dwie bezy do wyboru- która lepsza?

Zaczęty przez kffiatek, 03 Mar 2008, 22:26:55

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

riannka

Cytat: vobi w 14 Mar 2008, 08:15:55
nie bede oryginalna - Atelier diagonal 820! :)
podpisuję się pod tym
zdecydowanie najepiej w tej wyglądasz

Kasia

Allure mi sie najbardziej podoba :)

w tej 820 Twój biust wygląda bardzo skromnie, w allure lepszy efekt mimo niedopasowania sukienki

co do Her,'s Kivor

jest on do zmierzenia w Ona i On na Nowolipiu

ale nie wiem czy bedziesz dobrze w niej wygladała

moja sisi jest mniej wiecej Twojej postury i nie wygladała w niej korzystnie

i jeszcze w Agorze jest prawie klon Kivora
i chyba też jeszcze w tym Ona i On jest inna podobna kiecka

magdalinska

w sumie to ja sie nie znam i nigdy nie zabieralam glosu w takich watkach, ale teraz zrobie wyjatek :) pewnie bede jedyna, ale najbardziej podobasz mi sie na zdjeciu nr 3, chyba 814 o ile dobrze pamietam. ładnie wysmukla gore i talie, a dół jest "lekki"

kffiatek

Dziekuję dziewczyny za wszystkie opinie, jesteście nieocenione  ;D

Po konsultacji rodzinnej już wiem że wybieram suknię 820 :) Jutro jadę ją kupić i zrobić zdjęcia w różnych welonach :)

Jeszcze raz pytanie o welon (chyba założę osobny wątek, bo nikt nie odpowiada  ;)) Czy krótki? Czy dopinany długi na sam ślub?

p.s.- Magdalinska- w trzeciej podobał mi się dekolt- ale nie najlepiej się w nim czułam- jakoś tak te cycki mi się "majtały" ;) w tej sukience  ;D

Kasiu- do On i Ona nie pójdę, jakoś ta pani nie najlepsze na mnie wrażenie zrobiła:/ Za to obsługa w Abiu i Mystique- fantastyczna :)

Kasia

ja ci nawet nie polecam jakoś szczególnie tam iść
bo nie widzę Cie w kivorze :)

ja jak byłam to trafiłam na całkiem normalną i miłą obsługę :)

magdalinska

to jak sie czujesz w sukience jest bardzo wazne, jesli w tej trzeciej cos ci przeszkadzalo, to dobrze ze wezmiesz inna :)

zuzia

Cytat: Kasia w 14 Mar 2008, 11:39:45
ja jak byłam to trafiłam na całkiem normalną i miłą obsługę :)

bo jesteś chudzielec. Ja pierwsze co usłyszałam w tym salonie to to, że nie mają sukni w moim rozmiarze i że jakoś tak.... nie bardzo jest możliwość przymiarek. Ale się uparłam i się dało.

zwierzatko_mojej_mamy

oj Kasia - im wiecej zmierzonych tym lepiej ;) czy nie? hihi ja bym chetnie cos jeszcze zmierzyla, a co do obslugi to sie nie wypowiadam, bo nie wiem ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

zuzia lady bird była ma mnie za mała

nie pamietasz jak w niej wygladałam :)  w liporio w talii też ledwo ledwo sie wcisnęłam

wierzak jesne że im wiecej tym lepiej

ja się zastanawiam czy jeszcze gdzieś nie skoczyć i nie oprzymierzać ;)

hehe

chudzielec nie jestem, byłam ale jakieś 10 kg temu :)

zuzia

Cytat: Kasia w 14 Mar 2008, 11:52:39
zuzia lady bird była ma mnie za mała
nie pamietasz jak w niej wygladałam :)  w liporio w talii też ledwo ledwo sie wcisnęłam
wierzak jesne że im wiecej tym lepiej
ja się zastanawiam czy jeszcze gdzieś nie skoczyć i nie oprzymierzać ;)
hehe
chudzielec nie jestem, byłam ale jakieś 10 kg temu :)
wszystko ok. tylko te panie trochę inaczej podchodzą do dziewczyn... bardziej odbiegających od przyjętych w salonach standardów (roz. 36/38)

Kasia

to moja sis miała szczęście bo ta babka, która mnie tam obsługiwała (ta sama co przy Was była) bardzo miło obsłużyła moją sis

nie wiem jak to jest ........

kffiatek

Dokładnie Zuziu z tego powodu nawet nie myślałam o przymiarce w tym salonie...

Byłam tam nawet, oglądałam sukienki ale nic mnie nie zachwyciło na szczęście. Bo jak już pisałam- jeszcze w rozmowie telefonicznej pani mnie skreśliła ze względu na rozmiar. Cóż- ich strata.

Kasia

Cytat: kffiatek w 14 Mar 2008, 12:21:21
Cóż- ich strata.

dla nich to mała strata jak kupisz kieckę w mystique czy abiu

bo to ta sama firma :)

kffiatek

Wiem  ;D Ale wydaje mi się że każda pani z salonu dostaje jakąś premię od sprzedanej sukni- zauważyłam że za każdym razem kiedy przychodziłam (a to już trzy razy było ;)) obsługiwała mnie zawsze ta, która jako pierwsza do mnie podeszła przy pierwszej wizycie.

A może to taki sposób na wypełnienie niszy rynkowej ;) On i ona dla szczupłych, Mistique dla  takich jak ja ;)

Kasia

mystigue dla takich jak ty ?

no to napisz mi jaka jesteś

ja tez w mystique zamówiłam i chciałabym wiedzieć jaka jestem ;)

hehe

kffiatek

Oj Kasia nie bierz tego do siebie ;)

No jak to jaka? Piękna, mądra, z klasą  ;D ;D ;D ;D

Louve

nie chciałabym sprawić Tobie przykrości, kffiatek, ale będąc na Twoim miejscu nie kupiłabym 820...
najbrdziej podobasz mi się w allure - wyglądasz w niej bosko i parę rozmiarów mniej niż w 820...
w 814 masz przepiękną górę - dół jest zdecydowanie za obszerny - może dałoby się zwięzić?
Według mnie powinnaś jeszcze poprzymierzać - 10 sukien to zdecydowanie za mało, szczególnie ponieważ widać, że nie jesteś do końca przekonana...
Jeśli masz jeszcze czas na zamównie - to może poświęć tę najbliższą sobotę na przymierzanie - wielki salon z komisem na ul. Leszno, salon Carmen na Jana Pawła, Papillo na Kruczej, Cymbeline na Jana Pawła...

kffiatek

Louve, ja jestem raczej przekonana ;) Wiem że może powinnam przymierzyć ich więcej- ale mam ślub na początku wrzesnia i chciałabym miec już zamawianie z głowy...

Na leszno byłam- była w sumie jedna suknia dla mnie, ale nic szczególnego....

Z Cymbeline- nie podoba mi się żaden model.

Z Papilio też nie znalazłam nic interesującego...

A o Carmen nigdy nie słyszałam :) Boję się że jeszcze bardziej sobie skomplikuję wybór :( Tak trudno mi wybrać między dwiema, a między czterema na przykład??? Ufffff....

Louve

W Cymbeline mają Sincerity - gdzie bywają suknie bardzo kolorowe...
Carmen - to chyba polska firma, ja osobiście zakochałam się w jednej sukni, byłam prawie do niej przekonana, tzn. wybierałam między suknią z Carmen, a z Mori Lee i wybrałam trzecią - zjawisko, które olśniło mnie na samym koncu poszukiwań... datego polecam przymierzanie i wybieranie...
Powiem szczerze w tej 820 nie pasuje mi góra dla Ciebie, mam wrażenie też, że pasek w poziomie nie jest dla Ciebie...

magdalinska

Louve, nie jestem sama :) tez mam takie wrazenie o pasku w 820, a w 814 cudnie lezy gora.

Kasia

ja szukałam koronkowej sukni i Carmen jest dla mnie właśnie przykładem dlaczego nie warto szyć u krawcowej

chociaż Carmen jest salonem to jednak sukienki konkretnie przez nich wykonane kojarzą mi sie właśnie z takim szyciem u podrzędnej krawcowej
kiepskie, kiepskie i jeszcze raz kiepskie materiały

od razu zaznaczam że chodzi mi konkretnie o sukienki szyte przez Carmen, bo w tym salonie sprzedają też inne kiecki np. Urszuli Mateji

kffiatek

Carmen juz obejrzałam. Nie podoba mi się :( W Sincerity też nic nie zachwyca. Poza tym, może mogliby w 820 zrobić dekolt bardziej jak 814? Czy taki jak w Allure... Boję się autentycznie cokolwiek jeszcze oglądać  ::) Tym bardziej że uparłam się na wstążkę :) A takich nie znalazłam w żadnej innej kolekcji...

Louve

Kasia nie wiem z jakiej kolekcji była ta "moja" suknia z Carmen - bo oni tam wszystko utajniają...
Ja mam duży biust i generalnie jak przymierzałam kiecki, to żadna mi się nie dopinała na linii biustu ;> W Carmen Panie mnie jakiś pościskały (suknia sznurowana) i miałam wrażenie, że się uduszę i nie wykonam żadnego ruchu - to był powód odrzucenia numer jeden, a drugim powodem była proporcja ceny do jakości materiałów...
Jednak polecałam kffiatekowi ten salon ze względu na to, że szyją - może byliby elastyczni np. z kolorami...

Louve

kffiatek ale skoro masz jeszcze tyle czasu do ślubu - to poleciłabym Tobie poczekać i sprawdzić np. za tydzień, czy rzeczywiście dalej chorujesz na tę konkretną suknię i wstążkę...

elizapj

Cytat: kffiatek w 14 Mar 2008, 11:13:55
Jeszcze raz pytanie o welon (chyba założę osobny wątek, bo nikt nie odpowiada  ;)) Czy krótki? Czy dopinany długi na sam ślub?
z welonem poczekaj:) nie musisz go zamawiac tego samego dnia co suknie, ani w tym samym salonie. wiec daj sobie na niego wiecej czasu
zamowienie tez nie wymaga tyle meisiecy co suknia. wiec jesli w ten w-end nie bedziesz miala jasnosci co do welonu to odpusc sobie na jakis czas. dobrze jest odpoczac umyslowo od stresu kupowania i podejsc do wysilku po przerwie, ze 'swiezym okiem'
ale dobry pomysl - porob sobie zdjecia koniecznie w roznych modelach/dlugosciach etc wlasnie do wybranej sukni. po tygodniu spojrzysz na te zdjecia zupelnei inaczej niz w dniu ich robienia:)
masz slub we wrzesniu! ja 2 sierpnia i jeszcze nawet nei wiem jai chce...haha wiec czasu masz spokojnie duzo
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login