Wolowina z sosem sojowym, papryka i nerkowcami

Zaczęty przez mayagaramond, 15 Sty 2010, 19:16:45

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mayagaramond

Zrobilam dzis na obiad, jest pyszne, zdrowe i robi sie w pol godziny!

Stek wolowy (ja kupilam roastbeef), nie wiem ile jecie, ale my zjedlismy pol kg... :ohboy: :ohboy:

2 papryki
2 dymki
2 garcie nerkowcow

3, 4 lyzki sosu sojowego
tabasco do przyprawienia
sol
ew. przyprawa do woka

Wolowine kroimy w cienkie paski, papryke i dymke tez (dymke w kawalki 2 cm, nie za drobno). Skladniki wkladamy do woreczka foliowego, wlewamy sos sojowy, doprawiamy tabasco, cukrem i przyprawa do woka, jak ktos chce. Potrzasamy woreczkiem az wszystko dobrze sie zmiesza.

Na dobrze rozgrzana patelnie wrzucamy zawartosc woreczka, smazymy ok. 5 minut. Gotowe.

Do tego ryz albo chinski makaron, ale mozna tez bezweglowodanowo. Ja zrobilam z makaronem chinskiem:
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

magoo

hmm maya brzmi pysznie, az sie zaslinilam i podoba mi sie sposob z mieszaniem wszystkiego w woreczku, nie znalam go

magoo

wlasnie robie na obiad, zobaczymy, czy mi wyjdzie :)

Dodany tekst: 20 Sty 2010, 13:57:19

wyszlo i jest pycha
:beer: dla autorki

zuzia

muszę nabyć makaron chiński i też zrobię :)

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

tiliam

nabyłam makaron chiński - w weekend spróbuję:)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login