sukienka inspiracji :)

Zaczęty przez inspiracja, 02 Lut 2008, 16:22:49

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

inspiracja

Witam wszystkich bardzo goraco:) Z namiętnościa obserwuję tutejsze wydarzenia, i jako ze 28 czerwca staję na ślubnym kobiercu, postanowiłam dołączyc do grona przyszłych zestresowanych natłokiem przygotowań PM  :-)
A więc tak- sukienkę juz mam <ufff> W prawdzie miłościa (platoniczną bo na www) były koronki od Pronovias i La Sposy, niestety w realu okazało się, że choć wszystko ładnie pięknie, to jednak czegoś brakowało. Trzeba było zmienić trop, no i udało się! Wybór to madeira La Sposy :-)  Czuję się w niej jak najprawdziwsza PM, czego niestety nie mogłam powiedziec po wcześniejszych próbach... . Niestety nie posiadam jeszcze fotek z przymiarki, bo wraz ze świadkową zupełnie nas te emocję ogłuszyły, no i nie pomyślałysmy gapy dwie  :-|  Suknia będzie snieżnobiała, z długim welonem mgiełką mmm.... Zastanawiam się nad dodatkami, bo tu juz należy byc bardzo ostrożnym, by nie przekroczyc granicy dobrego smaku. proszę o jakiekolwiek porady dot. bukietu, biżuterii etc. Ehh... juz na sama myśl mam motylki w brzuszku  :lol:

rilla

Witam PM ze Śląska:D

Suknia bardozłądna! ciekawa i super tył:) A gdzie ją zamawiałaś?

I napis zgdzie bierzesz ślub i gdzi eimprezka:D:D
a 28 czerwca to tak jak mary)popins. O której godiznie ślubujecie?

mika

inspiracja, po pierwsze witamy
po drugie - suknia boska !!!! absolutnie boska (szkoda tylko że nie w tym kolorze co na zdjęciu - ale ja zboczona jestem kolorystyznie  :mrgreen: )
co do dodatków to rzeczywiscie trzeba uważać bo suknia dość strojna, dałabym same dlugie kolczyki, fryzurę: gładko zaczesany niski kok i pod spód podpięty welona, a kwiaty albo na dlugich łodygach - typ beło (i tu nadawałyby się np  uwielbiane przez nas ostatnio amarylis :mrgreen: , kalle, lilie) albo bukiet z piwonii lub postrzępionnych tulipanów - nawiąząłyby do kwiata przy sukni
PS. pierwszy raz widzę suknię ślubna od ktorej nie chcę odpruć kwiata, pasuje tu idealnie :mrgreen:

inspiracja

ooo.. jak miło, że tu zajrzałaś :)
Więc sukienkę zamówiełam w katowickej madonnie (nawiasem mówiąc rewelacyjna obsługa). Z godzina mszy tez są cyrki, bo nasza parafia jest, że tak powiem pod władaniem proboszcza- tyrana  :lol:  Ni jak nie mozna się z nimi porozumeic, zeby zaklepac konkretna godzine! Slyszal ktos o czyms takim! ja osobiscie w szoku nie malym jestem, ze dopiero przy spisywaniu protokolu to zalatwimy (czyli nie wczesnij niz 28 marca)  :evil:  A tu zaproszenia się drukuja na konkretna 13:00, fotograf zabukowany, sala tez. Jaja beda, jak nam ktos wskoczy na ta godzine  :shock:  
No ale nic, wole sie nie sztresowac:P
Wiec tak, planowo ma byc godz. 13:00, a bawimy sie w Willi Brant w Świętochłowicach.
http://willabrant.pl/

cumberland

inspiracja, witamy, witamy :-D coraz więcej nas tu śląskich dziołszek ale fajnie :lol:

inspiracja

witam mika :-) no faktycznie kolor karmelowy bardzo ciekawy, ale mi zdecydowanie lepiej w klasycznej bieli. Poza tym zaloze sie, ze polowe rodziny wprawilabym w nie male zaklopotanie, gdybym wystapila tego dnia w innym kolorze hehe. Ciotki klotki padłyby trupem hihi  :lol:   Co do kwiatuszka, to faktycznie w tym wydaniu jest do zniesienia. A bukiet marzy mi sie z białych róż- jakoś tak najbardziej do mnie przemawiają, ale kompletnie nie wiem, czy oby napewno będą pasowały...  :roll:

mika

tu moje propozycje dla ciebie:

[ Dodano: 02-02-2008, 17:02 ]
białe róże?? jak najbardziej!!!! tak jak na ostatnim zdjeciu :mrgreen:  tylko dodałabym jeszcze jakieś zielsko... albo np. te kalle zamieniała na zielone żeby bukiet nie zlał się z suknnią :mrgreen:

inspiracja

kurcze, co jeden to lepszy...  :roll:  I jak tu się na cos zdecydować?  :-|

mika

inspiracja, moim zdaniem bardzo do sukni będzie pasowała glorioza - to ten kwiat różowo żółty w przedostatnim bukiecie, on jest taki postrzępiony, dodaje charakteru, a te kalle mogłabyś zamienić na białe róże byłoby pięknie :mrgreen:

inspiracja

i to ostatnie rozwiazanie chyba najbardziej mi sie podoba  :)  :-D

mika

inspiracja, jakie masz włosy?? długie krótkie, kolor??

rilla

hehe to w KAtowickiej Madonnie Panie mają od samego początku mega ruch:D Ja już tam poszłam z konkretnym zestawem upatrzonym w Krakowie, ale Panie nic innego mi nie narzucały:D A osttanio byłam spytac o buty i mnie pamiętały:D Zoabcyzmy jakie mają krawcowe, bo to też jest ważne. Moja suknia ma być już w połowie marca:)

A kwiaty piękne ... hm i wydaje mi się, ze w białym kolorze suknia będzie równie piękna!

Kasia

inspiracja, witam witam :)

sukienka BARDZO ciekawa, jestem ciekawa jak wyglada w realu :)

już nie moge się doczekać przymiarkowych fot

mary

inspiracja, witaj :)
W Willi Brant miała wesele moja siostra. Lokal jest super, jedzenie wyśmienite, a obsługa bardzo miła i profesjonalna. Jedyny minus to mała sala, ale jak masz ok. 50 gości to na pewno bez problemu się pomieścicie.
Szkoda, że ta godzina ślubu nadal niepewna pozostaje. Nie słyszałam, żeby jakiś proboszcz tak utrudniał ustalenie konkretnej godz.

inspiracja

Cytat: "mika9983"inspiracja, jakie masz włosy?? długie krótkie, kolor??

jestem blondynką , i aktualnie muszę się powstrzymać przed wizytą u fryzologa, bo jeszcze mnie coś podkusi i je podetnę hehe. Póki co da się je spokojnie spiąć, ale muszą być nieco dłuższe, by potem było pole do manewru :-)

Basia

inspiracja,
Witamy!

Sukienka ekstra!
Koniec ery grzecznej dziewczynki .....................

inspiracja

Cytat: "mary_popins"inspiracja, witaj :)
W Willi Brant miała wesele moja siostra. Lokal jest super, jedzenie wyśmienite, a obsługa bardzo miła i profesjonalna. Jedyny minus to mała sala, ale jak masz ok. 50 gości to na pewno bez problemu się pomieścicie.

Witam mary :-) słyszałam, ze tego samego dnia ślubujemy :-)
Cieszę się, że w końcu usłyszałam jakąkolwiek opinie na temat Willi Brant! Planujemy max. 60 gości, więc chyba damy radę na tej sali poszumiec :) Poki co jestesmy bardzo zadowoleni z tego, jak ma wygladać cała oprawa, menu, podejście kierowniczki :-)
Zobaczymy jak wyjdzie w efekcie:)

[ Dodano: 03-02-2008, 01:32 ]
rilla84 napisał/a:
Moja suknia ma być już w połowie marca:)

No to juz niebawem  Ja musze uzbroić się w cierpliwość, i tak hibernować do początku czerwca eh...

rilla84 napisał/a:
A kwiaty piękne ... hm i wydaje mi się, ze w białym kolorze suknia będzie równie piękna!

Niestety w madonnie nie mieli białej Madeiry  ale stwierdziłam, że tak czy siak zaryzykuję. Mierzyłam natomiast tę karmelową, i w realu nie prezentuje się tak rewelacyjnie, szczególnie mam tu na myśli część "firankową" (kurcze, wstyd ale nie wiem nawet, jaki to materiał, tiul czy coś <?>  ). W tym wydaniu wyglądała ona nie inaczej, jak zżółknięta, mocno zbrudzona... czyli nie za ciekawie.

rilla

hm dopiero początek czerwca? jakoś długo a najwyżej 1,5 miesiąca po mnie zamawiałaś... może mają taki ruch?:/

inspiracja

αrilla84, zamówiłam ją 15 stycznia. Fakt faktem, że ilekroc jestem w katowickiej Madonnie, to Panie zawsze maja pełne ręce roboty  :mad:  . W sumie to nie zależy mi specjalnie na tym, żeby dotarła wceśniej, bo i tak nie miałabym gdzie jej przechować :?:   , a 1 m-c jeśli chodzi o ewentualne przeróbki powinien chyba wystarczyc... ?   :-|

Dodaję linka do zdjęc :wow:   , jakie udało mi się cyknąć podczas przymiarki. Suknia jest pospinana szpilkami, bo mierzyłam 38.

dagi

witam i gratuluję zakupu sukni, bardzo ładnie się w niej prezentujesz  :)
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

inspiracja

dagi81,  dziękuję :-) Chociaz jak tak porównuję moje zdjęcie i to, na którym jest modelka, to wcale tak korzystnie nie wypadam ... To przez te moje biodra wrr... Sylwetka gruszki :-( Ale tak czy siak, w rybkowatych modelach czulam się najlepiej.

dagi

Cytat: "inspiracja"dagi81,  dziękuję :-) Chociaz jak tak porównuję moje zdjęcie i to, na którym jest modelka, to wcale tak korzystnie nie wypadam ... To przez te moje biodra wrr... Sylwetka gruszki :-( Ale tak czy siak, w rybkowatych modelach czulam się najlepiej.
chyba żartujesz... biodra są w sam raz a wiem co mówię, bo ja właśnie narzekam na ich brak, a tak poza tym to wyglądasz w tej sukni na prawdę pięknie!
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

inspiracja

bo widzisz dagi81, , na tych fotkach tak tego nie widać, ale ogólnie mam szczupłą sylwetkę, i te biodra kompletnie do niej nie pasują. Gdybym miała więcej w płucach  :-|  to napewno jakoś bardziej proporcjonalnie by przynajmniej było  :lol:  No ale coz- jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi, co sie ma  :roll:

dagi

to się nazywa mieć piękne kobiece biodra a jeśli chodzi o "płuca" to wystarczy dobry stanik, poczytaj sobie w wątku rubin o dobieraniu rozmiarów, można wielu ciekawych rzeczy się dowiedzieć  ;-)
[/url]

mika

o rany ta suknia w rzeczywistoście o wiele lepiej się prezentuje niż na tej modelce, boska jest :mrgreen: