cywilny slub katgoli-18.06.2008

Zaczęty przez katgoli, 18 Mar 2008, 17:18:29

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

katgoli

Na miejsce naszego slubu cywilnego wybralismy region winny-Rheingau w okolicach Frankfurtu. Odkad jestesmy razem interesujemy sie winem i wlasnie Rheingau ma dla nas bardzo symboliczne znaczenie.

Co zalatwilismy:

• wybralismy urzad stanu cywilnego (inny niz ten w ktorym skladamy dokumenty) bedzie to na zamku krolewskim w Eltville w Rheingau
  • data: 18.06.2008 godz. 11:30
  • w jednej z naszych ulubionych winnic i wlasciciele zgodzili sie zebysmy u nich zrobili powitanie szampanem, obiad i kolacje. Maja przesliczne pomieszczenie z oknem panoramicznym z widokiem wlasnie na pola winne.
  • obiadem zajmie sie firma kateringowa a napojami winnica
  • ja juz mam wszystkie potrzebne papiery a narzeczonemu brakuje aktu urodzenia
  • moj kochany ma garnitur
  • mam sukienke i tutaj potrzebuje waszej pomocy: jaki bukiet doi tej sukienki, jaka bizuteria, buty.......

sierpniowajulka

Kat, a ta suknia będzie z tym kolorem szarfy czy innym?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Monika

sukienka bardzo ładna - choć powiem szczerze, że kolor szarfy mi nie bardzo leży... Ja bym nie zakładała nic na szyję, za to zaszalała z jakimiś większymi kolczykami. No i wydaje mi się, że do tej sukienki bukiet raczej jakiś nie za durzy pasuje - nie wiem czemu, ale moje pierwsze skojarzenie to kulka z takich większych stokrotek - margerytki to się nazywa?

Monika

o, takie coś, tylko nie koniecznie z tym czymś na wierzchu ;)

magdarynka

Ponawiam pytanie Julki czy szrfa w tym kolorze ? Ja proponowalabym delikatne kolczyki, takie lekko wiszace i bransoletke. A bukiet moze taki prosty tylko w kolorze sukienki

katgoli

Cytat: sierpniowajulka w 18 Mar 2008, 17:29:29
Kat, a ta suknia będzie z tym kolorem szarfy czy innym?

kolor szarfy taki jak na zdjeciu czyli czekoladowy. mialam zalozone do tej sukienki w sklepie w ktorym ja kupowalam buty ciemno brazowe i bardzo dobrze to ze soba wspolgralo.

margaretki sliczne ale nie wiem czy biale pasuja do tej sukienki????

sznapkowa

Ja też uważam, że nic na szyję. Buty powinny być jakieś jasne i delikatne - taka długośc sukienki jest niebezpieczna, bo często nogi wyglądają niekorzystnie. Koniecznie obcas- najwyższy w jakim jesteś w stanie ustać :)

katgoli

Cytat: sznapkowa w 19 Mar 2008, 10:41:26
Ja też uważam, że nic na szyję. Buty powinny być jakieś jasne i delikatne - taka długośc sukienki jest niebezpieczna, bo często nogi wyglądają niekorzystnie. Koniecznie obcas- najwyższy w jakim jesteś w stanie ustać :)

dziekuje  :)

myslisz ze kremome-ivory, ecrue buty beda pasowac?
mam strasznie cienkie i przetluszczajce sie wlosy po paru godzinach klapuja i wygladaja wlasnie tak jak na zdjeciach, czy powinnam je upiac? mysle ze jeszcze do czerwca troche urosna wiec moze sie uda.

magdarynka

Jesli masz problem z wlosami i nie jestes w stanie przewidziec czy dlugo beda w stanie wygladaly to upnij je w jakis kok, bedzie Ci wygodniej, chlodniej i bardziej komfortowo.
A moze jasny bukiet z ciemnym akcentem ? Terza farbuja kwiatki na wszystkie mozliwe kolory, moze delikatny roz i brazowe np. roze. Tak kombinuje  :D

sznapkowa

Kolor butów powinien być zbliżony do sukienki. Byłabym bardziej za kremowym niż ecru - chociaż może zdjęcie przekłamuje kolor. Najlepeij weź ze sobą sukienkę i przykładaj do butów. Jeśli to możliwe to mierz buty do sukienki.

Wlosy koniecznie upiąć. Najprościej nakręcić na walki i jakoś coś w stylu "nieładu artystycznego". Żadnych  koków bo będziesz wyglądacjak stara ciotka.

sierpniowajulka

To jeżeli szarfa zostaje w kolorze brązu, to bukiet zrobiłabym w pudrowym różu z elementami brązu (w postaci koralików, wstążki, jakiś gałązek?) i w pudrowym różu poszukałabym również butów. Butów na wysokiej szpilce, bez paska wokół kostki. Suknia ma taką długość, że buty absolutnie nie mogą odcinać nogi na wysokości kostki.
Jeszcze mam takie pytania: czy szarfa oryginalnie była przy tej sukni? Czy pod szarfą jest jakieś łączenie gorsetu (góry sukienki) ze spódnicą - w sensie, czy jest szew? Bo dziwne dla mnie jest to, że od pasa w górę tworzą się trzy wyraźnie odcinające się poprzeczne pasy:
1) obszyty koronką pas na biuście
2) pas materiału pomiędzy pasem koronkowym i szarfą
3) szarfa
Do tego dochodzą pionowe cienkie ramiączka.... :/ hmmm
Czy ta suknia nie ma oryginalnie linii empire? Nie rozchodzi się w literę A od biustu a nie od pasa? Bo jeżeli tak, to wydaje mi się, że znacznie fajniej by się wszystko prezentowało, gdyby szarfa znalazła się bezpośrednio pod koronkowym pasem i by była zawiązana na małą kokardkę albo węzeł i by jej końce spływały aż do dołu sukienki.
A fryzura może taka Ci się spodoba:
http://ikf.com.pl/fryzury-slubne/fryzura60.strona4.htm ?
Nie wiem, czym myjesz włosy, ale... mnie zawsze się przetłuszczają po zwykłych szamponach z drogerii i supermarketów. Po kilku profesjonalnych liniach także. :(
Czyste zamiast jednego trzy dni pozostają po szamponie Alpecin (na wypadanie włosów i - jak wynika z ulotek - raczej adresowany do mężczyzn) - może spróbuj? Nawet odżywki po nim nie muszę stosować - włosy są super nawilżone, miękkie i czyste. :D

bu_hoooka

a może ta szarfę zrobić szersza, tak, żeby sie tuz pod biustem zaczynała? jak dla mnie to ona jest trochę za ciemna.. a może tylko na zdjęciach ma taki odcień.. a jeśli zostaje to koniecznie trzeba nawiązać do niej butami i elementami bukietu. a sugerowany przez julkę pudrowy róż, rzeczywiście bardzo ładnie by wszystko rozweselił..
Just married...

foszek

Mi sie podoba ta czekoladowa wstazka :-)
A o  bukiecie myslam w postaci wlasnie czekoladowych kalii

foszek

Nie pamietam czyj to byl bukiet, ale myslam o wlasnie takich, ktore mozna by ozywic jakas kolorowa wstazka, badz np bladorozowymi orchideami

mayagaramond

Mnie szarfa tez sie podoba, ale przesunelabym ja do gory (tak jak proponuje julka) i ciachnela ramiaczka.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

magdarynka

Cytat: sierpniowajulka w 19 Mar 2008, 16:53:27
To jeżeli szarfa zostaje w kolorze brązu, to bukiet zrobiłabym w pudrowym różu z elementami brązu (w postaci koralików, wstążki, jakiś gałązek?) 

A nie mowilam  ;)

mika

ja dokładnie to samo chciałam napisać co Julka, moim zdaniem pudrowy róż będzie tu idealny zarówno w butach jak i w bukiecie, tą szarfe wyżej jeśli się da i ciachać ramiączka, ciachać ciachać ciachać!!!

foszek

Dziewczyny te ramiaczka sa od stanika, nie od sukienki :-D Wiec pewnie ich nie bedzie w dniu X

katgoli

dziewczyny serdeczne dzieki za tyle wskazowek a wiec:
- ramiaczka sa nie od stanika ale mozna je odpinac wiec bedzie bez.
- szarfa jest przyszyta i nie da jej sie zmienic  i wlasnie ma takie trzy pasy jak juz zauwazyla sierpniowajulka
- czy moglybyscie mi powiedziec jak wyglada pudrowy roz?

sznapkowa fryzura nr. 2 strasznie mi sie podoba zapytam fryzjerki czy cos takiego da sie zrobic na mojej glowie

sieprpniowajulka -moje wlosy beznadzieje mylam juz wszystkim czym sie da: kosmetyki z drogerii zupelna klapa wlosy opadaja po 2godz. i sa u czubka wlosow juz beznadziejnie tluste, kosmetyki profesjonalne juz tez probowalam bardzo wielu rzeczy niestety nic nie pomaga na tyle zebym nie musiala myc wlosow codziennie  >:(

foszku kalie super....bede intensywnie nad nimi myslec

magdarynka

mam nadzieje ze monitor mi nie przeklamuje  ;) te wieksze roze z tego bukietu sa w tym kolorze , no moze ciut jasniejszy odcien

bu_hoooka

tylko trzeba uważać, żeby pudrowego z majtkowym nie pomylić :P moim zdaniem pudrowy to taki zimny róż jakby z mgiełką szarości..
Just married...

bu_hoooka

jupi! udalo mi sie zdjecie wstawic!! ja to sobie pudorwy tak wyobrażam.. może troszeńke jaśniejszy..
Just married...

magdarynka

dla mnie to jest tzw. brudny roz  :)

katgoli

myslalam jeszcze o takim bukiecie moze z kremowych roz z domieszka czegos ciemniejszego niz kremowy lub bialy a ta wstazke bym zrobila czekoladowa. co myslicie o takim pomysle?

sznapkowa

Jeśli idziemy w brązy to do bukietu wklejonwego przez katgoli dodałabym jeszcze jakieś brązowe koraliki między tymi kwiatkami - i oczywiście czekoladowa szarfa.