dwie bezy do wyboru- która lepsza?

Zaczęty przez kffiatek, 03 Mar 2008, 22:26:55

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Stabilo

Na jakimś forum ślubnym znalazłam wpis o ślubie bez mszy: "Nie ma na nim części związanej z przemienieniem chleba w ciało i wina w krew Chrystusa, trwa około 30 minut, poza tym nie bardzo różni się od normalnej mszy. Komunię podczas takiego nabożeństwa możesz przyjąć (jedyny mankament to taki, że tylko pod jedną postacią). Podczas przysięgi strona niewierząca bedzie kończyła na cywilnej przysiędze bez słów "w imię Ojca i Syna ...." , oraz "... tak mi dopomóż...". Można wyłączyć także przyjęcie Komunii, a wtedy wierząca strona bierze udział w sobotniej pełnej wieczornej Mszy Świętej."

kffiatek

Dziękuję dziewczyny :) Macie ode mnie piwko ;)

Może znajdę coś więcej na ten temat. Mówiąc szczerze, trochę mnie to przeraża... Z całej mojej rodziny otwarcie popierał mnie tylko mój dziadek, dopiero po tym, jak włączyła się w to wszystko Godzilla, dostałam "wsparcie duchowe" ;) od reszty rodziny. Skomplikowana sprawa, ale liczę, że tak jak napisała Spragnienie, niewiele osób sie zorientuje. Przynajmniej z rodziny R. bo u mnie wszyscy wiedzą jaka jest sytuacja. Ehhhhhh.....

Stabilo

Cytat: kffiatek w 12 Mar 2008, 13:17:51
A masz zdjęcie twojej sukni? nie doszukałam się na forum?

Pierwsze fotki będą (mam nadzieję) w poniedziałek po przymiarce. Sukienkę szyje mi krawcowa - chcę połączyć elementy z kilku modeli , tak więc nie mam przykaldowej fotki.

kffiatek

Mam nadzieję Stabilo że się pochwalisz zdjęciami :) Podziwiam cię za odwagę, ja bym chyba się nie zdecydowała na szycie kompinacji kilku sukienek przez krawcową.

Ja może dziś wrzucę jeszcze jakieś fotki, wychodzę wcześniej z pracy i jadę kolejny raz wbijać się w te białe cuda :)

Stabilo

Cytat: kffiatek w 13 Mar 2008, 11:24:19
Ja bym chyba się nie zdecydowała na szycie kompinacji kilku sukienek przez krawcową.

Ja póki co jestem nastawiona optymistycznie ;). Trafiłam na młodą utalentowaną krawcową, która jest otwarta na wszelkie pomysły, ale jednoczesnie potrafi krytycznie podejśc do sprawy. Omówiłyśmy praktycznie każdy detal, tak więc mam nadzieję, że będzie ok.
W sumie moja sukienka nie będzie zbyt oryginalna czy wyszukana, ale dokładnie wiedziałam, jaki chcę materiał, kształt dekoltu, rękawki, długość  itp. Zamiast gonić po salonach w poszukiwaniu tego ideału, wolałam opowiedzieć o moich wymaganiach krawcowej. Trzymajcie kciuki, żebym w poniedziałek po przymiarce nadal była taką optymistką ;)

kffiatek

Ostatnia przymiarka przed wyborem- mierzyłam znów te same dwie suknie, i jeszcze jedną - atelier 814, ale źle się w niej czułam i nie najlepiej wyglądałam. Rzucam na żer zdjęcia- ja już sama nie wiem....

Allure bridals:

kffiatek

kffiatek

Atelier diagonal 814- wrzucam tak sobie, na pewno się nie zdecyduję, ale moze ktoś chce zobaczyć ją  w rozmiarze 46 ;) :

wrobelek0403

nadal twierdze, ze najlepiej Ci w atelier 820 :) Wymarzona kolorowa wstązka i bedzie git :)

pozdrawiam
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

zuzia

Cytat: wrobelek0403 w 13 Mar 2008, 21:12:50
nadal twierdze, ze najlepiej Ci w atelier 820 :) Wymarzona kolorowa wstązka i bedzie git :) pozdrawiam

nie sposób się z tym nie zgodzić :)

annka-cygannka

Atelier diagonal 820!!! zdecydowanie jestem na TAK  ;D

wisienka

zgadzam sie z laskami :) 820 najlepsza bardzo ładnie podkreśla talie...

Stabilo

kffiatek

Dziękuję :)

Pierwsza w biuście się nie ma jak układać, bo jest rozpięta, a pani trzyma ją w talii ;) więc na biuscie odstaje. Jedyne do w niej podoba mi się bardziej od 820 to materiał wierzchni. Ale nie daruję sobie tej wstążki...

No to chyba kupuję w sobotę sukienkę ślubną  ;D ;D ;D

Hmmm czujecie to napięcie? ;) Jedna z ważniejszych decyzji :)

To teraz kolejne pyatnie do was- jaki welon??????? Powinnam coś przymierzyć w sobotę kiedy już kupię sukienkę.. Mgiełka? Mgiełka + dłuższy odpinany gładki?

zuzia

Cytat: kffiatek w 13 Mar 2008, 22:47:03
Pierwsza w biuście się nie ma jak układać, bo jest rozpięta, a pani trzyma ją w talii ;) więc na biuscie odstaje. Jedyne do w niej podoba mi się bardziej od 820 to materiał wierzchni. Ale nie daruję sobie tej wstążki...
więc jeżeli jest to wina tylko tego, że w momencie przymierzania byla za mala nie byla trzymana to ja jestem za PIERWSZĄ!

elizapj

jesli chodzi o efekt na figurze, najladniej Ci w 820. (ja zreszta dlugo nad nia sie tez zastanawialam, i byl to jeden z niewielu koronkowo-ozdobnych modeli jaki przymierzalam.)
natomiast zapomnij o tym w czym Ci lepiej lezy sylwetka. wybierz ta, w ktorej najbardziej sie usmiechasz:) popros niech ktos kto z Toba bedzie zwroci na to uwage, samemu trudno ocenic.
jesli natomiast wybor ma sie odbyc wylacznie na podstawie efektu wizualnego, to nie da sie ukryc, to co robi ta wstazka w 820 jest bliskie magii haha. szkoda ze wiecej firm na nie wpadlo - tak uniesiona do gory i jednoczensie do dolu wstazka na bokach niesamowicie wyszczupla i jakos wydluza talie, przez co i chyba cala sylwetke:)
powodzenia!

zwierzatko_mojej_mamy

a  kiedys taki herms byl sliczny - skosny wlasnie i z broszka w cyckach ;)- zaraz poszukam - kfffiatku - nie mierzylas przypadkiem??

znalazlam:

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

kffiatek

Zwierzątko- nie mierzyłam... W ogóle mam wrażenie że nie mierzyłam prawie nic- może w sumie z 10 sukienek ;) Ale o ile ta podwójnie skośna wstążka robi dobrze mojej talii- a już pojedyncza je wyglądała aż tak dobrze  :-\ Chociaż ten dekolt prosty wydaje mi sie taki zabudowany... A w ideał dekoltu to właśnie taki jak pokazałaś na tej sukni - z lekkim wcięciem  :) Najchętniej kupiłabym dwie sukienki ;) Szkoda że nie mam na koncie wolnych sześciu tysięcy ;)

kffiatek

Elizapj- ja się w każdej uśmiechałam  ;D Tylko tata nie zawsze zdążył zrobić zdjęcie ;)

Chociaż jak patrzyłam na ta kompilację trzech zdjęć ( Dzięki Zuziu- dostałaś piwko :)) to właśnie najbardziej rzuciło mi się w oczy- że w pierwszej mam najszerszy usmiech :)

Ale co to oznacza? Że panna młoda w sukni ślubnej zawsze się uśmiecha :)

Tymczasem ponawiam pytanie o welon  ???

zwierzatko_mojej_mamy

kffiatku - ale ten hermsjest troszke inaczej krojony w talii do bioder - oj chcialabym Cie w niej zobaczyc - to zeszloroczny model - moze sie gdzies plata na przecenie jeszcze? :>
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magdarynka

Chociaż jak patrzyłam na ta kompilację trzech zdjęć ( Dzięki Zuziu- dostałaś piwko :)) to właśnie najbardziej rzuciło mi się w oczy- że w pierwszej mam najszerszy usmiech :)

Ale co to oznacza? Że panna młoda w sukni ślubnej zawsze się uśmiecha :)

Mnie kobieta w salonie i mama powiedzialy podczas chwili watpliwosci ze cala sie smieje w tej sukience i wybor okazal sie oczywisty ;) Mnie sie wydaje ze ladniej na tobie bedzie lezec nr. 1, tak ladnie talie ci podkresla.

kathrines

Atelier diagonal 820, zdecydowanie.
Ta pierwsza też ładna ale do Twojej urody za skromna :)

vobi

nie bede oryginalna - Atelier diagonal 820! :)

mika

Albo Allure albo atelier, w pierwszej masz boski dekolt a w drugiej cała jest super