Wolowina z sosem sojowym, papryka i nerkowcami

Zaczęty przez mayagaramond, 15 Sty 2010, 19:16:45

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mayagaramond


Zrobilam dzis na obiad, jest pyszne, zdrowe i robi sie w pol godziny!

Stek wolowy (ja kupilam roastbeef), nie wiem ile jecie, ale my zjedlismy pol kg... :ohboy: :ohboy:

2 papryki
2 dymki
2 garcie nerkowcow

3, 4 lyzki sosu sojowego
tabasco do przyprawienia
sol
ew. przyprawa do woka

Wolowine kroimy w cienkie paski, papryke i dymke tez (dymke w kawalki 2 cm, nie za drobno). Skladniki wkladamy do woreczka foliowego, wlewamy sos sojowy, doprawiamy tabasco, cukrem i przyprawa do woka, jak ktos chce. Potrzasamy woreczkiem az wszystko dobrze sie zmiesza.

Na dobrze rozgrzana patelnie wrzucamy zawartosc woreczka, smazymy ok. 5 minut. Gotowe.

Do tego ryz albo chinski makaron, ale mozna tez bezweglowodanowo. Ja zrobilam z makaronem chinskiem:
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

magoo

hmm maya brzmi pysznie, az sie zaslinilam i podoba mi sie sposob z mieszaniem wszystkiego w woreczku, nie znalam go


magoo

#3
wlasnie robie na obiad, zobaczymy, czy mi wyjdzie :)

Dodany tekst: 20 Sty 2010, 13:57:19

wyszlo i jest pycha
:beer: dla autorki

zuzia

muszę nabyć makaron chiński i też zrobię :)

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

tiliam

nabyłam makaron chiński - w weekend spróbuję:)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login