hiszpańska tortilla ziemniaczana wg nionczki

Zaczęty przez nionczka, 21 Lip 2009, 22:16:46

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szelma

zwierzatko_mojej_mamy, ale tortilla to nie omlet - to tortilla :D. Jutro robię - kupiłam jajka i oliwę :).

zwierzatko_mojej_mamy

szelma ale ja nie mowie, ze tortilla to omlet :D ja tylko mowie, ze omlet dla mnie to tylko TEN omlet ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

szelma

didi_loczek

ja właśnie zjadłam jedną na spółę z mężem :)
a przewróciliśmy z pomocą pokrywki bo wzięłam największą patelnię i żaden talerz się nie nadawał ;D

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

nionczka

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

didi_loczek

nionczka wyszła pyszna, do tego zrobiłam sałatkę z pomidorów

polewam za przypomnienie i za przepis  :beer:  :beer:  :beer:  :beer:

szelma

Zrobiłam. To znaczy nie zrobiłam - nie wyszło  :zly:. Przypaliło mi się od spodu, a od góry było dalej płynne jajo :(. A robiłam na wolnym ogniu (tzn. na płycie elektrycznej, ale była na 3 ustawiona tylko...). Jestem teraz pewna, że jestem beztalenciem i robię sobie zupę z torebki  :headbang:.

didi_loczek

szelma  :beer: na poprawę humoru ;)

na górze będzie płynne dlatego trzeba przewracać tortillę, nie zetnie się z góry

nionczka

Szelma, niestety na plycie elektrycznej jest trudniej niz na gazie/ceramice albo indukcyjnej bo nie mozesz dobrze kontrolowac ognia. Tym bardziej, ze nie mieszkacie tam dlugo i anpewno nie masz jeszcze opanowanej tej kuchenki.
Niemniej jednak moja tesciowa robi i wychodzi jej znakomicie (oporcz tego, ze przesala, ale to nie ma nic wspolnego z kuchnia). Wiec jesli pocwiczysz jestem pewna, ze bedzie Ci wychodzila.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

szelma

did, jak ją chciałam przewrócić, to mi wypłynęło to płynne :headbang:.

nionczka, no właśnie winię kuchenkę, bo coś z nią ogólnie nie tak :hmm:. Może jeszcze kiedyś spróbuję ;).

didi_loczek

szelma jak ja robiłam wczoraj to podważałam lekko boki żeby to płynne z wierzchu jak najwięcej
spłynęło pod spód i się ścięło, przy przewracaniu już się nie lało tak strasznie :)