Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

olgaaa1

U Nas też, mają jakieś obchody i kazali przyjść ubrani w kolorze flagi :D i jak zwykle, tylko moje dziecko przyszło ubrane tak jak proszono, trochę nie rozumiem tych rodziców, czemu nie stosują się do tego co te Panie proszą

Justynna

Cytat: olgaaa1 w 08 Lis 2013, 11:53:55trochę nie rozumiem tych rodziców, czemu nie stosują się do tego co te Panie proszą
Miałabym problem, żeby tak ubrać M. O ile białą koszulkę, bluzkę mamy, to czerwonych spodni już nie ;D

Kasia

Cytat: olgaaa1 w 08 Lis 2013, 11:53:55
U Nas też, mają jakieś obchody i kazali przyjść ubrani w kolorze flagi :D i jak zwykle, tylko moje dziecko przyszło ubrane tak jak proszono, trochę nie rozumiem tych rodziców, czemu nie stosują się do tego co te Panie proszą

jak ktos nie ma czerwonych spodni czy sukienki i nie widzi potrzeby zakupu to chyba naturalne ze ubierze inaczej :knuje:

Dodany tekst: 08 Lis 2013, 12:11:16

pewnie bym ubrała galowo + dorzuciła jakiś kotylion albo załozyła że przedszkole o kotyliony zadbało.

fasolka1980

u nas z okazji pasowania był wystep dla rodziców. Panie kazały przyniesc czarne leginsy, w przedszkolu dostali czerwone t-shirty, na glowę korony zrobiły panie i tyle.
Wszyscy wyglądali tak samo i po kłopocie :)

Justynna

Cytat: Kasia w 08 Lis 2013, 12:10:11pewnie bym ubrała galowo + dorzuciła jakiś kotylion albo załozyła że przedszkole o kotyliony zadbało.
też bym poszła tą drogą :)

marcheewka

Cytat: fasolka1980 w 08 Lis 2013, 12:20:31
u nas z okazji pasowania był wystep dla rodziców. Panie kazały przyniesc czarne leginsy, w przedszkolu dostali czerwone t-shirty, na glowę korony zrobiły panie i tyle.
Wszyscy wyglądali tak samo i po kłopocie :)

oo, fajnie!
u nas też ma być jakiś występ,
mnie się podoba, ze dzieci będą ubrane odświętnie. sama pamiętam, jak na różnego rodzaju uroczystości szkolne chodzilo się na galowo, czułam się wtedy taka elegancka ( te białe rajtuzy, lakierki itp.)

olgaaa1

No ale jakiś akcent tylko, nie chodzi tu przecież, że od góry do dołu. U niej w grupie tak jest ze wszystkim. Przynieść rolki po papierze, przyniosą 3 osoby na 17. Bal jesienny, 3 dzieci miała jakieś przebrania. Pasowanie na przedszkolaka z 5 dzieci ładniej ubrana, reszta w dresach. Ja tego nie rozumiem i po nocach jej szyłam ten kostium.

iksa_nl

u nas na pasowanie koniec koncow napisali, ze dzieci maja miec zolta bluzke/koszulke (grupa pszczolek), qrde 3 godziny jezdzilam po sklepach...w pazdzierniku zolty to juz niemodny ;)
a w koncu znalazlam w hipermarkecie gdzies w rogu, one size tshirty...i cala kupa zoltych
Panie nalepialy czarne paski, dzieciaki dostaly na glowe czulki i wszyscy byli mniej wiecej w tej samej tonacji

Generalnie czasem jak cos wymysla to tez ciezko nagle zorganizowac, albo naklady niewspolmierne (np. na ta flage to i biala koszule i czerwone spodnie musialabym zakupic czyli jakies 100 pln..) u nas mieli miec cos dot. wojska, żołnierzy.. :S

didi_loczek

Dla Wojtka :)

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

marcheewka

Cytat: iksa_nl w 08 Lis 2013, 15:53:10
u nas na pasowanie koniec koncow napisali, ze dzieci maja miec zolta bluzke/koszulke (grupa pszczolek), qrde 3 godziny jezdzilam po sklepach...w pazdzierniku zolty to juz niemodny ;)
a w koncu znalazlam w hipermarkecie gdzies w rogu, one size tshirty...i cala kupa zoltych
Panie nalepialy czarne paski, dzieciaki dostaly na glowe czulki i wszyscy byli mniej wiecej w tej samej tonacji

Generalnie czasem jak cos wymysla to tez ciezko nagle zorganizowac, albo naklady niewspolmierne (np. na ta flage to i biala koszule i czerwone spodnie musialabym zakupic czyli jakies 100 pln..) u nas mieli miec cos dot. wojska, żołnierzy.. :S

o jejku ile ja się miesiąc temu zielonej bluzki naszukałam!! Nic nigdzie, a teraz, gdzie nie wejdę to zielone bluzki!

zuzia

kotabma

u Z w przedszkolu maja "kolorowe dni" i wtedy dzieci maja przyjsc ubrane z akcentem jakiegos koloru. teraz na andrzejki maja byc w niebieskim

kolory od samego poczatku sa podane na stronie internetowej wiec kupujac nowe ciuchy uwzgledniam zapotrzebowanie na jakis kolor

magdalinska

dzinsy były dobrym wyborem, wiekszosc chłopców była w dzinsach :)

mobka

Kiedys pytalyscie, ktore skarpetki sie nie sciagaja, otoz w koncu mam czas - te http://www.hm.com/pl/product/02662?article=02662-A

A ja dzisaij kupilam mlodszemu mlodemu bezrekawnik na wiosne. W Tesco. Swietny, przeceniony z 62 na 31 zl :D

W ogole zastanawiam sie w co ubrac chlopakow w Wigilie, w obu domach goraco. Mega. O ile Szymonowi kupilam takie body Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
to nie wiem co zalozyc Kubie na gore.
Macie jakis pomysl?

Nie ma ktoras jakis spodni ladnych, miekkich i wygodnych w rozm. 80? Takich zeby do bodziaka pasowaly?
Kubie kupilam taka bluze Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
ale to tak na codzien niz na Wigilie bardziej.

abkasia

mobka

E tam. A moze najtrudniej z mi znanych. PO praniu prawie w ogole ;)

salsa

ja kupiłam Aleksowi dzis troche rzeczy w Kappalu, ale fajna ta nowa kolekcja w koty :) ale rozmiar 80 juz wykupiony, ja wzięłam ostatnie sztuki
na wigile to młodemu załoze jakies fajne body z tych nowych + jeansy z kappala, ktore strasznie lubie

a co do skarpet to ja młodemu kupuje podkolanówki w calzedonii
one się nie sciągają :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

olgaaa1

szukam kurtki zimowej, ta z zary prana według zaleceń na metce, nie dała rady w kontakcie z wodą, puch się pozbijał i dupa...

zwierzatko_mojej_mamy

mobka poszukam spodni

Dodany tekst: 18 Lis 2013, 09:53:35

olgaaa1 jaki wzrost?
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

abkasia

Cytat: olgaaa1 w 18 Lis 2013, 09:41:12
szukam kurtki zimowej, ta z zary prana według zaleceń na metce, nie dała rady w kontakcie z wodą, puch się pozbijał i dupa...
reklamuj

foszek

Cytat: olgaaa1 w 18 Lis 2013, 09:41:12
a wyschla juz?
Moja tez sie pozbijala, ale po 2-3 dniach jak wyschla, wytrzepalam porzadnie i jest jak nowa.

mobka

Zwierzątko poszukaj.

Dodany tekst: 18 Lis 2013, 10:20:25

Zwierzątko poszukaj.

olgaaa1

Czekam, aż wyschnie, pozbijało się okrutnie, zaczyna śmierdzieć, bo to gnije w środku, koszmar i po co jest napisane na metce, że prać z zachowaniem ostrożności, program:w ręku wyprałam, żeby było ostrożnie i mam. Reklamuję, bo mimo, ze trochę podeschła, to i tak wygląda fatalnie.
Rozmiar 98, ta z zary to była akurat 104 http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/dziewczynka-%282-14-lat%29/p%C5%82aszcze/kurtka-puchowa-z-odpinanym-futerkiem-c269255p1294183.html

Ale szkoda mi i teraz nie wiem wymieniać na taką samą, ale już wiem, że samej prać jej nie będę, więc co 2 tyg do pralni chemicznej ;/

Kasia

Cytat: olgaaa1 w 18 Lis 2013, 11:06:01Ale szkoda mi i teraz nie wiem wymieniać na taką samą, ale już wiem, że samej prać jej nie będę, więc co 2 tyg do pralni chemicznej ;/
a dajże spokój, majatek na pralnie stracisz

a te zabrudzenia po przetarciu gabka nie schodziły?
z większości Michałowych kurtek wszelkie zabrudzenia wystarczyło przetrzeć na mokro i kurtka czysta była.