brak pomysłów, a suwaczek pędzi...

Zaczęty przez miracle8512, 03 Kwi 2008, 21:17:26

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mika

Miracle bardzo mi się to podoba co wklejasz, welon moim zdaniem jeśli koniecznie chcesz to tylko taki jak wkleiłaś bo suknia jest bogata. Choć ja w ogóle zrezygnowałabym z welonu na rzecz jakiegoś pięknego kwiata we włosach... proponowałabym dość nietypowo bukiet z jednej ale dużej gałązki intensywnego zielonego storczyka
coś takiego jak tu tylko w odpowiednim kolorze
http://agnieszkamandal.blogspot.com/2008/05/lub-agaty-i-jacka.html

Buty najbardziej podobają mi się te carlo ferrucci w górnym lewym rogu zdjęcia

miracle8512

Ok!odważę się i wkleję fotkę

A oto i ja :-[

salsa

hej, a czym Ty sie martwicsz? suknia jest i narzeczony, kosciół tez-reszta widzie w praniu:) głowa do góry!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Monika

Ja bym Ci radziła uważać z dodatkami, bo suknie masz bardzo strojną. Myślę, że kok hiszpański z kwiatem lepiej by się sprawdził niż welon - chyba, że Ci na welonie bardzo zależy

zuzia

miracle8512,
moim zdaniem - powinnaś iść w srebrne lub kolorowe dodatki. Złoto mi się tutaj nie widzi. Aczkolwiek do zielonego i czerwonego to bardziej złoto.

buty - te, które wskazała mika, ew. te ostatnie peep toe :)
kolczyki - może jednak srebrne? ja jestem za prawdziwą biżuterią na slub a nie za sztuczną :)
może takie jak na fotce, którą załaczyłam? to apart. i bez naszyjnika - może być bransoletka.

Monika

hmm... a może taki bukiet? i czerwona róża we włosy?

miracle8512

może to martwienie wynika z tego, że lubię sobie wszystko zaplanować dużo wcześniej a potem mieć spokój a w tym roku się na to nie zanosi. oprócz ślubu, właśnie zaczyna się sesja na studiach, czeka mnie jeszcze obrona inż. i teraz właśnie sobie siedzę w necie skacząc raz po stronach z zakresu mojej pracy, ślubu i stawiam pierwsze nieśmiałe kroki na strefie. :-[

uciszcie mnie :-X jak zacznę przynudzać, ale jeszcze w zeszłym roku nie pomyślłabym że będę miała problemy w stylu: czy wybrać welon czy kwiat, jakie kolory żeby nie przesadzić i zrobić to z klasą, a poza tym ten dylemat sukienkowy - raz mi się podoba a raz uważam że nie powinnam rezygnować z pierwszych pomysłów i ulegać sugestii mamy(bo to one pomagały mi w wyborze)
Tym gorzej że zapomniałam zrobić sobie zdjęcia w niej i teraz muszę czekać aż do 20.08.2008

vobi

miracle8512, to moze powiedz nam jaka byla Twoja wizja? Albo co myslisz o propozycjach forumek, w sumie sporo propozycji juz padlo na tych czterech stronach...

miracle8512

Moja wizja na już niestety nieaktualna, bo musiałabym suknie zmienić hihi. Początkowo moim zdanie najlepsza była prostota, ale przekonały mnie że lepiej mi w czym bardziej strojnym.

Zuzia podobają mi się te kolczyki, dzięki za zlokalizowanie sklepu. polewam :drunk:

Kwiaty widzę że większość obstaje przy czerwieni i kierunek stylizacji hiszpania. Nawet to mi odpowiada  :) a jeszcze bardziej że mi pomagacie :D(to się nazywa lizusostwo :P)

miracle8512

Welon strasznie zawsze chciałam mieć( w dzieciństwie na głowę non stop wkladałam firankę, a apogeum natąpiło kiedy poszłam do komunii ;D). Ale fakt boje się czy nie przesadzę z nim,.

salsa

miracle8512
suknię masz juz dosc strojną, wiec nie potrzebujesz wielu dodatków, zeby zrobić wrazenie
ja bym postawiła na delikatna oprawę, bedzie wtedy elegancko i z polotem
urode masz  wyrazistą, wiec możesz sobie pozwolic na mocny kolor bukietu
ta czerwień to był dobry pomysł
albo fiolet
zielen CI odradzam, no chyba ze mocniejszą, ale w takim kolorze cieżko o bukiet, jasna zielen jest zbyt mdła

jesli chodzi o bizu
to delikatne kolczyki, moga byc zwisające, ale nic mocnego-te zaproponowane piekne zresztą, wydaja mi sie tu zyt mocne, zeby nie zrobiło sie cygańsko
na szyje bym nic nie dała , moze jakas cieniutka bransoletka żyłka i koniec

włosy-hiszpański kok bedzie bardzo ładny, z kwiatem żywym takim jak bukiet:)

nie zapomnij o kwiatku dla pana młodego i świadka:) i juz!

miracle8512

salsa ten fiolet to był mój pierwszy pomysł, ale z racji tego że sala jest zielono - czerwona, zrezygnowałam bo zrobiłoby się pstrokato :o i stąd ta kolorystyka - czerwień uwielbiam, i uwielbiam niestety storczyki których w czerwieni nie widziałam i mnożą się typowe problemy PM. :)

hiszpański kok jak najbardziej tak, tak, tak - moje włosy nie nadają się żeby ich nie upinać, a za typowymi kokami nie przepadam, te hiszpańsakie jedynie mi odpowiadają - więc o tyle ta suknia pasuje. ;D

Monika

wpisałam w google czerwony storczyk i chyba jednak są :)

miracle8512

niby tak :), ale jak dla mnie on jest bardziej bordowy - ciemny róż. ;)
Czerwień tych róż co wstawiłaś jest przepiekna i taka mi się podoba, poza tym jak z wieloma kwiatami w Polsce trudno o dostępność niektórych gatunkow w niektórych miesiącach. i nie widziałam bukietów z czerwonym storczykiem, najczęsciej zieleń, róż, biel, żółty

salsa

ale co CIe obchodzi ze sala taka czy śmaka-w kosciele najważniejsze:P a na sali to musiałabyś mieć chyba żarówki zamiast bukietu żeby to było widac-dostaniesz jakis flakonik na stół , wpakujesz bukieta i tyle go widzieli:P wiec jesli fiolet lubisz to namawiam:")

mika

Miracle ale są takie storczyki pomarańczowo czerwone...poza tym bukiet będziesz miała tylko w kościele, nie trzeba go dopasowywać do kolorystyki sali!!!

miracle8512

Ok, chyba naoglądałam się tych stylizacji na zagranicznych stronach gdzie w każdy szczegół dopasowany jest kolorystycznie. :D
Dzięki za próby wyjaśnienia, zaczynam jakoś trzeźwiej myśleć, chyba za bardzo przesadzam.

mika

Wcale nie przesadzasz za bardzo... ale warto pomyśleć też nad taką kwestią: lubisz storczyki chciałąbyś je mieć w bukiecie, to dlaczego nie?? bo kolor sali jest inny :D te bordowo-różowe storczyki są piękne i będą Ci pasować do stylizacji sukni i do nisko upiętęgo koka

miracle8512

a czy w sierpniu są one dostępne???czy ewentualnie kwiaciarnia będzie mi je w stanie sprowadzić?

mika

w sierpniu jak najbardziej, one okres spoczynku od kwitnienia mają we wrześniu a i tak da się je sprowadzić bo np. Inka miała piękne storczyki w bukiecie

wrobelek0403

Cytat: mika9983 w 28 Maj 2008, 19:59:30
w sierpniu jak najbardziej, one okres spoczynku od kwitnienia mają we wrześniu a i tak da się je sprowadzić bo np. Inka miała piękne storczyki w bukiecie

na pewno???? bo mnie w kawiaciarni ostatnio powiedziano, ze dopiero we wrzesniu się pojawią, a okres spoczynku maja lipiec - sierpien, grrrrrrr
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

miracle8512

Inka miała chyba cymbidium alice anderson, bo te mi się najbardziej podobają i te Inki mi je przypominały. Mówicie że jeżeli chce storczyk to mogę go sprowadzić, i że lepiej spróbować z czerwonym niż zielonym - pytanie do znających się w temacie macie pomysły na jakieś konkretne nazwy storczyka czerwonego który jest dostępny w sierpniu.

Rzeczywiście wydawało mi się że czerwonych nie ma, a jak wpisałm red cymbidium to w google wyskoczyło mi tyle pieknych zdjęć - ah. jupi pewnie zaraz zacznę na nie chorować. hihihi

A i nie wiem czy ta rozmowa o kwiatach nie powinna być w innym wątku, nie chce bałaganić na forum

martos82

Miracle popatrz sobie na ta stylizaje

http://www.przewodnikmp.pl/forum/topic3019.html

Dziewczyna miala podobna suknie i moim zdaniem wszystko swietnie dopasowala. Czerwone gerbery pieknie u niej wygladaly. Moze spobuj w tym kierunku.

miracle8512

Hej dziewczyny!

Wklejam swoje fotki w sukni ślubnej (to jeszcze nie moja - swoją odbieram w środę)i z próbnego czesania. Coś mi w obu nie pasuje. W sukni zminiejszyłambym marszczenia?a z fryzurą to już nie wiem - Pierwsze dwie fotki z fryzurą to dzieło fryzjerki, a następnbe dwie to fryzura po minimalnych moich przeróbkach. Doradzicie coś?

Bukiet będzie najprawdopodobniej z czerwonych storczyków, jeżeli będą dostępne, jeśli nie -to z zielonych