Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

aja

obkupiłam dzieciorki,
w zadziwiająco wydawało się brzydkiej marynarce Nat wygląda całkiem fajnie

nionczka

Cytat: aja w 06 Maj 2014, 19:18:55
obkupiłam dzieciorki,

wiesz co mówi przysłowie :-)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

Cytat: aja w 06 Maj 2014, 19:18:55
obkupiłam dzieciorki,
pokaż go :)

marax

Cytat: golinda w 06 Maj 2014, 15:25:14
wszystko przejrzyj :)

Dodany tekst: 06 Maj 2014, 14:16:07

omijam zawsze ten sklep, ale spodobała mi się sukienka dla N.:

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/dziewczynki/rozm-92-128/kolekcja/sukienki-stroje/sukienka-121025-1.html
jak next mam takich z 10 uwielbiam

Dodany tekst: 06 Maj 2014, 22:52:12

moj ostatni zakup
http://allegro.pl/next-wzorzysta-sukienka-dziewczeca-rozm-122-i4176897821.html

nionczka

Cytat: marax w 06 Maj 2014, 23:48:02moj ostatni zakuphttp://allegro.pl/next-wzorzysta-sukienka-dziewczeca-rozm-122-i4176897821.html

bozeeeee, Marax, odkupiłabym ją od Ciebie jak L. wyrośnie. Takie cudo! Jakby pode mnie projektowana!

marax

Cytat: nionczka w 07 Maj 2014, 07:52:50
bozeeeee, Marax, odkupiłabym ją od Ciebie jak L. wyrośnie. Takie cudo! Jakby pode mnie projektowana!
jak wyrośnie przecież twoja jest starsza od mojej :)
Raczej będę zostawiała dla drugiej panny
taka mamy
http://allegro.pl/next-sliczna-sukienka-motylki-r-86-12-18-m-cudna-i4203862965.html
http://allegro.pl/sukienka-getry-next-8-lat128-134-roz-bdb-i4201566189.html
ja jestem fanem tych sukienek hipisowskich :)

Dodany tekst: 07 Maj 2014, 08:30:09

nioniczka tutaj masz ją do kupienia
http://allegro.pl/next-dluga-paczworkowa-sukienka-w-kwiaty-122-jnowa-i4210422186.html

golinda

Cytat: marax w 06 Maj 2014, 23:48:02jak next mam takich z 10 uwielbiam

mnie się te next mniej podobają, one są za bardzo patchworkowe dla mnie
wolę mniej kwiatków i wzorków

nionczka

Cytat: marax w 07 Maj 2014, 09:13:59nioniczka tutaj masz ją do kupienia
http://allegro.pl/next-dluga-paczworkowa-sukienka-w-kwiaty-122-jnowa-i4210422186.html

dzięki, Twoja ładniejsza, ale ta też OK, szczególnie jak nie ma przy niej tej Twojej

Ja jestem jednak bardzo odpustowa i lubię hipisowskie i cygańskie kiecki, choć na co dzień jednak u mnie skromnie i prosto. Ale wielbię kolor i patchwork. nawet mam na kompie kilka takich sukienek zapisanych do uszycia, ale nigdy się zebrać nie mogę. Inna sprawa, że też nie mam takich fajnych tkanin

marax

elve to jest ten sam materiał tylko inaczej ucięty z tyłu ma te czerwone kwiaty. To jest identyczna sukienka moim zdaniem tylko materiał inaczej zebrany.

golinda

a czy dzisiaj w ogóle opłaca się szyć?
chyba że ktoś ma niesamowity talent i dostęp do super tkanin

marax

Cytat: golinda w 07 Maj 2014, 09:07:07
a czy dzisiaj w ogóle opłaca się szyć?
chyba średnio. Jak sobie policzyłam ile kosztuje np materiał na kocyk lamillu. ta bawełna minki z wypustkami 40 zł + bawełna ze wzorem 50-60 zł + ocieplina z 15= 115 + 15 zł przesyłka= 130 sam materiał ! a szycie ?
dotowy 169 i zawsze go można sprzedać

nionczka

Cytat: golinda w 07 Maj 2014, 10:07:07a czy dzisiaj w ogóle opłaca się szyć?
raczej nie, to chyba kwestia satysfakcji i tego, co kto lubi robić w wolnym czasie
ja szyję, dziergam, bo lubię

Dodany tekst: 07 Maj 2014, 09:11:49

Ja uszyłam sobie kiedyś lniane spodnie na podszewce, z zamkami. W Mango znalazłam podobne połowę tańsze.

marax

Ja ostatnio byłam na szkoleniu. Jako że moj brzuch nie pozwala już na latanie po barach poszłam pogadać do dziewczyn z pokoju obok ( tez uczestniczek tej konferencji- myślałam że ona zaraz wychodzą gdzie się pobawić). Wchodzę  a one tam siedzą na łóżku w pidżamach i szydełkują ! jedna robiła na drutach. aaaa przeżyłam szok lol

aja

zuzia kupiłam bardzo podobną do tej z h&m które wiszą w każdym ich sklepie
gdyby nie to, że pojechał i przymierzył to bym w życiu nie kupiła, ma musztardowy kolor, mało atrakcyjny i pewnie dlatego wszędzie wiszą i w każdym rozmiarze ale do niebieskiej koszuli i jego niebieskich oczu wyszło całkiem ok.

zuzia

Cytat: aja w 07 Maj 2014, 12:21:58zuzia kupiłam bardzo podobną do tej z h&m które wiszą w każdym ich sklepie
gdyby nie to, że pojechał i przymierzył to bym w życiu nie kupiła, ma musztardowy kolor, mało atrakcyjny i pewnie dlatego wszędzie wiszą i w każdym rozmiarze ale do niebieskiej koszuli i jego niebieskich oczu wyszło całkiem ok.
pokaż Nata!

rubin04

A gdzie Wasze chlopaki w tych marynarkach  chodza? Bo tak myślę ze jakbym nawet nabyła to do czasu wyrosniecia z niej P. moze ze 2 czy 3 uroczystości by w tym zaliczyl i tyle :hmm:

zuzia

Cytat: rubin04 w 07 Maj 2014, 15:26:45
A gdzie Wasze chlopaki w tych marynarkach  chodza? Bo tak myślę ze jakbym nawet nabyła to do czasu wyrosniecia z niej P. moze ze 2 czy 3 uroczystości by w tym zaliczyl i tyle :hmm:
rubin, np. mój brat w przyszłym roku bierze ślub. i uważam, że marynarka jest na miejscu. nie chcę go ubierać w garniturek na sztywno, ale chcę by wyglądał uroczyście.
w tym roku, jesienią, mamy bardzo ważne (IMHO) 90 urodziny seniorki rodu ;)
zawsze później można sprzedać, przecież nie jest zniszczona.

rubin04

A no ślub to jasne ze wyjatkowa okazja :) a jak wcześniej jeszcze urodziny to tym bardziej warto juz kupic
Myslalam ze jakos to tak na codzień tez, tylko wlasnie nie wiedziałam niby jak to wpasowac.

golinda

a ja mam wreszcie sukienkę dla Blanii na chrzciny jupi

kupiłam dzisiaj zupełnym przypadkiem w Smyku. weszłam po kapelusik i buty dla I.

rubin04

golinda

pognieciona, ale na stronie nic nie widać, jak to z białymi kieckami
kosztowała 49zł i jest dużo porządniejsza niż te z zalando za ponad 100, które zamówiłam

aja

golinda i bardzo ładna

rubin u mnie tylko na uroczystości teraz potrzebujemy na śluby a wcześniej miał na chrzcinach i świętach
Milan to musi mieć wygodnie to jego pierwsza "sztywniejsza marynara" ma jedną z reserved miękką a Nat. lubi bo chce wyglądać podobnie do taty więc stroi się i strasznie wtedy jest dumny i się cieszy , ale to nie są marynarki do spodni garniturowych tylko bardziej do jeansów bo w garniturze to sobie takich dzieciaków nie wyobrażam, dla mnie wyglądają strasznie