i chyba rzeczywiście wygarnia się spod pach, bo jakoś w nim coraz pełniej się robi :D

MATKO< dziewczyno, 70???
koniecznie zejdz do 65, gwarantuje ze po dwóch trzech razach juz Ci to 70 bedzie latac
65 FF -to Twoj rozmiar wyjaciowy
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

salsa

Cytat: ishka82 w 25 Lip 2008, 14:39:45
zuzia, a co to jest przedłużka? :-[ Bo może i masz rację, że więcej 70 nie ma co kupować ??? Jedyny minus jest taki, że 70 z michą D, E można bez większych problemów znaleźć w sklepie, przymierzyć na miejscu, a 65 raczej przez net, a ja jakoś w necie nie kupuję. Chyba będzie trzeba to zmienić ;)

pisałam juz kiedys o przedłużkach, chyba w pierwszym watku Stanikowym
kupujesz w pasmanterii, doszywasz do stanika, jak sie rozcianie, odpruwasz i masz dobry stanik:)

salsa

tak , 65 FF to brytyjczyki
z Plskich mysle ze 65 F lub G, choc G moze byc za duze, na poczatku rpzynajmnej
moze zamow cos w melisie, przynajmniej okreslisz rozmiar

ishka82

salsa

wiesz co pamietaj, ze w jednym modelu potrzebujesz 30 F (65 F ) - np Freya Rio jako wieksze miski taka bedzie, a w drugim lepsze bedzie 65 FF (30 FF ) także moze byc tak ze bedziesz miała rozne rozmiary misek
jednak 70 to strata czasu

salsa

ishka82

salsa, czyli ten pokazany prze ze mnie powinien być ok? Spodobał mi się i cena bardzo ok :D

ishka82

Myślicie, że ten będzie pasował? http://www.dopasowana.pl/product-pol-19-Inferno-czarne-seria-Superbra-firmy-Panache.html w tym rozmiarze (28FF)? A w melissie jaki rozmiar powinnam zamówić? Sorki, że tak zanudzam, ale sama to się w tym na razie gubię :-[ No i nigdy nic przez net nie kupowałam, a co dopiero stanik, który fajnie byłoby zobaczyć i przymierzyć najpierw ???

Chermelle

hmm skomplikowane to wszystko albo już późno  ::)

salsa

ishka82

czy czytałas wczesnijesze wywody na temat staników??? chyba moja droga nie:P
otóz Inferno NIE JEST dobrym stanikiem na poczatek, jest wręcz złym stanikiem migracyjnym

ja wiem-zaraz tu bedzie larum, ze takie lubisz i koniec
ale zastanów sie jaki jest teraz cel...
mianowicie ustawić Ci Twoj rozmiar, przerowadzic migrację biustu
a tego sztywny stanik taki jak inferno tego nie zrobi
poza tym-to stanik na wyjscia, do dekoldów a nie stanik codzIenny

owszem, ja mam 3 Inferno ale kupiłam dopiero w tym roku

Proponuje CI kupić stanik miekki, niekoniecznie seksowny ale taki ktory dobrze kształtuje rozmiar i przyspiesza migracje
w sztywnym Inferno nie bedziesz miała pojecia co sie z Twoim biustem dzieje

Proponuje jako poczatkowy stanik np.Freya: Polyanne , Rio lub mitzi , lub inny miekki stanik tej marki-poza Arabelką ! Panache tango lub Tango II, lub tez cos innego z miekkich ale w miare pełno-miskowych, nie jakies powycinane, oczywiscie do dekoldów mozesz poszalec z jakims powycinanym modelem, ale pamietaj żeby był miekki
z melisy kieruj sie ich rozmiarówka, podana na stronie
maja tam tabelę

ishka82

K..wa, wypociłam posta i mi go skasowało >:D No więc od początku...
salsa, dzięki za wywód :D Czytałam wcześniejszą dyskusję i inne stronki na ten temat, ale już jakiś czas temu i nie chciało mi się dziś znów tego przerabiać :-[ , może jutro się jeszcze dokształcę ;)
Wiem, że powinnam mieć miękki stanik i chcę taki kupić, chociaż bardzo lubię usztywniane staniki i Inferno wydaje się fajny właśnie np. do dekoltów, a cena 40zł. jest co najmniej zachęcająca i dlatego nad nim myślę ;) :)
A co do rozmiarówki mellisy, to widziałam tabelkę. Znaczy się mam zamówić 65 pomimo, że mam przeszło 70, tak? A michę wg tego ile różnicy w obwodach...Ehh, dzięki za cierpliwość, do mnie w tej kwestii na razie łopatologicznie trzeba >:(

salsa

Słuchaj, ja swoje inferno kupowałam na alegro za podobna cene, wiec spokojnie:) jesli bardzo chcesz to kup, ale nie 60! Inferno jest scisły w obwodzie i weirz mi ze moje 60-tki choc noszone juz chwile dalej sa na 1. haftkę zapinane i są scisłe! wiec raczej Inferno jak juz chesz to radze 65  FF

a co do melissy to 65G raczej, 65 F bedzie raczej małe

ishka82

salsa, leję piwko  :drunk: Dzięki wielkie za wszystkie rady, może rzeczywiście dam sobie na razie spokój z Inferno :)

salsa

ishka82

dzieki za piwko, i odelawm:)

juz tak na koniec: szukaj czegos w tym kroju: http://melissa.nazwa.pl/melissa/kolekcja/modelp.php?menu=Melissa0028.JPG
ja wiem, ze moda na kusośc panuje ale wierz mi że z takim stanikiem duzo szybciej doprowadzisz swoj biust do stanu  pożądanego rpzez nas :)
chodzi mi o tzn full-cup,
albo wypróbuj model tzw. balkonik
czyli staniki ktore sa bardziej zabudowane i łatiwej do nich wpychac to, co rpzez lata złego stanika rozmasowałas sobie pod pachami i na brzuchu!

cumberland

Cytat: salsa w 26 Lip 2008, 01:04:40
Proponuje jako poczatkowy stanik np.Freya: Polyanne , Rio lub mitzi , lub inny miekki stanik tej marki-poza Arabelką !

salsa, a czemu arabelka niet ???
właśnie kupiłam cały komplecik i tak się teraz po głowie drapię...

zuzia

Cytat: cumberland w 26 Lip 2008, 08:20:46
Cytat: salsa w 26 Lip 2008, 01:04:40
Proponuje jako poczatkowy stanik np.Freya: Polyanne , Rio lub mitzi , lub inny miekki stanik tej marki-poza Arabelką !

salsa, a czemu arabelka niet ???
właśnie kupiłam cały komplecik i tak się teraz po głowie drapię...

bo arabellka jest strasznym rozciągliwcem i dziewczyny noszące na codzień obwody 60 czy 65 (a czasem i te o 70) nie mają w arabellce szans na dłużej. Np przy 83 pod biustem (ja) mam arabelle 65 i się zapinam spokojnie. Angelos poradziłam to samo i się sprawdziło :D
po drugie - arabellka jest dużomiseczkowcem wiec połączenie 1 i 2 jest czasami ciężkie.
a trzy - jest, z tego co piszą dziewczyny na lobby, dość kapryśna i z wieloma biustami niekompatybilna.
co nie zmienia faktu, że jest śliczna :)
ja mam 3 arabellki, upolowane na ebayu za śmieszne pieniądze :)