brak pomysłów, a suwaczek pędzi...

Zaczęty przez miracle8512, 03 Kwi 2008, 21:17:26

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

miracle8512

bardzo zależy mi na pomocy w doborze dodatkow. Suknia odbiega od moich pierwotnych planów dlatego też nie mam koncepcji na dodatki do niej(welon, bukiet, biżu)

Aha, suknia biała, a ja jak już wcześniej pisałam nie posiadam w niej zdjęcia i to jedyne jakie mam

miracle8512

a to tył

miracle8512

Mam brązowe włosy, niebieskie oczy, marzyły mi się zielone storczyki(ogólnie chodzą mi po głowie zielone kwiaty, ewentualnie w odcieniach czerwieni) .

Liczę na opinię i pomoc - zaczynam się zastanawiać czy dobrze wybrałam :'( bo nie potrafię dobrać do niej dodatków

annka-cygannka

a czy po zamówieniu sukni nie można pojechać do salonu i poprosić o możliwośc zrobienia zdjęć? tak mi teraz przyszło do głowy , bo pisałaś, że zapomniałaś to zrobić przy składaniu zamówienia.

magdarynka

Proponuje delikatne, wiszace kolczyki. Jak cos znajde wkleje ;) A kwiaty to moze cos prostego bo suknia bogata, te ostatnie w innym kolorze
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

kathrines

Z bizu proponuję coś eleganckiego a zarazem prostego:

cumberland

a ja bym poszła raczej w stylistykę a la "gorąca Hiszpanka" - tak mi się suknia kojarzy...;) żadne tam delikatniutkie klasyczne perełki, tylko akcent na jeden dodatek ale za to wyrazisty np. duże geometryczne kolczyki;
włosy też w klimacie - czyli nie klasyczny ulizany kok, tylko trochę "niespokojna", może lekko rozpuszczona fryzurka - no ale to juz zależy na co Twoje włosy Ci pozwolą
bukiet - rubinowe kalie na drugim zdjęciu magdarynki są ok; ew. przemieszałabym je z różami też rubinowymi żeby nawiązywały do róży (chyba?) w sukni

kathrines

Cytat: cumberland w 04 Kwi 2008, 11:38:41
a ja bym poszła raczej w stylistykę a la "gorąca Hiszpanka"
tylko akcent na jeden dodatek ale za to wyrazisty np. duże geometryczne kolczyki;
Masz rację cumerland taka stylistyka zapowiada się o wiele ciekawiej.
Cofam poprzednie propozycje.
Duże wyraziste kolczyki i bukiet w kształcie wachlarza...i dla mnie bomba!

magdarynka

Moze byc i tak, tylko z umiarem. Jak duze kolczyki to juz nic wiecej z bizuteri. Tylko mnie sie bukiety w ksztalcie wachlarza nie podobaja :P

kathrines

Widziałam kilka dziewczyn wystylizowanych ala hiszpanki z takimi własnie bukietami i dla mnie wyglądały super. Wszystko kwestia gustu miracle :)

magdarynka

Cytat: kathrines w 04 Kwi 2008, 12:06:00
Widziałam kilka dziewczyn wystylizowanych ala hiszpanki z takimi własnie bukietami i dla mnie wyglądały super. Wszystko kwestia gustu miracle :)
Pewnie ze tak  :)

magdarynka

Kolczyki

magdarynka

kamelia04.08.2007

a nie da się wypieprzyc tej skośnej bitej śmietany  :o? bo bez tego czegoś przerzuconego na skos, by obleciała, jako model-falmenco. Toto wygląda dziwacznie z przodu, a z boku tragicznie. W ogóle na spódnicy jest toto od czapy.

Podoba mi się stylizacja z czerwonym bukietem i konkretną biżuterią, a la carmen. Zapomnij wtedy o delikatnym makijażu, usta muszą być konkretne.
Zgadzam się z propozycją z cumberland - żadnych ulizanych koków w stylu pensjonarka
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

kathrines

cumberland

magdarynka15

a gdzie znalazłaś te złote oplecione koła ?? zbiory własne czy jakaś biżu z netu? będę wdzięczna za uzupełnienie wątku...;)

http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,1694.0.html

miracle8512

Cytat: kamelia04.08.2007 w 04 Kwi 2008, 13:03:12
a nie da się wypieprzyc tej skośnej bitej śmietany  :o? bo bez tego czegoś przerzuconego na skos, by obleciała, jako model-falmenco. Toto wygląda dziwacznie z przodu, a z boku tragicznie. W ogóle na spódnicy jest toto od czapy.

Podoba mi się stylizacja z czerwonym bukietem i konkretną biżuterią, a la carmen. Zapomnij wtedy o delikatnym makijażu, usta muszą być konkretne.
Zgadzam się z propozycją z cumberland - żadnych ulizanych koków w stylu pensjonarka

Dzięki za opinię. Przyznam się że "coś" nie pasowało mi w tej sukience nie byłam pewna czy ten skos  góry czy też te róże czy może bita śmietana, ja byłam zmęczona a moja mam z siostrą oczarowane. Bardzo podobał mi się podobny w stylistyce model mori lee tylko tam był taki dziwaczny fartuszek z przodu no i te falbanki. a nie uważasz że bez tego boku za dużo byłoby tych  falban. Mogę ją pozmieniać, np. w pierwszj kolejności ulec mają zmianie te marszczenia które są u góry sukni. co do sukni od momentu kupienia raz się cieszę a raz zaczynam mieć doła - mój narzeczony się ze mnie śmieje. Czekam na dalsze opinie

miracle8512

Cytat: annka-cygannka w 03 Kwi 2008, 21:30:57
a czy po zamówieniu sukni nie można pojechać do salonu i poprosić o możliwośc zrobienia zdjęć? tak mi teraz przyszło do głowy , bo pisałaś, że zapomniałaś to zrobić przy składaniu zamówienia.

Niby można,ale mieszkam pod Warszawą, a suknia z Łodzi, i za bardzo nie mam kiedy.

miracle8512

Stylizacja "na hiszpankę" wydaje mi się fajna, tylko czy nie będzie tego za dużo. Bukiet wachlarz raczej odpada, a jakieś propozycje bukietów z innych kwiatów jak róże?

miracle8512

Drogie ekspertki, czytam to forum już długo i raczej nie mam odwagi żeby się na nim ujawniać. Czasami złożę gratulację,albo dodam coś z moich zbirów:) Raz odważyłam się prosić o pomoc w doborze dodatkow do sukni bo nie byłam do niej przekonana. Wątek prawie nie był odwiedzane i niewielką pomoc uzyskałam. Próbuję po raz kolejny. Zostało niewiele czasu a ja już sama nie wiem co będzie pasowało do mnie, mojej sukni i całej reszty.

Wklejam moje inspiracje i wszystko to co już mam

miracle8512

a to co mam:

dla przypomnienia moja suknia

miracle8512

przyjęłam że kolorem przewodnim jest zieleń, czerwień i odrobina(albo złota, albo srebra i to zależy od butów i biżu)

moja sala, przynajmniej nie wymaga dekoracji ;)

mika

miracle8512 a nie masz swojej fotki w sukni?? ulubiony kolor, kolor oczu, jakąś swoją fotke wklej będzie łatiwej doradzać?? ze zdjęcia w avatrze wydajesz mi się znajoma, piszesz że jesteś spod Warszawy może my się znamy ??

miracle8512

czekam na jakieś pomysły, bo już zaczynam wątpić że wszystko będzie wyglądało tak jak tego chciałam