ciasto 3bit bez pieczenia

Zaczęty przez mika, 15 Mar 2008, 14:10:23

mika

Nadzejszła wiekopomna chwila ;D Mika zakłada wątek w strefie kulinarnej :D
ciasto 3 bit, właśnie zrobiłam jest pyszne, jeszcze się chłodzi w lodówce
Składniki:
budyń waniliowy lub śmietankowy - 2 szt
herbatniki - 8-9 paczek
masło - 3/4 kostki
mleko - 1/2 L
mleko skondensowane w puszcze, słodzone - 1 szt
śmietana kremówka - 200 ml
śnieżka w proszku - 1 szt
tarta czekolada do posypania

Przytgotowanie:
Budyń ugotować, ostudzić a potem połączyć z roztartym masłem na krem. Mleko skondensowane gotować w puszce ok/ 2-3 godzin. Śmietanę zmiksować ze śnieżką.
Układamy kolejno: herbatniki, na to mleko z puszki, herbatniki, masa budyniowa, herbatniki, śnieżka i starta czekolada. Wstawiamy do lodówki, najlepsze jest następnego dnia.

sonja

Pyszne jest to ciasto:) i proste do zrobienia.

mayagaramond

No wiesz, ja dzis wcinam tylko owoce, a Ty mi tu takie przepisy podajesz:-))

Ostani raz jak robilam diete oczyszczyjaca to moja wspolokatorka ciasto upiekla...
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

mika

Wiesz Maya dziś dieta więc dziś zrobisz ciasto, a jutro będziesz wcinać :D bo ono jest najlepsze dopiero drugiego dnia :D

mayagaramond

Cytat: mika9983 w 15 Mar 2008, 14:18:51
Wiesz Maya dziś dieta więc dziś zrobisz ciasto, a jutro będziesz wcinać :D bo ono jest najlepsze dopiero drugiego dnia :D

tylko robiac zjem polowe skladnikow (no maslo moze nie, ale budyn).  ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

sonja

Ojej ja tak mam:) jak coś gotuję to dziwnie objedzona potem jestem, mimo, że nic konkretnego niby nie jadłam:) Mika sorry za zaśmiecanie:(

riannka

pyszne to ciasto, dziś jadłam :)
zrobione przez moją siostrę - ona zamiast mleka skondensowanego rozpuszcza krówki

riannka

mika piwko dla Ciebie za debiut!

Kasia

mika a jak sie gotuje to mleko w puszce??

puszkę do garnka z wodą

czy bezpośrednio na palnik HEHE ???

sonja

Nie wiem czy mika się nie obrazi, ale puszkę wsadzasz do garnka z wodą, tak żeby ją całą przykrywała:) i później trzeba dokładnie wystudzić, żeby nie wybuchło w czasie otwierania. Ta masa też jest super na mazurek

mika

tak dokładnie jak sonja napisała, puszke do garnka i gotujesz i dolewasz w trakcie wody żeby puszka caly czas była przykryta

abkasia

to ciasteczko to jest bomba kaloryczna :)

mika

Abkasia ale Tobie nawet taka bomba nie zaszkodzi :D

inkageo

3 godziny się gotuje tą puszkę???? Ale jaja :) Zupełnie odjechany przepis ;)
Imagine there is no hate

mika

tak Inka trzy godziny choć ja dziś gotowałam 2,5 godziny i było bardzo dobre :D robi się taki karmel jak jest w krówkach :D

inkageo

Jak poczuję się na siłach to zrobię to ciasto :) Chcę zobaczyć minę męża jak będę gotowała puszkę :) :) :)
Imagine there is no hate

abkasia

mikulcu obawiam sie ze zaszkodzi.. co nie znaczy ze sobie go odmowie:)wrecz przeciwnie, wkrotce zamierzam je wyprobowac...

sonja

Inka spróbuj:) to na bank Ci wyjdzie!

martullek

brzmi smakowicie, chyba też się skuszę :)

mona_liza

Ciasta z karmelem albo z mleka, albo z krówek są przepyszne!!!

kiedyś przez przypadek kupiłam mleko skondensowane niesłodzone... No i dupa z karmelu! 3h gotowania, a mleko jak było płynne, tak zostało  ;)

jo_miekka

O rany, to na pewno smakowite! Mika, wstaw zdjęcie następnym razem!
Piwo za debiut!

inkageo

No tak, pojechałam do sklepu bez przepisu i kupiłam mleko niesłodzone bo tylko takie było.. Do czego je mogę wykorzystać żeby w koszu nie wylądowało?
Imagine there is no hate

mika

dzięki dziewczyny za piwka, co do zdjęcia to nie mam odpowiedniego modela żeby mu zrobić fotkę jak wcina ciasto, może mąż się zgodzi :D

jusia

ja kiedyś robiłam takie ciasto snikers się chyba nazywało i też trzeba było ugotowac puszkę mleka ;) mój brat później zeżarł prawie całą blachę, było słodkie, aż do (zam przeproszeniem) wyrzygania ;)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

OlaFasola

Zrobiłam :) , pyszne i łatwiutkie - skoro mi się udało, a potrafię sknocić każdy przepis.