Aktualności KINOWE

Zaczęty przez salsa, 14 Gru 2008, 18:24:04

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jo_miekka

Dopiero wczoraj byliśmy na "Drive".
Ja pierdziu... najlepszy film roku, a może nawet ostatnich kilku lat jak dla mnie...
Absolutnie genialny!

ziuta

Odkąd K. jest po tej stronie brzucha do kina chodzimy raz na ruski rok. Dzisiaj jest ten raz ;) Powiedzcie, czy na to Friends with benefits warto iść w takiej sytuacji? Ja wiem, że boski justin itd., też się cieszę ;) ale czy mąż przeżyje? :D

magdarynka

Cytat: jo_miekka w 13 Paź 2011, 08:33:21
Dopiero wczoraj byliśmy na "Drive".
Ja pierdziu... najlepszy film roku, a może nawet ostatnich kilku lat jak dla mnie...
Absolutnie genialny!
A ja nadal nie wiem czy mi sie podobal, czy nie. Idiotyczne uczucie, bo naprawde nie wiem lol
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jo_miekka

Znam takich, co tak samo kochają Justina jak i ja.
Ale osobiście, jeśli to miałoby być pierwsze kino od miesięcy, to poszłabym na coś bardziejszego ;)
Ja bym poszła na "Drive". Ale ja bym poszła na "Drive" jeszcze z 10 razy.

ziuta

Cytat: jo_miekka w 14 Paź 2011, 08:39:36
Znam takich, co tak samo kochają Justina jak i ja.
Ale osobiście, jeśli to miałoby być pierwsze kino od miesięcy, to poszłabym na coś bardziejszego ;)
Ja bym poszła na "Drive". Ale ja bym poszła na "Drive" jeszcze z 10 razy.
jo_miekka dzięki, ale drive nie jest grany o jedynej słusznej dla nas godzinie, czyli 22.30...

jo_miekka

ziuta spoko, zresztą od wielu osób słyszę, że Drive im się średnio podobał, więc nie miałabym sumienia ;)

magoo

ziuta mój chlop przezyl, Mila mu sie podobala ;)
chociaż, jak mówi jo, na ruski rok, to może warto coś lepsiejszego, niż komedia romantyczna  :hmm:

ziuta

magoo to dobrze, że przeżył :)
Na godzinę, na którą idziemy do wyboru jest:
1) To tylko sex (Friends with benefits)
2) Bitwa Warszawska 3D
3) Baby są jakieś inne
4) Giganci ze stali (Real steel)
5) Jane Eyre
6) Trzej Muszkieterowie
Mąż wybrałby gigantów ze stali :crazy:, więc już wolę komedię romantyczną :D Generalnie cel jest rozrywkowo-romantyczny, nie żaden wysoko-kulturalny, więc może justin da radę ;)

magoo

ziuta z tego, co masz do wyboru, to chyba też zdecydowałam bym się na friends
ale nie wiem o czym są baby (nr 3)

ziuta

Cytat: magoo w 14 Paź 2011, 13:06:01
ziuta z tego, co masz do wyboru, to chyba też zdecydowałam bym się na friends
ale nie wiem o czym są baby (nr 3)
ja też nie, ale to polskie, więc boję się z założenia ;)

Kasia

Cytat: ziuta w 14 Paź 2011, 14:00:213) Baby są jakieś inne
podobno fajny ;) ja seksmisja ;)

Dodany tekst: 14 Paź 2011, 14:17:56

Cytat: ziuta w 14 Paź 2011, 14:00:212) Bitwa Warszawska 3D
bez sensu 3D, fatalnie się ten film oglada w 3d

a film sam w sobie ... no jakiś taki .... niby mi się podobał ale jakas rewelacja to nie była ;)

jo_miekka

to ja bym wybrała 1 albo 5

ziuta

ok, to dzięki za wszystkie odpowiedzi, polewam :beer:
zdecydujemy pewnie w ostatniej chwili, bo na 22.30 nie trzeba przynajmniej robić rezerwacji ;)

salsa

ja chce zobaczyc te baby - widziałam ostanio w kinie kawałki i po prostu wiem, ze bedziemy lac ze smiechu
podejrzewam ze to cos jak testosteron :D

Dodany tekst: pią, 14 paź 2011, 12:54:34

i Jane Eyre tez :)

Dodany tekst: pią, 14 paź 2011, 13:55:46

My bylismy ostatnio na tym: ŚWietny!

Rozstanie

tytuł oryginalny: Jodaeiye Nader az Simin

reżyseria: Asghar Farhadi
aktorzy: Sareh Bayat, Sarina Farhadi, Leila Hatami

czas trwania: 123 min.
produkcja: Iran 2011
premiera: 2011-10-07

MFF w Berlinie 2011: Złoty Niedźwiedź, Srebrne Niedźwiedzie za role aktorskie dla zespołu aktorskiego, Nagroda Jury Ekumenicznego

Jedno z największych odkryć filmowych roku. Film okrzyknięty przez światową krytykę arcydziełem współczesnego kina i nagrodzony na festiwalu w Berlinie Złotym Niedźwiedziem za najlepszy film, a także nagrodami aktorskimi. Rozstanie, w reżyserii twórcy głośnego Co wiesz o Elly?, to opowieść o dwóch rodzinach, których losy w dramatyczny sposób splatają się ze sobą na skutek przypadkowego zbiegu okoliczności. Film w doskonały sposób łączy elementy thrillera i dramatu psychologicznego, trzymając w napięciu do nieoczekiwanego finału.

,,W Rozstaniu widz od pierwszych scen zostaje wciągnięty w skomplikowaną sytuację rodzinną. Uczestniczy w grze o prawdę, która odsłania się stopniowo, ale nigdy do końca. (...) Film po prostu znakomity." Tadeusz Sobolewski, Gazeta Wyborcza

,,Wybitny film." Małgorzata Sadowska, Przekrój

,,Uniwersalny w swoim przesłaniu, świetnie obsadzony i zagrany (...). Owacje na stojąco, najlepszy film Berlinale 2011." Anna Serdiukow, Stopklatka.pl

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

malutenka

Cytat: ziuta w 14 Paź 2011, 14:00:21Na godzinę, na którą idziemy do wyboru jest:1) To tylko sex (Friends with benefits)2) Bitwa Warszawska 3D3) Baby są jakieś inne4) Giganci ze stali (Real steel)5) Jane Eyre6) Trzej MuszkieterowieMąż wybrałby gigantów ze stali , więc już wolę komedię romantyczną  Generalnie cel jest rozrywkowo-romantyczny, nie żaden wysoko-kulturalny, więc może justin da radę
Na Jane Eyre usnęłam :D Bitwy Warszawskiej nie obejrzę nawet za darmo, może jakby mi dopłacali tobym poszła łaskawie a w ogóle to wybrałabym Gigantów ze stali :D

Lwica

Cytat: ziuta w 14 Paź 2011, 14:00:213) Baby są jakieś inne
Cytat: salsa w 14 Paź 2011, 15:54:17ja chce zobaczyc te baby - widziałam ostanio w kinie kawałki i po prostu wiem, ze bedziemy lac ze smiechu

No ja na Baby na bank pójde! Skoro Koterski jest reżyserem zapowiada się dobre kino. NOi tym bardziej, że sa to nadal losy Adasia Miauczyńskiego czyli kontynuacja Nic Śmiesznego Dnia Świra i Wszyscy jesteśmy Chrystusami.
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

jo_miekka

mi się jednak wydaje, że to trochę co innego niż "stary" Koterski
ale sądzę tylko po zapowiedziach, więc w sumie nie wiem

sonja

Widziałam trailery w kinie i zdecydowanie na to nie pójdę. Mnie te teksty nie bawiły wcale ;D
W dodatku miałam wrażenie, że wszystko co ma być z założenia "zabawne" w tym filmie zostało już pokazane.

rudasekawf

Byłam w zeszłym tygodniu w kinie w sobotę o 8.30 (prowadzący nie przyszedł na zajęcia 8-12), jedyne co było to "Elita zabójców". No powiem tyle, film nie poraża, jak można się domyślić :) Fabuła nawet ciekawa, aktorzy, których lubię, ale i tak kino raczej kiepskie. Nie podobało mi się w ogóle osadzenie akcji w latach 80. Raczej bym nie poleciła

jo_miekka

Cytat: sonja w 14 Paź 2011, 23:16:16
Widziałam trailery w kinie i zdecydowanie na to nie pójdę. Mnie te teksty nie bawiły wcale ;D
W dodatku miałam wrażenie, że wszystko co ma być z założenia "zabawne" w tym filmie zostało już pokazane.

no właśnie miałam podobne wrażenia, aż tu wczoraj mąż z przyjacielem na to poszli i... okazuje się,że jednak Koterski! i że jednak dobre!`

salsa

ja mam nadzieje ze Koterski mnie nie zawiedzie i bedzie dobre i smieszne, nie musi byc ciezkie , wystarczajaco duzo ciezkiego kina ogladam zeby czasem nie isc na cos lekkiego :) no zobaczymy - w koncu bilet tylko 10 zł :D

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

jusia

my bylismy wczoraj na "Babach" poczatek świetny, generalnie troche zalatuje Testosteronem (chociaz to byla rasowa komedia), zgrane tematy, filozoficzne rozwazania naszpikowane przeklenstwami (wowczas smiech na sali) pora zabojcza 22.30 momentami przysypialam, do Seksmisji daleko, po prostu - trudno do zakwalifikowac jako komedie, Adaś Miauczyński come back (Woronowicz to nie Kondrat) Więckiewicz świetny
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

rudasekawf

Cytat: salsa w 15 Paź 2011, 13:29:11no zobaczymy - w koncu bilet tylko 10 zł
Jak wy to robicie, że bilety takie tanie? My o ile nie mamy karnetów z pracy to płacimy minimum z minimum 18 złoty, a normalnie to 25 :/

Kasia

my ostatnio za jeden bilet zapłacilismy cos ponad 30zl :ohboy:

rudasekawf

Cytat: Kasia w 15 Paź 2011, 14:25:15my ostatnio za jeden bilet zapłacilismy cos ponad 30zl
To już zupełne przegięcie. W Katowicach za 3D w zależności od kina i dnia trzeba zapłacić 25- 30 zł