Wanienki, butelki.... opinie

Zaczęty przez Lwica, 21 Kwi 2008, 15:19:02

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zuzia

Cytat: foszek w 01 Gru 2008, 16:08:37
Musze sie pochwalic: ddzisiaj przespal 7 godzin w nocy  :jupi:

foszek, przerażasz mnie...  :padam:

foszek

Cytat: zuzia w 01 Gru 2008, 16:14:42

Dlaczego ???

zuzia

foszek
no, że dopiero teraz przesypia 7 godzin. ja ciągle żyję złudzeniami, że to szybciej będzie....

foszek

Cytat: zuzia w 01 Gru 2008, 16:30:25
foszek
no, że dopiero teraz przesypia 7 godzin. ja ciągle żyję złudzeniami, że to szybciej będzie....
nie wiem, moze inne szybciej.

eva_luna

Cytat: zuzia w 01 Gru 2008, 16:30:25
foszek

wszystko zalezy od dziecka... poza tym sa rozne etapy- maly mojego brata szybko przesypial cala noc, a teraz jako 1.5 latek sie budzi.....

dragonfly

Cytat: zuzia w 01 Gru 2008, 16:14:42

a ja mam nadzieje, ze moje tez takie bedzie.... daje jej czas do 2 m-cy ;)
i mysle, ze foszkowy maluch szybko zalapal rutyne (jak tak porownam inne znane mi maluchy)
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

jusia

zazdroszcze, Franio chyba budzik polknal, bo budzi sie co do zasady co 3 godziny :( no czasem, co 4 :(
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

dragonfly

Cytat: jusia w 01 Gru 2008, 17:25:37

zazdroszcze, Franio chyba budzik polknal, bo budzi sie co do zasady co 3 godziny :( no czasem, co 4 :(
jusia, no to chyba tez ok, on jeszcze malutki jest :)
zawsze masz te 3 godz dla siebie, nie jak moja kuzynka, co urodzila 2 tyg temu i jak z nia gadalam, to nawet nie ma czasu pod prysznic bo mloda budzi sie jak jej sie zachce.... czasem co godz, czasem co 2....

gatka2804

Widze, że o spaniu maluchów mowa. Mimo, że wątek na inny temat to może zapytam, akurat znajdzie się na to rada. Nasza Ania chodzi spać o 19-tej, jaki8ś czas temu budziła się tylko na jedno karmienie o 3 rano i potem do 7 elegancko spała. Już chodziłam zadowolona bo trawło to chyba z 2 tygodnie i tu klops. Znowu sie budzi 2 razy. Od jakiegos czasu budzi sie o północy i o 4 rano. Mam wrazenie ze juz sie przyuzwyczaila do tych pór pobudek bo co noc tak samo.
Usypianie i wyciszanie nie działa. Tylko cyc i dopiero nakarmiona zasypia. Jak ja nauczyc przesypiania calej nocy?

jusia

Cytat: gatka2804 w 01 Gru 2008, 18:09:51
Jak ja nauczyc przesypiania calej nocy?
no jak? podczepiam się pod pytanie :)

twinnie77

Ja myślę, że Ania i Franio są jeszcze za mali, aby ich oduczać nocnego jedzenia. Ja mam chyba wielkie szczęście, bo mój Hubert już po 2 miesiącach zakumał, że noc jest od spania a nie od jedzenia. Zasypia między 20 a 21. Budzi się ok. północy, ale tylko aby mu pozycję zmienić, sam jeszcze nie potrafi. I budzi się między 5 a 6 rano, już do jedzenia. Niektórzy (rodzinka mojego męża) twierdzą, że powinnam go budzić w nocy na jedzenie, bo on taki chudziutki. Ale przybiera systematycznie, fakt że na granicy normy, ale poza tym wszystko w porządku.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

twinnie77

A co do zmian nawyków, to może jest to związane ze skokami rozwojowymi??? I wtedy dziecko ma większe zapotrzebowanie na mleko?

ishka82

CytujNiektórzy (rodzinka mojego męża) twierdzą, że powinnam go budzić w nocy na jedzenie, bo on taki chudziutki. Ale przybiera systematycznie, fakt że na granicy normy, ale poza tym wszystko w porządku.
Brat z bratową powiadają, że lwa się nie budzi jeśli śpi. Jak będzie głodny na pewno sam wstanie ;)

giga

dragonfly

dzisiaj prawie zakonczylam moje wyprawkowe szalenstwo (ok, jeszcze pare drobiazgow tylko zostalo); a to moje trofea ;)

sonatina

Ignacy za tydzień kończy 7 miesięcy i budzi się w nocy na jedzenie od 2 do 4 razy. tylko parę razy zdarzyło się tak, że przespał całą noc. czasami zdaje mi się, że to wina tego, że nie ma smoka i poprostu musi sobie possać i znowu usypia. jeszcze do niedawna spał do ok 8 a ostatnio pobudka jest o 6. Nie mam pojecia jak wydłużyć przerwy między pobudkami.

vobi

sonatina, kurcze to faktycznie krotko spi w nocy... Hania od jakiegos czasu je ok. 23-24, a potem dopiero rano (czasem o 6, czasem o 9). Ale nie mam pojecia od czego to zalezy. No i nie wiem czy tak jej zostanie, bo slyszalam ze czasem dzieci zaczynaja "swirowac" dopiero po kilku miesiacach.

Dodany tekst: 05 Lut 2009, 13:27:08

Cytat: sonatina w 05 Lut 2009, 13:17:25
czasami zdaje mi się, że to wina tego, że nie ma smoka

wychowujecie go bezsmoczkowo? bo nie za bardzo rozumiem powyzsze zdanie

eva_luna

Toska ma dzis 8 tygodni i w nocy je ok 22-23, potem po 5 godz ok 3-4 i potem ok 6. czyli jak dla mnie to ona w nocy budzi sie raz (22 to wieczor a 6 to rano :D )

aniak1211

sonatina
Dominika za kilka dni skonczy 8 miesiecy i tez budzi sie 4 razy,
tez nie ma smoczka,
tzn ma smoczek ale go nie uzywa,czasem sie nim bawi :mocking:

Jak byla malutka budzila sie tylko 2 razy noca.

Rano pobudke mi robi o 7
probowalam klasc ja pozniej zeby dluzej spala ale i tak o swojej godzinie sie obudzila.

sonatina

vobi
Ignacy nie ssa smoka bo go nie chce. Od początku nie dał się nabrać i go nie tolerował :) Nie dał się za nic przekonać. Ma kilka smoczków - kolorowe ,kauczukowe i silikonowe, żaden mu nie odpowiada.
Był czas, że przesladowałam go  ze smoczkiem - gdy zaczął ssać kciuka. Myślałam lepszy smoczek niż kciuk. Teraz przestał już ssać nawet kciuka. SSa sporadycznie - jak jest bardzo zmęczony. Nie chce też ssać butli. Czasem podaję mu picie łyżeczką.

jusia

Franek mas skonczone 3 m- ce i wlasciwie od m- ca sie uregulowal i zasypia ok. 18-19, pobudka 2-3, a nastepnie 5-6...chociaz od paru dni to sie popieprzyło  :crying: :crying: :crying:

brawurka

maja ma rok i 2 miesiace i budzi raz lub 2 razy, nie daje sie zatkać smoczkiem,musi byc mleko.

Pyś

u nas Zuza zasypia około 22. Gdzieś około 2-3 kręci się. Dostaje butle na śpiocha. I śpi do 8 rano. Więc w sumie w nocy rzadko zdarza jej się w ogóle budzić. Oby nie zapeszyć! Tylko z zasypianiem ma ciężko. Z godzinę walczy ze sobą zanim zaśnie.
;)