złota (oby!) jesień

Zaczęty przez ddu, 27 Sie 2014, 17:50:41

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elve

ddu czy ty masz botki z united nude?

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mayagaramond w 20 Paź 2014, 13:27:21
Ale jest zabudowana, od szyi po kolana ;)

Mnie się podoba Twój styl, ale on jest nie dla mnie. Tak samo nie dla mnie są sukienki w drobne kwiatki ;)

ale bajer nie polega na rozebraniu sie przeciez, o jesuuuu, tylko ddu kuma, o co mi chodzi chyba lol

bajer moze polegac na wstawce kolorystycznej, na innym materiale, fakturze, nawet przy pelnym zabudowaniu

jednolite kiecki o takim fasonie, o ktorym ciagle mowie, kojarza mi sie jednoznacznie - koronowana glowa, wyscigi w ascot, slub corki/wnuczki ;)

a i wiem, o co mi chodzi tez - zeby rozbawic taka sukienke, trzeba sie postarac - skoro to ma byc sukienka do roboty i trzeba ja ozywic czyms mlodzienczym, to o 7 rano sie ubierajac rzadko kiedy mysle (JA tam mam, moze elve inaczej, albo wczesniej se planuje) o tym, jak ozywiac sukienki :D wolalabym po psortu gotowa, ozywiona, ktora sie wdziera na plecy, niewiele myslac :D
tak rano po omacku to bym wymyslila jedynie czarne rajty i czarne buty + czarna skora czy cos takiego, do takich sukienek, no ale czarnej skory nie bede nosic dzien caly na sobie, a po zdjeciu wracamy do mojego punktu wyjscia :D

Dodany tekst: 20 Paź 2014, 13:35:11

Cytat: doda w 20 Paź 2014, 14:33:06no dobra ta kiecka od elve też mi średnio leży, bo jednak jest starobabowa
ZAMORDUJE CIE lol lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

ddu

Cytat: elve w 20 Paź 2014, 13:31:45
ddu czy ty masz botki z united nude?

tak
wzbudzają powszechne zainteresowanie
i są wygodne

mayagaramond

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 20 Paź 2014, 14:34:52zeby rozbawic taka sukienke, trzeba sie postarac

Ciuchy przygotowuje wieczorem albo przez 5 minut po zadzwonieniu budzika. Za dlugo nad zestawem nie mysle, bo to wtedy widac ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zwierzatko_mojej_mamy

o, ja bym se takie kupila, wiem, ze malo szalone kolorystycznie, wybitnie casualowo pracowe, ale pierwsza jest calkiem po mojemu worzasta, a druga pieknie i elegancko lezy i do tego ma kieszenie ;D
no jest pani na zdjeciach, co jednak poprawia odbior i wiadomo, czy to wor, czy wisielec, czy mlodziezowa, czy starobabowa ;)

http://www.emonnari.pl/sukienki/sukienka_w_wezowy_desen.html

http://www.emonnari.pl/sukienki/melanzowa_sukienka_casual.html

www.annawilk.pl

mayagaramond

zwierzatko_mojej_mamy fajne kiecki, ale tu juz z dodatkami nie poszalejesz.

Ja uwielbiam taki styl: olowkowa spodnica, podkreslona talia.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mayagaramond w 20 Paź 2014, 15:14:56zwierzatko_mojej_mamy fajne kiecki, ale tu juz z dodatkami nie poszalejesz.
a co napisalam wyzej ? :D

www.annawilk.pl

mayagaramond

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 20 Paź 2014, 15:16:05a co napisalam wyzej ?

tak, ale to jest dyskusja o upodobaniach... Ty lubisz tak, ja inaczej. Ja lubie bawic sie dodatkami, mam pelno apaszek, paskow, butow w najrozniejszych kolorach i fasonach.

zwierzatko_mojej_mamy

no ja mam ciagle szalik, mam ich z 50 :D  paskow nie mam, ale do tych akurat nie pasuja, natomiast do pierwszej bym na bank dorzucila i to bez zastanawiania welniany szalik jasny, brazowe motorowe kozaki, moze z jasnymi ponczochami i skarpeta wystajaca + jakis wisior :D no a do drugiej juz bym niczego nie szukala, ale pewnie bym znalazla :D

www.annawilk.pl

wrobelek0403

no, a ja w zyciu nie ubrałabym sie tak jak napisał zwierz ;D nie moje klimaty ;D

w sumie nie wiem po co ta dyskusja, wiadomo ze zwierz nie ubierze sie jak ja, a ja jak zwierz. :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elve

Cytat: ddu w 20 Paź 2014, 14:44:46tak
wzbudzają powszechne zainteresowanie
i są wygodne
chciałabym do moich nudnych sukienek, ale ta cena :crazy:

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: wrobelek0403 w 20 Paź 2014, 15:32:00w sumie nie wiem po co ta dyskusja, wiadomo ze zwierz nie ubierze sie jak ja, a ja jak zwierz.
no wyszla przy okazji :D jak zwykle :D przeciez nikomu sie nie kaze ubierac jak ja? chyba, ze kazalam gdzies i nie kojarze? :D poza tym nigdy nie wiadomo, czy ja nie wskocze w cos formalnego kiedys z nieznanego mi jeszcze powodu :D

Dodany tekst: 20 Paź 2014, 14:35:50

a coz to w ogole za firma? jakas znana, dobra? bo ja pierwszy raz widze to vissavi ;)

www.annawilk.pl

wrobelek0403

no nie każesz, ale wytykasz ze nudno i starobowo ;) a to juz jest kwestia gustu ;D

dla mnie czerwona czy fuksjowa kiecka nie jest nudna ;D

mayagaramond

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 20 Paź 2014, 15:29:54natomiast do pierwszej bym na bank dorzucila i to bez zastanawiania welniany szalik jasny, brazowe motorowe kozaki, moze z jasnymi ponczochami i skarpeta wystajaca + jakis wisior

To jest stroj w ktorym moge isc na miasto, ale nie do pracy.
Nie chce tak chodzic do biura:)

Tak jak opisalas chodzi tu pol miasta, w czerwonej kloszowej spodnicy widzialam tylko siebie, nie mowiac juz o rozowym swetrze do niej ;)

Dodany tekst: 20 Paź 2014, 14:39:10

Cytat: wrobelek0403 w 20 Paź 2014, 15:37:27no nie każesz, ale wytykasz ze nudno i starobowo

:)

wrobelek0403

zwierzu, polska firma z Rzeszowa.

Kiedys bedąc u Salsy wpadłam na ich sklep w Bonarce, kupiłam swietną kiecke, ona zreszta kupiła jakies bluzki, spódnice. Bardzo fajne :)

Potem otworzyli sklep w Lublinie, a teraz mam w koncu w Poznaniu. Porzadnie odszyte, dobre jakosciowo tkaniny, kiecki z podszewką.

mierzyłam w sobote tez cos w Zarze i w porownaniu to była po prostu szmata ;D

ddu

Cytat: elve w 20 Paź 2014, 14:32:28
chciałabym do moich nudnych sukienek, ale ta cena :crazy:

hm. mi się wydaje , że one do sukienek nie bardzo
w każdym razie mi odstają w kostce

ja noszę do czarnych rurek

i ja kupiłam na zalando, były dużo taniej

Dodany tekst: 20 Paź 2014, 14:50:44

maya :d
no jak tak miałam przed bankietem... co tu włożyć, żeby ładnie i nie jak pół sali :D
poszłam w czarnej sukience w żółte kwiaty - kiedyś ją tu pokazywałam, z 4 lata temu, ale nigdy jej nie włożyłam, ona  z przodu jak zakonnica wygląda, a z tyłu gołe plecy
czarne szpilki, przedziałek na środku, czerwone usta...
wyróżniałam się!

( i nasłuchałam miłych rzeczy)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: wrobelek0403 w 20 Paź 2014, 14:37:27
no nie każesz, ale wytykasz ze nudno i starobowo ;) a to juz jest kwestia gustu ;D

dla mnie czerwona czy fuksjowa kiecka nie jest nudna ;D

no akurat ta jest nudna i starobabowa i nie tylko wg mnie, ale i dody! ;)

Dodany tekst: 20 Paź 2014, 14:56:19

Cytat: doda w 20 Paź 2014, 14:42:49
dla mnie akurat ta druga zwierzowa kiecka jest starobabowa.

Dodany tekst: 20 Paź 2014, 13:43:04

właśnie przez ten wzorek
al ema nowoczesnie szyte rekawy i suwak ;) po mlodziezowemu ;) i to wzorkowi ujmuje lat ;)

www.annawilk.pl

ddu

no tak, ale - zwierzu - ona nie jest zbliżona do bycia elegancką i klasyczną.
są okazje, zawody, gdzie jednak trzeba się zbliżać.

jednak, moim zdaniem, wcale nie musi być nudno

ja np. zestawu moje kolorowe buty, czarne rurki i szeroka brzoskwiniowa bluzka z suwakami na rękawach, nie założyłabym na spotkanie z prezesem z korpo.
z dyrektorami marketingu - jak najbardziej.
i też zależy - kiedy reprezentuję fundację - bardziej,
kiedy jadę "jako spółka" - raczej nie...

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: ddu w 20 Paź 2014, 14:58:51
no tak, ale - zwierzu - ona nie jest zbliżona do bycia elegancką i klasyczną.
są okazje, zawody, gdzie jednak trzeba się zbliżać.

jednak, moim zdaniem, wcale nie musi być nudno

ja np. zestawu moje kolorowe buty, czarne rurki i szeroka brzoskwiniowa bluzka z suwakami na rękawach, nie założyłabym na spotkanie z prezesem z korpo.
z dyrektorami marketingu - jak najbardziej.
i też zależy - kiedy reprezentuję fundację - bardziej,
kiedy jadę "jako spółka" - raczej nie...
druga? wg moich standardow by byla klasyczna i elegancka, nie szalenczo, nie na jakas specjalna okolicznosc, ale na normalny dzien w pracy, przy odpowiednik dodatkach nawet i ze spotkaniem w korpo

www.annawilk.pl

ddu

miałabym wątpliowści, ale nie mówię "nie"
nie wiem, jak wygląda na żywo. czy "porządnie"

ja np. wkładam tę kieckę czarno- białą inkową, ona też bawełniana, ale wygląda ok, według moich standardów

mayagaramond

Ciocia kazala kupic kurtke, chyba nie mam wyboru lol

ddu

mayagaramond

ddu

aha

;)

Dodany tekst: 20 Paź 2014, 15:25:45

to prawdziwe futro?
z jakiego zwierza?