buty, buty, wszedzie buty ;)

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 01 Maj 2011, 11:05:30

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zwierzatko_mojej_mamy

ja przy malej swojej stopie mam wrazenie, ze wieksza by byla bardziej zgodna z wymiarami nog - moja wlasna mala uwydatnia nogi lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

salsa

elve to sa chyba te co ja mam czarne i rózowe :D
wygodne, co nie ;) ?

Dodany tekst: czw, 9 sie 2012, 11:39:14

ja nie lubie ani szpiców szpiców ani okrągłych nosków
najbardziej lubie "rybie noski" albo wąłsnie takie jak te czarne - jak klasyczne szpilki :) one nie maja szpiców, natomiast okrągłe strasznie skracaja stope i moim zdnaiem dobrze to wyglada w tym moja tesciowa ze stopą 39/40 a nie ja 36/37
jendak najgorsze w moim odczucu sa noski kwadratowe, kojarzy mi sie to strasznie starobabaowo ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mayagaramond

gdzie jest Nine West w Kraku? Bo mi sama narobilyscie ;) Ciekawe, czy bedzei cos w moim rozmiarze...
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

elve

salsa wiesz, moja wysokość obcasa ;) w sam raz do biegania po piętrach

maya w Galerii Krakowskiej i Bonarce, przy czy w Bonarce większy wybór i więcej rozmiarów

mayagaramond

Cytat: elvelve w 09 Sie 2012, 13:46:05maya w Galerii Krakowskiej i Bonarce, przy czy w Bonarce większy wybór i więcej rozmiarów

a do Bonarki dojade tramwajem albo autobusem?
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

elve

Cytat: mayagaramond w 09 Sie 2012, 12:47:24
a do Bonarki dojade tramwajem albo autobusem?
zapewne tak, nigdy nie próbowałam

salsa

Cytat: mayagaramond w 09 Sie 2012, 12:44:55
gdzie jest Nine West w Kraku? Bo mi sama narobilyscie ;) Ciekawe, czy bedzei cos w moim rozmiarze...
Bonarka
i Galeria koło Twojego Hotelu :) do Bonarki to masz nawet autobus spod Hotelu - a jak znajd czas to moge Cie autem zabrac tylko zobacze jak mi sie tematy rozłożą w sobote :)

Dodany tekst: 09 Sie 2012, 12:57:16

Cytat: elvelve w 09 Sie 2012, 13:46:05salsa wiesz, moja wysokość obcasa  w sam raz do biegania po piętrach
tak, ja tez je kupiłam do biegania po korytarzach w pracy :)

mayagaramond

Cytat: salsa w 09 Sie 2012, 13:56:32i Galeria koło Twojego Hotelu Smiley do Bonarki to masz nawet autobus spod Hotelu - a jak znajd czas to moge Cie autem zabrac tylko zobacze jak mi sie tematy rozłożą w sobote

dzieki!!!!

Chermelle

salsa

własnie mi Bonarka napisała, że w ich NW -80% na cała kolekcję letnia :P

mobka

Cytat: salsa w 09 Sie 2012, 11:38:18ja natomiast dysponuje stopami chłopki-wszystko nosze, czesto na gołe stopy pełnie buty, moge i skorzane i sztuczne, rzadko mnie cos obciera - moj maz czasem na mnie mowi "kobieta z azbestu"
Jak ja zazdroszcze, buuuuu.

inkageo

Bo to jest chyba kwestia tego czy stopa się poci czy nie.. Jak jest gorąco, biegam, stopa się spoci to każde buty mnie obetrą, kapcie mnie obetrą..więc muszę mieć wkładkę skórzaną, buty skórzane, żeby noga się mniej pociła.
Imagine there is no hate

mobka

Cytat: inkageo w 09 Sie 2012, 22:13:40
Bo to jest chyba kwestia tego czy stopa się poci czy nie.. Jak jest gorąco, biegam, stopa się spoci to każde buty mnie obetrą, kapcie mnie obetrą..więc muszę mieć wkładkę skórzaną, buty skórzane, żeby noga się mniej pociła.

DLa mnie nie ma znaczenia. Wszystko mnie obciera, zima, latem, w skarpetkach, rajstopach, czy bez ;D

Dodany tekst: 09 Sie 2012, 23:02:32

A stopy mi sie minimalnie poca.

salsa

tych czynników, ktore wpływaja na to jak sie stopa zachowuje w kontakcie z butami jest chyba dosc duzo
sam kształt juz ma zanczenie
moją mame potrafia obetrzec buty w ktorych chodzi juz 2-3 sezon!
nie ma znaczenia czy zima czy lato czy jesien- czy ma rajstopy czy skarpetki czy gołe stopy
na gołe to jzu w ogole u niej ciezko z butami

ja mam jedne takie szpilki, strasznie fajne no ale kurde ja nie wiem czy oni je wyścielili w środku - jesli nie uzyje do nich dezodorantu anty-pocenie stóp to po prostu nie ma siły zeby sie noga w nich nie spociła, tylko w tych jednych tam mam - a nigdy mnie nie obtarły

szelma

Cytat: salsa w 10 Sie 2012, 09:09:46moją mame potrafia obetrzec buty w ktorych chodzi juz 2-3 sezon!

Też tak mam niestety. Potrafią mnie nagle obetrzeć buty, które były bardzo wygodne. I to nie jest kwestia pocenia. Na gołe nogi ciężko u mnie - na pewno nie mogę nosić sandałów na obcasach, bo wtedy stopy mi odpadną na bank :( Buty na obcasach na gołe nogi to coś strasznego. I zakryte buty na gołe nogi też. Ech, no, masakra ogólnie...
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

konwalia

ja z powodu obcierania nigdy nie kupuje butów, zeby sie rozbiły, wole lekko luzne i wkladke

salsa

moja mama ma taki psikacz do butów ktory pomaga je rozbijac

ja sie nigdy nie zastanawiam czy cos mnie obetrze czy nie, bo to sie dzieje bardzo rzadko, natomiast ona potrafi w butach dostrzec takie niuanse, ktore moga byc żrodłem pozniejszego cierpienia, ze chyba powinna wydac przewodnik pt jak kupic buty, zeby zminimalizowac niebezpieczeństwo obtracia :D :D

szelma

Ja mam zawsze w torebce sztyft z Compeed na obtarcia - dobry jest i trochę pomaga jako wyjście awaryjne ;)
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

feeling.good

a do mnie właśnie przyszły zamówione z limango Pumy :) Odrobinę za duże, ale powinny być wygodne

justynaaaa2

mnie też wszystko obciera, prawie zawsze  :crazy: nawet wczoraj obtarły mnie buty, które nosze już 3 sezon, są wygodne jak kapcie a jednak  :crazy:
jak przestanie mnie obcierać w jednym miejscu to zaczyna w kolejnym, w krytych prawie wszystkich bolą mnie palce, nawet jak but luźny i klapie
najchętniej to bym cały rok chodziła w basenowych japonkach :)
mi się stopy pocą i puchną, masakra z tymi butami generalnie

jestynka

mnie tez dużo butów obciera

mobka

Cytat: salsa w 10 Sie 2012, 09:09:46moją mame potrafia obetrzec buty w ktorych chodzi juz 2-3 sezon!
Mnie co sezon stare buty obcieraja ;D

Dodany tekst: 10 Sie 2012, 21:22:21

Cytat: justynaaaa2 w 10 Sie 2012, 16:31:10
mnie też wszystko obciera, prawie zawsze  :crazy: nawet wczoraj obtarły mnie buty, które nosze już 3 sezon, są wygodne jak kapcie a jednak  :crazy:
jak przestanie mnie obcierać w jednym miejscu to zaczyna w kolejnym, w krytych prawie wszystkich bolą mnie palce, nawet jak but luźny i klapie
najchętniej to bym cały rok chodziła w basenowych japonkach :)
mi się stopy pocą i puchną, masakra z tymi butami generalnie

O z palcami tez tak mam!

justynaaaa2

kupiłam dziś takie cudo http://www.m-but.pl/pl/p/Bama-silky-comfort/205
sprawdzone i podobno działa, oby  :pray:
wypowiem się w niedzielę :)

zuzia

słuchajcie, widziałam dzisiaj u laski takie jakby miniskarpetki, wkładki czy coś, takie, że kończyły się z linią buta.
przydałoby mi się coś takiego do jednych butów dopóki się nie zaprzyjaźnimy :D
gdzie to kupić? bo patrzyłam na stópki (stopki?), ale to nie to raczej.

OlaFasola

Cytat: zuzia w 11 Sie 2012, 07:52:22gdzie to kupić? bo patrzyłam na stópki (stopki?), ale to nie to raczej.
Np. w HM przy kasie bywają.