Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

abkasia

ale ja lubie dotknac... nie chce kupowac bez dotykania...

konwalia

ja tez lubię dotknąć, dlatego wolę lumpeks niż allegro-ostatnio kupiłam małej sweterek za 3zł

ale dla chłopców bida

Kasia

abkaś ja szukam, szperam i zawsze cos wynajdę, no i kupuje na zapas :D
spapugowałam po nionczce, młody ma juz prawie komplet ciuchów na kolejna jesien zimę :D
większość kupiona na styczniowych wyprzedażach

na wyprzedaży w nexcie kupilam chyba z 5 par jeansów ;) najtańsze za 25zł najdrozsze chyba za 30 czy 40zł
dodatkowo w HM kupiłam za 20zł

w ten sposób robie zakupy, młody ma nowe ubrania za które niewiele płace
moze troche wiecej niż na alegro czy w lumpku ale za to mam nowe i moge pomacać

ostatnio kupilam na allegro uzywane jeansy georga  i do duszy sa ;) na zdjeciu ładne w realu takie se :D
oddam dla biednych i tyle
nie mam szczęścia do uzywańców i nie mam czasu na wyszperywanie w necie okazji

jak wynajde takie portki jak rubin (podobaja mi się) to zazwyczaj kilka osob je licytuje i wychodzi mi drozej z przesyłką niż nowe w sklepie ;)

zuzia

ja różnie.
czasem kupię coś na zapas na wyprzedaży czasem coś upatrzę na allegro.

moja sis wybiera się latem do US to dostanie nakaz zakupów na przyszłe lato i koniec.

abkasia

Cytat: Kasia w 25 Mar 2011, 22:39:19
abkaś ja szukam, szperam i zawsze cos wynajdę, no i kupuje na zapas :D
spapugowałam po nionczce, młody ma juz prawie komplet ciuchów na kolejna jesien zimę :D
większość kupiona na styczniowych wyprzedażach

na wyprzedaży w nexcie kupilam chyba z 5 par jeansów ;) najtańsze za 25zł najdrozsze chyba za 30 czy 40zł
dodatkowo w HM kupiłam za 20zł

w ten sposób robie zakupy, młody ma nowe ubrania za które niewiele płace
moze troche wiecej niż na alegro czy w lumpku ale za to mam nowe i moge pomacać

ostatnio kupilam na allegro uzywane jeansy georga  i do duszy sa ;) na zdjeciu ładne w realu takie se :D
oddam dla biednych i tyle
nie mam szczęścia do uzywańców i nie mam czasu na wyszperywanie w necie okazji

jak wynajde takie portki jak rubin (podobaja mi się) to zazwyczaj kilka osob je licytuje i wychodzi mi drozej z przesyłką niż nowe w sklepie ;)

tylko ,ze ja na takie szperanie to nie mam czasu ...
i nei mam gdzie trzymac tych ciuchow....
ide do sklepu po 1 , 2 rzeczy i wychodze... nie szperam, nie szukam okazji...

ja mam i tak dosc oszczedne dziecko :D
chodzi w jednych jeansach juz rok czasu...
jest szczuply, wiec wiekszosc rzeczy kupionych z nadmiarem starcza naprawde na dlugo...

kasia, ile ma cm michal, bo wydaje si ebyc taki duzy juz.. :)

Kasia

Cytat: abkasia w 25 Mar 2011, 23:15:59tylko ,ze ja na takie szperanie to nie mam czasu ...

u mnie też z czasem krucho
ja na takie szperanie wyruszam ze dwa razy w wyprzedaze, z reguły jest to godzina max dwie, mam kilka sklepów w których wiem gdzie czego szukac i w zasadzie po 5 minutach wiem czy cos mam czy nie :D

mam galerie w której robie takie tygodniowe zakupy jedzeniowe i tam mam zarę, HM, reserved, kappahla, smyka, 5-10-15, endo i to mi wystarczy :D asortyment tam sie nie zmienia, wiec jak sie raz z nim zapoznam to potem wystarczy zerkać co dowiesza na wyprzedazowy wieszak :D

no i mój mlody tez duzo ciuchów nie ma wiec i tego szperania duzo nie trzeba ;)

a raz na jakis czas to i w regularnej cenie cos kupię

a dodatkowo przy okazji zakupów jedzeniowych wpadam do jednego sklepu na powiedzmy minutę i tyle

Dodany tekst: 25 Mar 2011, 23:29:40

Cytat: abkasia w 25 Mar 2011, 23:15:59kasia, ile ma cm michal, bo wydaje si ebyc taki duzy juz.. Smiley
no taki normalny jest, nie za duży, nie za maly
wzrostem to on gdzies ciut ponizej 50centyla chyba jest :knuje:

abkasia

Cytat: Kasia w 25 Mar 2011, 23:28:36no taki normalny jest, nie za duży, nie za maly
wzrostem to on gdzies ciut ponizej 50centyla chyba jest
no ale ile ? :D
mneij wiecej chociaz :D

Kasia

no nie wiem :knuje: ostatnio go nie mierzyłam

w październiku mial 80cm :D

abkasia

rubin04

A dziś w Tesco byłam i jest przecena częsciu ciuszków dla dzieci -
kupiłam dla małej koszulki z długim rękawem - taką z Myszką Miki i kotwicą :) - miałam już dla niej taką na 3 miesiace, kupioną w normalnej cenie a teraz dokupiłam na 6-9 i 9-12 miesiecy bo były po 9 zł.

Kupiłam też rozpinanysweterke z kapturem za 22 zł
i dwie pary leginsów na 9-12 miesiecy (też z Myszką Miki) - komplet za 20 zł.

Były też spodnie dżinsowe, na pewno przecenione, ale nie patrzyłam na rozmiary bo P. już ma.

Abkasia, w CA teraz jest jakaś promocja -20% na odzież dżinsową, a w Magnolii u góry jest dziecięcy, moze tam coś znajdziesz?

A z tym moim allegro - ja też nie mam serca do licytacji, kupuję albo przez kup teraz albo ustawiam ile max dam i juz nie walczę.\\A te dwie pary co pokazłąma to od jednego sprzedawcy wiec przesyłka była tylko  7 zł. :)

Konwalia, nie wiem jak u Ciebie w Tesco ale na te wyprzedaż warto zerknać, bo najwiecej włąśnie małych rzeczy było przecenionych o 50%.

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

konwalia

Cytat: rubin04 w 26 Mar 2011, 00:16:03Konwalia, nie wiem jak u Ciebie w Tesco ale na te wyprzedaż warto zerknać, bo najwiecej włąśnie małych rzeczy było przecenionych o 50%.
zajrzę dzięki  :beer:

rubin04

Konwalia, a jakby nie było a bys chciała za 8 zł taką bluzke to napisz tylko jaki rozmiar to zobacze jutro czy jeszcze są:

Justynna

Cytat: abkasia w 25 Mar 2011, 18:42:52
ja jestem w szoku cenami ubranek dzieciecych...
chyba ich .....
byliśmy tydzień temu na zakupach i ceny ubrań powalają, nie ma nic w promocyjnych cenach tylko same nowe kolekcje!!!! Teraz taki kiepski czas na zakupy. Szukałam fajnej i niedrogiej bluzy, ale nie znalazłam :(

elve

kupiłam Ani dżinsy (takie pumpy) w H&M za 29.9 oraz trochę bodziaków z długim rękawem za 19.9
są świetnej jakości, praktycznie nie zniszczalne
Anka ma i tak mało ubrań, to mogą być droższe
jestem fanką h&m

ishka82

wystawiłam na Allegro trochę ciuszków po Domi :) Może którąś z Was coś zainteresuje ;)
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9214732

feeling.good

Znów Stachu został dziś obkupiony. A wybraliśmy się tylko po buty... :) Zakupy sponsorowali jednak dziadkowie ;D

mobka

Buty z bartka bardzo mi sie podobaja :)

magdalinska

no te z bartka super :)  reszta tez :)
moje dziecko nie ma czapki na wiosne  :crazy: albo przegapiłam, albo faktycznie nic nei ma. smyk ma fajne, ale nie ma rozmiaru :/

didi_loczek

feeling.good fajne ubranka dostał Staś :)

Wojtek też ma te bodziaki z H&M, niebieski, zielony i fioletowy ;)

feeling.good

Cytat: didi_loczek w 26 Mar 2011, 20:49:35
feeling.good fajne ubranka dostał Staś :)

Wojtek też ma te bodziaki z H&M, niebieski, zielony i fioletowy ;)

bardzo je lubię. S. też ma różne kolory. I powoli kompletuję mu polówki :) Ma już białą, zieloną, niebieską i czaję się na ostry róż, tylko M. nie jest zachwycony pomysłem ;)

didi_loczek

feeling.good ja też planuję kupić Wojtsonowi te polówki, jak się zrobi ciepło pojedziemy do H&M i kupimy ciuchy hurtowo :D

Właśnie zapytałam P. co sądzi o różowej polówce dla Wojtka, a on na to: tyle kolorów jest na świecie a ty chcesz mu różowy?  :mocking:

fasolka1980

zakupiłam młodemu kalosze w lidlu :D fajne są :)

Kasia

polowki z HM to i ja mam na oku, na razie szkoda mio kasy ale cos czuje ze pewnego dnia nie bedzie mi szkoda lol

zuzia

Cytat: fasolka1980 w 26 Mar 2011, 21:17:15
zakupiłam młodemu kalosze w lidlu :D fajne są :)
a w jakim rozmiarze?

Dodany tekst: 26 Mar 2011, 23:18:36

Cytat: magdalinska w 26 Mar 2011, 20:43:20moje dziecko nie ma czapki na wiosne   albo przegapiłam, albo faktycznie nic nei ma. smyk ma fajne, ale nie ma rozmiaru :/
ja kupuję M. na zwykłym bazarku. może i gdzieś u ciebie jest stoisko z czapkami? oni mają wbrew pozorom fajne rzeczy.

Dodany tekst: 26 Mar 2011, 23:19:16

feeling.good
buty z bartka świetne. jak nie bartek :)
no i te turkusy!

Dodany tekst: 26 Mar 2011, 23:19:49

mobka
fajne niechody i niedrogie miał swego czasu świat dziecka. może zajrzyj.