buty, buty, wszedzie buty ;)

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 01 Maj 2011, 11:05:30

fasolka1980

justynaaaa2

golinda bardzo fajne :) one są materiałowe czy skóra (nie mówię o tym lakierowanym tylko o reszcie)

ziuta

golinda fajne, ale jeszcze fajniejsze są spodnie :) skąd to?

ziuta

Dzięki, tak myślałam! Strasznie mi się podobają, ale szukałam uparcie już kilka razy i chyba już wyszły.

salsa

Cytat: golinda w 06 Lip 2011, 10:03:09
właśnie do mnie przyjechały ;D
oooo zajebiste ! a wygodne? az dziw, ze to buty z zary :D

Dodany tekst: śro, 6 lip 2011, 10:46:31

Cytat: ziuta w 06 Lip 2011, 11:38:22
Dzięki, tak myślałam! Strasznie mi się podobają, ale szukałam uparcie już kilka razy i chyba już wyszły.
ja widziałam te spodnie na stosie szmat w Bonarce w Zarze ale tylko same wielkie rozmiary - bo tez miałam plan mierzyc
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

salsa

a juz widze
zatem wpisuja sie z wygoda w zarowe klimaty ;) ??

salsa

moze sie dostosują
sa tez takie płyny do zmekczania i rozciagania butów ale nie probowałąm nigdy
i nie wiem czy to tylko nie dotyczy butów skurzanych i z ekologicznej skóry....

ziuta

Cytat: salsa w 06 Lip 2011, 11:45:20
ja widziałam te spodnie na stosie szmat w Bonarce w Zarze
Do tego momentu już się napalałam ;)

siog

chodza mi po glowie takie na jesien na co dzien. no i sa na wyprzedazy. Super wygladaja do prostych rurek +top+parka

http://cdn.shopify.com/s/files/1/0039/3312/products/IMG_4613_1_0006_Layer_6_large.jpg?102832

zwierzatko_mojej_mamy

ja takie uwielbiam, ale jakby moje buty tutaj sa wybitnie niepopularne ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magoo

o dzięki za przypomnienie o yooxie, dawnio nie zaglądałam
golinda które firmy stamtąd polecasz?

aja

magoo

golinda  :beer:
no właśnie pisałaś, że dużo kupujesz tam, myślałam, że może masz ulubione

mobka

Wszystko przez strefe, wszystko przez strefe, grrrr ;) Bylam dzisaij w Nine West i kupilam 2 pary butow - baleriny czarne i ceglaste sandalki na malym koturnie. I zakochalam sie w torebce... ech. Ale nie mam kasy  :crying: :crying: :crying: :crying:
Te baleriny co kupilam byly tez w pieknym bezu, cielistym takim. No boskie.Ale kurde zaraz by brudne byly :( I wzielam czarne :(

zuzia

a ja będę miała takie jak golindowe czerwone z zary jupi jupi jupi

mayagaramond

Cytat: magoo w 07 Lip 2011, 14:14:08
o dzięki za przypomnienie o yooxie, dawnio nie zaglądałam
golinda które firmy stamtąd polecasz?

ja nie golinda, ale wg mnie b. wygodne buty ma l'autre chose, drogie sa, ale czasem da sie cos upolowac w rozsadnej cenie. Maja tez repetto - to sa baleriny nie do zdarcia ;D, tylko musisz uwazac na rozmiarowke, bo sa mniejsze.

Duzo osob lubi buty Patrizii Pepe, ale ja nie moge w nich chodzic, wg mnie sa strasznie niewygodne.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

siog

w Uk ze sredniej dobrej polki to LK Bennett ma swietne hiszpanskie buty. W Office tez czasem mozna trafic na bardzo dobre i wygodne. Chociaz nie do konca od marki zalezy, bardzioej od stopy, (jej ukladu, szerokosci, podbicia)  Wiec mierzyc mierzyc i jeszcze raz mierzyc:)

magoo

siog również polałam

u mnie to chyba właśnie ze stopą jest problem: mam szeroka z wysokim podbiciem, większość butów jest dla mnie zbyt wąska
dodatkowo moje pięty mają jakieś wady konstrukcyjne, bo wszystkie buty mnie obcierają ;D

siog

Cytat: magoo w 09 Lip 2011, 20:37:18
siog również polałam

u mnie to chyba właśnie ze

stopą jest problem: mam szeroka z wysokim podbiciem, większość butów jest dla mnie zbyt wąska
dodatkowo moje pięty mają jakieś wady konstrukcyjne, bo wszystkie buty mnie obcierają ;D

ja mam to samo. b.wysokie podbicie i szeroka stope. Ja nawety nie kupuje kozakow. bo jak nie sa na suwak to nawet nie ma szans ze przesune noge.
Magoo ty nadal w UK? no to LK Bennett swietne buty, kilka marek w Office, Clarks (linia boutique ma fantastyczne hiszp.buty do 80 funtow)
wloska Lababe, tyle ze wzornictwo czasem ciotkowate to czasem mozna znalesc fajne, sa nie do zdarcia i super wygodne.
Z drozszych to Manolo Blahnik, Rupert Sanderson.

ogolnie zauwazylam ze najlepsza jakosc maja buty hiszp i brazylijskie. potem Portugalia. Wlochy na samym koncu:)

magoo

siog jak się w końcu na zakupy wybiorę to będe się kierowała Twoimi wskazówkami  :beer:

siog

Wlosi wykorzystuja ciensze skory, takie maja zasady i przepisy w izbie rzemieslniczej czy jak to sie zwie.. Hiszpania, Port i Brazylia jedzie po calosci. Wiec w rezultacie jezeli porownac wytrzymalosc butow i ich uzytkowanie na co dzien i nie tylko dla osob ktore uzywaja samochodu to wyjdzie ze wiekszosc wloskich butow nie wytrzyma polskich chodnikow i irlandzkiej pogody:)
Teraz butami zajmuje sie profesjonalnie i widze jak to jest jezeli chodzi o buyerow co kupuja i dla kogo. Duzo tych drozszych i lepszych butow w luksusowych sklepach to wloskie, bo ciensza skora pozwala na lepsze mozliwosci designu. Ale to nie sa buty na kazdy bozy dzien:)

Kasia