golonka w sosie piwnym

Zaczęty przez mayagaramond, 06 Paź 2007, 00:10:37

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mayagaramond

Cytat: "salsa"mayagaramond, a podaj Ty kobieto dobry przepis na golonke w piwku, co ;) ??? jadłam kiedys taka i boże, niebo w gębie-zupelnie inne niz to świństwo na styl Polski:)

Ale mam tylko z netu, nigdy golonki nie robilam, moja tesciowa tez pewnie nie (oni nie sa z bawarii i inaczej jedza).

Zajrzyj tu:
http://www.daskochrezept.de/chefkoch-rezept/hauptspeise/schweinshaxe-in-biersosse-mit-sauerkrautauflauf_196.html

Jak widzisz mam lenia i przepis jest po niemiecku, gdyby cos bylo niejasne to pisz. Nie wiem czy to dobry przepis. Moge sie w poniedzialek spytac szefa, moze on wie, kolezanka raczej nie bedzie wiedziala, bo ona w ogole nie jada wieprzowiny (ponoc niezdrowa).

Mnie tylko dziwi, ze nie kaza marynowac, ale moze ja mam jakies zboczenie, bo prawie zawsze marynuje mieso do pieczenia/duszenia.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

salsa

mayagaramond, ja tez nigdy nie robiłam:)
nie lubie tłustego jedzenie i tez nie objadam sie tym w kółko-raczej rak kiedys dalam sie namowic-na 5 osob jedna połtora kilowa golonka. i byla tak upieczona, ze była chrupka i chuda.... ;) i nazywałam sie walsnie bawarska-w tej knajpie:D
Cytat: "mayagaramond"Mnie tylko dziwi, ze nie kaza marynowac, ale moze ja mam jakies zboczenie, bo prawie zawsze marynuje mieso do pieczenia/duszenia.

no własnie tez tego nie rozumiem:)

przepis supełnie zrozumiały, kiedys musze zrobic;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zuzia

mayagaramond, salsa,
a może ma na to wplyw piwo? moze dlatego nie trzeba tego marynować? wiem, że mój teść robi golonkę w piwie (rzadko bo rzadko, ale zawsze) to go podpytam przy okazji.

salsa

Cytat: "zuzia"wiem, że mój teść robi golonkę w piwie (rzadko bo rzadko, ale zawsze) to go podpytam przy okazji.

to czekamy na efekt śledztwa:)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)