Wanienki, butelki.... opinie

Zaczęty przez Lwica, 21 Kwi 2008, 15:19:02

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

eva_luna

Cytat: Kasia w 28 Lis 2008, 11:49:02
nawet nie myślałam nad takim koszem

u mnie śmietnik zapełnia się tak srednio dw razy dziennie więc myślę że wystarczyłoby taką pieluszkę zapakować w reklamówkę, zawinąć i wrzucić do kosza.
przeceż takiej niezapakowanej pieluchy nikt do kosza nie łąduje

a zresztą widząc po moim chrześniku to dzieci tylko na początku kupkają kilka razy dziennie, później częstotliwośc się zmniejsza. Mój prawie roczny chrześniak kupka raz dziennie a zsiusiane pieluszki chyba tak nie śmierdzą

Kasia i to zalezy od dziecka. Synek mojego brata (1,5 roczny!) nadal kupkuje kilka razy dziennie, a na nocnik jeszcze nie do konca siada. Brat sie smieje, ze zbankrutuje przy tej ilosci pieluch, ktora idzie....

Kasia

może wystarczy zmienić dietę .... nie wiem, nie znam się ....

jusia

my mamy normalny zwykły kosz na śmieci, który stoi przy przewijaku, do wczoraj zużyłam 222 pieluchy (pokusiłam się o obliczenie),wygodnie jest od razu wyrzucać do kosza, a nie nosic po calym mieszkaniu
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

Kasia

o kurna 222 pieluchy w miesiąc what - niezły przerób ;)

marax

chce kupic butelke polecacie z tego co widze avent i tommi cos tam :)  wyczytalam ze polecacie szklane jeszcze jakies uwagi ?? ile tych butelek kupic-jako ze ze studiowania nici zamierzam karmic peirsia-jaka pojemnnosc .Avent ma jakas szklana??

zuzia

Cytat: jusia w 28 Lis 2008, 14:02:15
do wczoraj zużyłam 222 pieluchy (pokusiłam się o obliczenie)

:padam: :padam: :padam:

eva_luna

Cytat: maraxela w 28 Lis 2008, 14:10:57
chce kupic butelke polecacie z tego co widze avent i tommi cos tam :)  wyczytalam ze polecacie szklane jeszcze jakies uwagi ?? ile tych butelek kupic-jako ze ze studiowania nici zamierzam karmic peirsia-jaka pojemnnosc .Avent ma jakas szklana??

ja mam plastik aventu, jesli zamierzasz karmic piersia to jedna butelka w zupelnosci wystarczy. na poczatku mowia o malej pojemnosci ale ja mam odrazu 260 ml zeby nie bawic sie w kupowanie kolejnych.

Cytat: Kasia w 28 Lis 2008, 12:13:59

maly je absolutnie wszystko, dieta roznorodna. po prostu taki jego urok. polozna mowila, ze normy nie ma i kazdy przewod pokarmowy rzadzi sie swoimi prawami :)

marax

Cytat: eva_luna w 28 Lis 2008, 14:16:48

ja mam plastik aventu, jesli zamierzasz karmic piersia to jedna butelka w zupelnosci wystarczy. na poczatku mowia o malej pojemnosci ale ja mam odrazu 260 ml zeby nie bawic sie w kupowanie kolejnych.

maly je absolutnie wszystko, dieta roznorodna. po prostu taki jego urok. polozna mowila, ze normy nie ma i kazdy przewod pokarmowy rzadzi sie swoimi prawami :)
takie rzeczy trzeba kontrolowac czy dziecko miesci sie w swoich tabelach z waga i wzrostem czesto takie oddawanie stolca moze byc objawem chorobowym wiec ja bym tego tak do konca nie lekcewazyla -np celiakia sie moze tak objawiac

eva_luna

Cytat: maraxela w 28 Lis 2008, 14:20:08
Cytat: eva_luna w 28 Lis 2008, 14:16:48

takie rzeczy trzeba kontrolowac czy dziecko miesci sie w swoich tabelach z waga i wzrostem czesto takie oddawanie stolca moze byc objawem chorobowym wiec ja bym tego tak do konca nie lekcewazyla -np celiakia sie moze tak objawiac

oni chuchaja i dmuchaja na malego, wszystkie kontrole lekarskie regularnie przeprowadzane wiec chyba jednak taka jego uroda ;) chociaz przekaze jutro braciakowi zeby sie jeszcze u lekarza dopytal.  :thankyou: marax

jusia

ja mam butelki aventu i bardzo je sobie chwalę, też chcąc karmić piersią kupiłam tylko jedną 120ml, a teraz mam juz 4 :) w tym jedną 260 ml, dla mam butelkowych polecam też sterylizator aventu, wstawiasz do mikrofali na 2 min i gotowe, masz butelki gotowe do uzycia, bez wyparzania bądż gotowania, polecam

marax

to ile mam ich kupic?? i jaka pojemnosc zeby bylo opty,alnie

jusia

marax jak chcesz karmic piersia to mozesz wcale nie kupowac, ale lepiej mieć jedną może być 260 ml, bedzie na przyszłość jak znalazł, tylko te większe aventu mają smoczek nr 2, czyli powyżej 2- go miesiaca, a dla maluszka potrzebny jest smoczek nr 1

eva_luna

Cytat: jusia w 28 Lis 2008, 14:49:05
marax jak chcesz karmic piersia to mozesz wcale nie kupowac, ale lepiej mieć jedną może być 260 ml, bedzie na przyszłość jak znalazł, tylko te większe aventu mają smoczek nr 2, czyli powyżej 2- go miesiaca, a dla maluszka potrzebny jest smoczek nr 1

oj, jusia dobrze, ze mowisz bo ja mam butle 260 a smoczki 1. ide sprawdzic czy pasuja (do tej pory leza zapakowane...)

edit: wszystko pasuje :D

vobi

jusia, a Ty butelkowa mama jestes? Ja sie chyba tez wkrotce dolacze, jeszcze walcze z mala, ale efektow 0 :(

eva_luna

Cytat: vobi w 28 Lis 2008, 15:20:13
jusia, a Ty butelkowa mama jestes? Ja sie chyba tez wkrotce dolacze, jeszcze walcze z mala, ale efektow 0 :(

vobi pokarmu brakuje? czy mala ssac nie chce? a to Hania dopiero....

vobi

Mala nie chce ssac... Tzn. odruch ssania ma zupelnie niezly, trudno wyciagnac palec z jej ust ;) Ale piersi ssac za cholere nie chce. Przystawiam ja wciaz z maniackim uporem, ale w najlepszym wypadku possie kilkanascie kropel i na drzewo. A w efekcie pokarmu tez nie mam za duzo, jaki popyt taka podaz... Probowalam odciagac, ale po 20 minutach meczenia nie mialam nawet 5 ml, wiec sie poddalam. A w szpitalu nie moglismy za dlugo czekac az sie jej zechce ssac, bo leciala zbyt mocno z wagi (i tak nie za wysokiej przeciez) i lekarze chceili jej podlaczyc kroplowke, to juz wolalam sie wpakowac w butelkowe karmienie...

eva_luna

Cytat: vobi w 28 Lis 2008, 15:32:15
Mala nie chce ssac... Tzn. odruch ssania ma zupelnie niezly, trudno wyciagnac palec z jej ust ;) Ale piersi ssac za cholere nie chce. Przystawiam ja wciaz z maniackim uporem, ale w najlepszym wypadku possie kilkanascie kropel i na drzewo. A w efekcie pokarmu tez nie mam za duzo, jaki popyt taka podaz... Probowalam odciagac, ale po 20 minutach meczenia nie mialam nawet 5 ml, wiec sie poddalam. A w szpitalu nie moglismy za dlugo czekac az sie jej zechce ssac, bo leciala zbyt mocno z wagi (i tak nie za wysokiej przeciez) i lekarze chceili jej podlaczyc kroplowke, to juz wolalam sie wpakowac w butelkowe karmienie...

:praising: a polozne co mowily?? dobrze ja przystawiasz?

marax

Cytat: jusia w 28 Lis 2008, 14:49:05
hmmmm nie kumam to co mam zrobic dokupic smoczek  nr 1 ?? bedzier pasowal rpawda??

eva_luna

marax, butelka jest bez smoczka. kupujesz butelke o dowolnej pojemnosci, a obok sa smoczki, na ktorych jest napisany wiek. Na 1 jest napisane 0+. wiec kupujesz oddzielnie butle, oddzielnie smoczki (sa 2 w opakowaniu)

nionczka

Cytat: eva_luna w 28 Lis 2008, 18:32:34
marax, butelka jest bez smoczka. kupujesz butelke o dowolnej pojemnosci, a obok sa smoczki, na ktorych jest napisany wiek. Na 1 jest napisane 0+. wiec kupujesz oddzielnie butle, oddzielnie smoczki (sa 2 w opakowaniu)

A ja kupilam od razu ze smoczkiem, 140 ml ze smoczkiem dla noworodka. Kupilam jedna na wszelki wypadek. Polozna nam powiedziala, ze butelki mozemy nie kupowac bo zawsze mozna wyskoczyc do apteki i dokupic. Tylko, ze u nas w aptekach 3 razy drozsze a wybór o wiele mniejszy.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

twinnie77

maraxela, a dlaczego ze studiowania nici?? Przecież miałaś plany kontynuować naukę.

marax

Cytat: twinnie77 w 28 Lis 2008, 20:52:33
maraxela, a dlaczego ze studiowania nici?? Przecież miałaś plany kontynuować naukę.

ale co mam to robic w szpitalu juz mnie tam 2 miesiace nie bylo-wroce dopierp od wrzesnia

jusia

vobi no ja sie butelkowa mama stalam :) Franek odruch ssania miał/ma piękny, tylko w cycach było za mało jak na Jego potrzeby :( teraz dostaje Bebiko 1 mniej więcej 2/3 karmień i 1/3 ściągnięte laktatorem z cyca, minął m- c a ja nadal coś tam jeszcze mam, ale nie na tyle, żeby zostać na samym cycu

foszek

Widze ze ze mnie szczesciara, do tej pory tylko na piersi maly leci i rosnie jak na drozdzach. Choc pierwsze 2 tyg tez mialam ciezkie, bo ja albo na innym oddziale albo w domku, ale sie udalo. Ciekawa jestem tylko jak dlugo uda mi sie.
Musze sie pochwalic: ddzisiaj przespal 7 godzin w nocy  :jupi:

eva_luna

Cytat: foszek w 01 Gru 2008, 16:08:37
Widze ze ze mnie szczesciara, do tej pory tylko na piersi maly leci i rosnie jak na drozdzach. Choc pierwsze 2 tyg tez mialam ciezkie, bo ja albo na innym oddziale albo w domku, ale sie udalo. Ciekawa jestem tylko jak dlugo uda mi sie.
Musze sie pochwalic: ddzisiaj przespal 7 godzin w nocy  :jupi:

foszek  :bravo: :bravo: no to teraz bedzie pewnie z gorki!