Pierwszy taniec...

Zaczęty przez wisienka, 14 Mar 2008, 16:23:34

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wisienka

Tulipanna właśnie myślę tak samo ... w sumie mój sie zgodził , na kurs chodzić i to nawet chętnie, choć jeszcze rok temu sie upierał że on nie zamierza ..:) ale tu gdzie teraz w Londynie mieszkamy mamy za daleko do jakiejkolwiek szkoły, dlatego sobie podarujemy:)zresztą jak tak oglądam te tance to strasznie jakoś sztucznie dla mnie wygląda przytulaniec rulezzz...  :P

kamelia04.08.2007

Cytat: mary_popins w 14 Mar 2008, 16:26:45
szkoda tylko, że po stroju nie widać, że to młoda para ;)

to prawda, ale z drugiej strony w takim fasonie ten taniec się najlepiej prezentuje. gdyby miała długa (białą) suknię, to by efektu nie było. Z drugiej strony, gdyby suknia, w której tańczyła by była biała, to dziewczyna by robiła za przykład jakiej sukni nie należy wybierać na ślub (bo grozi kiczem) 

fajnie im wyszła ta salsa
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

zwierzatko_mojej_mamy

a ja wlasnie przegladam te tance na you tubie i zobaczylam tango i coraz bardziej mi sie podoba - szczegolnie mnie kusi do piosenki:
Gotan Project - Santa Maria (Del Buen Ayre)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wisienka

hymm ja mowie o tej parze za nimi bo rubin pisze ze"A bo to chyba nie młoda para - na końcówce mi sie wydaje ze tam jakaś młoda para za stołem jest..."chodzi o ta parę pod koniec co ich widać w tle tego filmiku.... tam na ścianie widać zdjęcie pary młodej przez chwile i obok tego zdjęcia stoi jakąś para ... i dlatego pisałam ze troszkę za staro wyglądają ... no ale nie ma sie co oburzać bo to w żartach było ....

kamelia04.08.2007

Cytat: wisienka w 14 Mar 2008, 18:12:43
hymm to nie para młoda na za starych wyglądają :P,

zgłupiałaś czy co  ???, licealiści nie powinni brać ślubu
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

Tulipanna

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 14 Mar 2008, 23:15:20
szczegolnie mnie kusi do piosenki:
Gotan Project - Santa Maria (Del Buen Ayre)

uuuu, cudny utwor  :)

kamelia04.08.2007

Cytat: wisienka w 14 Mar 2008, 23:18:56
no ale nie ma sie co oburzać bo to w żartach było ....

wisienka, proszę cię, to nie to forum...

Uważam, że dobrze jest się zapisać na kurs tańca, bo zawsze to lepiej wygląda niż przechodzenie z nogi na nogę, dla gości nuda, bo co może być ciekawego w raz-lewa-raz-prawa, dla młodych, bo kręcą się w środku i się męczą przez te 3 min. Poza tym wesele się nie kończy po pierwszym tańcu, trzeba dalej tańczyć, i właśnie do tego przydaje się szkoła tańca. Nam w każdym razie na pewno, zresztą, szkoła tańca sprawia mi dużo przyjemności.

Na pierwszy taniec wybraliśmy walca wiedeńskiego, żeby właśnie nie było tego kwadratu, który wymaga wielu figur, żeby był efektowny. Ponieważ był u nas dj, wiec mogliśmy się też popisać i cha-chą i salsą i rumbą i trochę walcem angielskim.

wisienka

zwierzatko_mojej_mamy

kamelia - no i narobilas - wisienka skasowala swoje konto i uciekla nam z forum ;(

www.annawilk.pl

mayagaramond

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 14 Mar 2008, 23:35:57
kamelia - no i narobilas - wisienka skasowala swoje konto i uciekla nam z forum ;(

wisienka wracaj!
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

kamelia04.08.2007

biust mi opadł, nie kamelia, tylko, kamelia, ninoczka i vobi. Skojarzył  mi się z wiadomo jakim forum , na którym zawsze się trafi jakaś, która stwierdzi, że panna młoda wygląda staro, ludzie...

zwierzatko_mojej_mamy

hmm - tutaj trafilaja ludziki nie tylko z gazetowego - 30% odwiedzin mamy prosto z googla - wiec mogla nie zrozumiec ironii do gazetowego, a to Ty jej napisalas, ze to nie to forum - wczesniej przeciez odpowiadala dziewczynom i nawet napisala, ze to zarty, czyz nie?

www.annawilk.pl

sonja

Ale to nie powód żeby się zawijać, że się wtrącę, Kamelia nic takiego nie napisała:) ot dobór naturalny - słabsze jednostki odpadają (czytać zwijają się;)

zwierzatko_mojej_mamy

no nie no - ja bym sie nie zwinela ;) tylko tak sobie komentuje ;)

www.annawilk.pl

mayagaramond

Cytat: sonja w 15 Mar 2008, 00:02:40
Ale to nie powód żeby się zawijać, że się wtrącę, Kamelia nic takiego nie napisała:) ot dobór naturalny - słabsze jednostki odpadają (czytać zwijają się;)

Ale to forum zwierzatka a nie Darwina ;) Poza tym jak zwierzatka zrobi portal itp. to bedzie jej zalezalo (a pewnie i teraz jej zalezy) na jak najwiekszej liczbie uzytkownikow. Wiec takie przeganianie (nawet niezamierzone) nie jest pozadane...

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

sonja

Ale zwierzaczku ja wiem, że Ty nie:) tylko zachowanie wisienki wydało mi się nieco dziecinne - zabieram swoje zabawki, itd:)

zwierzatko_mojej_mamy

maya - masz piwo na noc - ale sie ubawilam tym darwinem :D

nie przesadzajmy z tymi uzytkownikami, bo jak maja byc to beda, a tyranii wprowadzac nie zamierzam, jednak nadal podtrzymuje opinie, ze to zdanie o zlym forum wygonilo wisienke - nie mam zdania co do starosci/mlodosci panstwa czy nie panstwa mlodych, bo za mala rozdzielczosc jak dla mnie, eby to stwierdzic, ale jak wisienka widziala tam na przyklad w tych pikselach babcie i dziadka to przeciez mogla napisac, ze ze starzy - pomimo tego, ze czasami i babcie z dziadkami biora sluby ;)

www.annawilk.pl

sonja

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 15 Mar 2008, 00:13:34
ale jak wisienka widziala tam na przyklad w tych pikselach babcie i dziadka to przeciez mogla napisac, ze ze starzy - pomimo tego, ze czasami i babcie z dziadkami biora sluby ;)

dobre Zwierzu:) ubawiłaś mnie na noc, a przy okazji dobranoc:))

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

vobi

Cytat: kamelia04.08.2007 w 14 Mar 2008, 23:43:51
biust mi opadł, nie kamelia, tylko, kamelia, ninoczka i vobi.

ozesz... jestem w 1/3 winna odejscia wisienki.... no lyso mi jak cholera  :-[

golinda

wisienka

I'm back dziękuje za troskę :yy:, słaba jednostka powiadasz (oceniasz nie znając przyczyny miłe:))kumulacja wczorajszych emocji: pogryzłam sie ze swoim, dzień był do dupy, zresztą nie ważne.... każdy niech sobie myśli co chce:) aha jak mówię że żartuje to żartuje ... winą moją jest to że źle sie określiłam, wiec przepraszam wszystkich których uraziłam albo i nie uraziłam też przepraszam, może ktoś mi wybaczy... idę na zakupy to poprawia zawsze humor...

mayagaramond

wisienka - welcome back! I owocnych zakupow.

salsa

taniec:) doceniam pomysł i pracę włożoną w temat
jednak wykonanie nie podoba mi się, choc jak na amatorów ktorzy  pewnie ćwiczyli to z miesiac moze połtora to jest bardzo ok
jest to mambo, to rpawda, jednak mambo to nie taniec , w którym połyka sie kija i klepei wyuczone kroki
Sytuację ratuję to, ze dobrze sie ich wyuczyli wiec nie było wtopy z potknięciami
jednak: często są poza rytmem mambo, ktore tanczy sie na 8 a oni suną na 5
figurowo pomieszane z salsą kubańską, ale rozumiem, ze to rodzaj free styl-u, wiec się nie czepiam
krok do mambo owszem w wersji podstawowej tak wyglada jednak instruktor stara się, aby juz na 3 zajęciach para nie tanczyła chodzonego i podrygiwanego, ale zeby tańczyła to w klimacie mambo
oboje tańczą na ugiętych nogach a nie na basujących lekko kolanach, to różnica i wina nauczyciela, nie pary
dzis mambo tańczy sie bardziej seksownie, są biodra , to nie jest walc:P

na parkiecie w pierwszej lepszej knajpie saslowej (mambo to odmiana salsy, podobnie zresztą jak chacha) para po dwumiesięcznym kursie w dobrej szkole zatańczyła by to o niebo lepiej-ale to jest tylko i wyłącznie kwestia wyboru instruktora, bo ta para tańczy to, czego ich nauczono
zarówno dziewczyna jak i facet maja duzy potencjał i jesli beda kontynuować juz pod okiem dobrego nauczyciela to maja szanse tanczyc fajnie

od razu zaznaczam-nie musicie się ze mną zgadzać, jestem pod tym kątem zboczona, gościom na pewno się bardzo podobało:)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mayagaramond

na moim kursie niemieckiego jet kubanka, ktora chodzila w Havanie do jednej z najbardziej znanych szkol salsy (chodza tam tez dzieci, ktore ledwo nauczyly sie chodzic), z kolej we wsi obok, jest u nas szkola salsy. Majela raz tam poszla i powiedziala mi pozniej, ze to nie salsa, ale pomieszanie z poplataniem;)

Mysle jednak, ze ona jest przyzwyczajona do salsy kubanskiej i cala reszta to dla niej "nie-salsa".