Pierwszy taniec...

Zaczęty przez wisienka, 14 Mar 2008, 16:23:34

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wisienka

http://pl.youtube.com/watch?v=j6x5O1bkqmg&feature=related   
gdybym chociaż w połowie tak dobrze potrafiła tańczyć no i mój tez :P
chociaż może za mało ślubny ten taniec , ale to było by jak spełnienie dziecięcych marzeń. Pamiętam jak dawałyśmy czadu z kuzynka probując zatańczyć ten taniec :P

mary

szkoda tylko, że po stroju nie widać, że to młoda para ;)

wisienka

no to tylko mały szczegół, pewnie bała sie że zapoci sie za bardzo :P

rubin04

A bo to chyba nie młoda para - na końcówce mi sie wydaje ze tam jakas młoda para za stołem jest...
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wisienka

hymm to nie para młoda na za starych wyglądają :P, zresztą jak by to nie była młoda para nie wiem czy tak była by obfotografowywana:)

golinda

laska fajnie się rusza, ale koleś nie ma tańca we krwi, widać było na jego twarzy stres i to, że kroki zna na pamięć
ale gościom patrzyło się na pewno miło
jak tylko kuzyn mi zmontuje, to pokaże wam nasz pierwszy taniec :-)

kathrines

Oj ciekawe jesteśmy, ciekawe...:)
Swoja droga na YouTube pełno filmików pierwszego tańca, widać, że teraz w modzie mambo z "Dirty dancing".
A ja z N bede tańczyć walca :)

sonja

Widzialam kiedys ten filmik i też mi się wydaje, że to jakiś pokaz:) ja tam nie rozumiem po co od głównych bohaterów dnia odwracać uwagę:)

kathrines

Ja już widziałam rózne rzeczy...autopromocja przy okazji wesel się szerzy...niestety

olgaaa1

no fajine, ale nie było najlepszego momentu, podszonia tancerki fo góry, na wyprostowanych rękach. ;) Jak się już uczyli to mogli się i tego nauczyć, to w cale nie jest takie trudne :)

mayagaramond

Uwielbiam Dirty Dancing, ale troche mi sie to juz znudzilo na 1. taniec...

A moze rock'n'roll? Z przerzucaniem;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

kathrines

Jest tyle mozliwości ile tańców.... kwestia gustu i umiejętności młodych. Nie raz widziałam na siłe tworzone układy, bo wypada zatańczyć. Koniec końców młodzi zapisuja się na szybki kurs dla nowożeńców, bo widac z prezentowanych figur, niestety często nie bardzo im to wychodzi. stres robi swoje :( A nie lepiej zatańczyć tak jak się potrafi a nie na siłę tańczyc kwadratowego walca?

kathrines

a wogóle podobaja Wam się takie przedstawienia (salsa, mambo, tango) zamiast tradycyjnego walca?

zwierzatko_mojej_mamy

katrhines - mi sie podobaja tango i foxtrot, bo walc niestety juz jest tak oklepany, szczegolnie jak tanczony po kwardacie i sztywno, ze to szkoda placic za lekcje jak tak wychodzi ;) tzn nie mowie, ze kazdemu, ale naogladalam sie na sieci tych pierwszych tancow i sa albo potwornie sztywne i zatanczone na sztucznym usmiechu, albo para umie tylko krok podstawowy i 3 minuty walca z krokiem podstawowym to niezla meczarnia ;) juz wtedy o niebo lepiej wyglada wolny przytulaniec ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

sonja

Mi się podobają:) ale moim zdaniem walc naprawdę pięknie wychodzi tylko na lodzie, tylko wtedy ten ruch jest maksymalnie płynny i zwiewny. To moje małe zboczenie, kocham łyżwiarstwo figurowe, jak dobrze, że już w poniedziałek MŚ:)

kathrines

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 14 Mar 2008, 20:30:43
para umie tylko krok podstawowy i 3 minuty walca z krokiem podstawowym to niezla meczarnia ;) juz wtedy o niebo lepiej wyglada wolny przytulaniec ;)

zgadzam się w 100% :)

kathrines

A wiecie jak fajnie wygląda slub pary (lub jednego z nich) jeśli należą do zespołu ludowego. Zespół przychodzi do kościoła w strojach szlecheckich, robią po wyjściu z kościoła szpaler. A na sali zamiast tradycyjnego walca, tańczą z Mlodymi układ Poloneza i Mazura. Bardzo mi sie to podobało. Taka mała zespołowa tradycja :)

sonja

Polonez na pierwszy by mi się podobał. Ostatecznie każdy to chociaż raz w życiu tańczył:)

nionczka

Cytat: kathrines w 14 Mar 2008, 20:27:42
a wogóle podobaja Wam się takie przedstawienia (salsa, mambo, tango) zamiast tradycyjnego walca?

Mi sie podoba cokolwiek co jest wykonane poprawnie albo przynajmniej milo patrzec na pare. Nie musi byc walc, nic nie musi byc!

nionczka

Chociaz ja nie lubie tanców latynoskich :-(, ale tango bardzo.

nionczka

Cytat: wisienka w 14 Mar 2008, 18:12:43
hymm to nie para młoda na za starych wyglądają :P, zresztą jak by to nie była młoda para nie wiem czy tak była by obfotografowywana:)

Na starych? Przeciez oni maja po 20 i troche lat najwyzej!

kathrines

a ja uwielbiam...zresztą mój N również....tancerz z niego perwsza klasa ;D

vobi

Cytat: kathrines w 14 Mar 2008, 20:27:42

jasne, przynajmniej jakas niespodzianka dla gosci ;)

vobi

Cytat: wisienka w 14 Mar 2008, 18:12:43
hymm to nie para młoda na za starych wyglądają :P,

Litosci...

Tulipanna

Gdy zaproponowalam mojemu przyszlemu, abysmy poszli na kurs tanca, spotkalam sie z wielkim protestem. Odpuscilam, w koncu to tez Jego dzien. Zdecydowalismy, ze zatanczymy "szybsza wersje przyklejanca". Bedzie spontanicznie i po naszemu, nikt nie bedzie liczyl krokow ani stresowal sie tempem.