wybieram suknię, pomóżcie :)

Zaczęty przez iza18, 13 Mar 2008, 21:50:23

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

iza18

Witam wszystkie Panny Młode i proszę o rady :)

Staram się wybrać sukienkę, przymierzałam bardzo dużo i wybrałam dwie nad kórymi się zastanawiam. Pomożecie wybrać? Generalnie najlepiej jest mi w klasycznej literce A, chciałabym mieć delikatne ramiączka, zważywszy na mały biust ;)  Jestem raczej niewysoka (160cm) i źle wyglągam w dekoltach wysoko zabudowanych i prostych (tzn, nie w "serduszko"). Dwie suknie, między którymi się waham to Euro Bride i Benjamin Roberts (Zdjęcia ponieżej). Pomocy.....

inkageo

Bardziej podoba mi się euro bride i ma ramiączka na których Ci zależy :)
Imagine there is no hate

golinda

ta druga podoba mi się bardziej i lepiej można w niej optycznie powiększysć niewielki biust

iza18

Ta druga suknia występuje tez w wersji z ramiączkami- własnie taką mierzyłam. Nie mam niestety zdjęcia tej pierwszej na sobie- ale dla ułatwienia załączam moje zdjęcie w sukience nr 2. Do sukni rybek jestem za niska- podobają mi się ale mam wrażenie że nie będą na mnie dobrze wyglądały. Poza tym, wszystkie rybki są koronkowe, a ja szukam czegoś z gładką satyną na wierzchu. Suknia u góry odstaje- zdjęcie jest zrobione "z przyczajki" ;) więc pani z salonu nie trzyma sukni z tyłu i nie przylega tak jak powinna :)

inkageo

A nie czujesz, że dół Cię trochę przytłacza? Mi się wydaje, że przy niskim wzroście lepiej jak dół sukni jest bliżej ciała, takie wąskie A. Próbowałaś mierzyć taki fason jak ta dziewczyna, która stoi w tle?
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: inkageo w 13 Mar 2008, 22:51:04
A nie czujesz, że dół Cię trochę przytłacza? Mi się wydaje, że przy niskim wzroście lepiej jak dół sukni jest bliżej ciała, takie wąskie A. Próbowałaś mierzyć taki fason jak ta dziewczyna, która stoi w tle?

zgadzam sie z przedpisarka :)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

golinda

też tak uważam, fason nie dla ciebie raczej, pogrubia ręce i rzeczywiście przytłacza

kffiatek

Moim zdaniem w tych dwóch jest ci lepiej :)

zwierzatko_mojej_mamy

kffiatku - skad masz te zdjecia? :>

iza18 - jesli to Ty na tych dwoch ostatnich to normalnie, nie wiem po co sie zastanawiasz nad tamta!! :)w zyciu bym Cie nie skojarzyla - taka roznica!!!
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

iza18

Kffiatek jest moją świadkową i ma moją autoryzację jeśli chodzi o wklejanie fotek ;)

Ale według mnie pierwsza suknia jest zbyt skromna a w drugiej nie podoba mi się ta "nadwyżka" u góry ;)

Generalnie uważam że mam zbyt klasyczną urodę do koronek, jestem za niska do rybek (mam za małą różnicę między talią a biodrami żeby w rybce wyglądać dobrze), ale nie chcę też sukni zupełanie prostej bez żadnego zdobienia :(

zwierzatko_mojej_mamy

hihi a to niespodzianka ;)

no to ja bym szukala dalej kombinacji tych dwoch ostatnich - pol z jednej pol z drugiej ;) a tych wygladasz smuklo i delikatnie - a ta pierwsza wklejona przez Ciebie dla mnie to strasznie szeroka jest - tzn za wysoko zaczyna sie rozszerzac, zupelnie niepotrzebnie..

dla Ciebie to taki fason jak dla mnie - literka A, ale nie za duza, i najlepiej jakby do kosci tych biodrowych byla obcisla a potem dopiero sie poszerzala - wtedy bedziesz miala super gore ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

twinnie77

Mnie bardzo podoba się nr 1 z postu kffiatka :) To nic, że jest skromna, ale wyglądasz pięknie.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond

Pamietaj, ze przy skromnej sukience mozesz sobie strzelic wystrzalowe dodatki;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

elve

Mnie się podobasz bardziej z serduszkiem, choć dół sukienki nie zachwyca. Raczej dłuższy gorset, tak jak pisze zwierzatko
Napewno te rękawiczki?

kathrines

Zdecydowanie najładniej Ci w sukni nr 1 od Kffiatka :) Ślicznie podkreśla Twoją figurę. A wcześniejsza fotka...wyglądasz bardziej masywnie w tamtym typie sukni. Może poszukaj czegoś jeszcze podobnego do sukni nr 1, tylko bardzie zdobnego.
Poza tym Mayagaramond ma rację, możesz zaszaleć z dodatkami :)

magdarynka

Cytat: kathrines w 14 Mar 2008, 07:38:30
Zdecydowanie najładniej Ci w sukni nr 1 od Kffiatka :) Ślicznie podkreśla Twoją figurę. A wcześniejsza fotka...wyglądasz bardziej masywnie w tamtym typie sukni. Może poszukaj czegoś jeszcze podobnego do sukni nr 1, tylko bardzie zdobnego.

podpisuje sie pod ta pania obiema rekami. tylko prosze bez tych rekawiczek ;)

mika

Cytat: kathrines w 14 Mar 2008, 07:38:30

dokładnie to samo chciałam powiedzieć... choć z tym dekoletem w serduszko też jest Ci bardzo ładnie... poszukaj jeszcze

kathrines

A ta druga suknia od Kffiatka ona jest nie zasznurowana chyba dobrze z tyłu, bo dla mnie za bardzo odstaje. Nie podoba mi się w niej dół i rękawiczki.
A jeśli chodzi o ta pierwszą to ona jest jednoczęściowa czy z gorsetem, bo na fotkach słabo widać?

vobi

Cytat: iza18 w 13 Mar 2008, 23:43:51
Ale według mnie pierwsza suknia jest zbyt skromna

I co ze skromna? Ale pieknie w niej wygladasz (tylko bez tych rekawiczek prosze....). Jak juz dziewczyny powiedzialy - przy skromnej sukience mozesz sobie zafundowac "nieskromne" dodatki. Choc nie wiem co jest zlego w takiej "skromnosci"? IMHO najwazniejsze zebys w sukni dobrze  wygladala, zeby pasowala do Twojej figury i urody.  

dagi

Zgadzam się z dziewczynami, że w tej benjamin roberts wyglądasz zbyt masywnie, zupełnie nie pasuje do Twojej figury i urody. Jeżeli nie jesteś przekonana do tych dwóch pozostałych to poszukaj jeszcze jakiejś innej ale w stylu tych ze zdjęć kffiatka.
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

marcheewka

W pierwszej z postu kffiatka ślicznie. Nie ta dziewczyna! Nie wydaje mi sie aż taka skromna, zastanow sie jeszcze albo (ja radzą dziewczyny) poszalej z dodatkami, lub poszukaj podobnego fasonu z bardziej ozdobnego.
Ale dla mnie super.

dagi

A masz jeszcze jakieś zdjęcia, może w jakiejś sukni w literę A ale trochę węższej?
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

Kasia

pierwsza kiecka od kffiatka SUPER :)

a tego BJ to sobie daruj

maroonbug

Zgadzam sie z dziewczynami. Suknia numer 1 z postu Kffiatka najbardziej pasuje. Proponuje tez przymierzyc jakas z dekoltem w serduszko, ale z gladszym dolem, niz 2 zaprezentowana przez Kffiatka.

Anupka

Suknie z 1 zdjecia ciezko mi ocenic, bo - jak piszesz - nie jestes dopieta i to sprawia, ze wydaje sie,z e jest Ciebie wiecej, niz w rzeczywistosci

W sukienkach z postu kffiatka:
w nr 1) jest fajnie; ja osobiscie nie jestem przekonana do takiej gory, ale to Ty decydujesz :-)
w nr 2) zupelnie odwrotnie, gora lepiej, dol do kosza.

Generalnie ciesze sie z Twojego watku, bo jestesmy tego samego wzrostu i wydaje mi sie tez, ze podobnych gabarytow, a ja nie mam zadnych swoich fotek w sukniach i Twoje fotki daja mi pewne mozliwosci oceny.

Bede sledzic Twoj watek z zainteresowaniem. Pozdrawiam :-)
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...