prezenty swiateczne 2009 ;)

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 14 Paź 2009, 10:36:04

mayagaramond

Cytat: wrobelek0403 w 12 Lis 2009, 17:43:46mayagaramond a moze jakąs fajną ksiazke??

ksiazke juz maja ;)

Nie wiem czy w zeszlym roku nie dalismy ksiazek...
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

konwalia

effik mój szwagier np chce kartę pamięci do telefonu, więc jest to pomysł
albo jak ktos jeżdzi duzo, to blutooth albo ładowarka samoch

mignon

a jak mój szwagier lubi skamieliny (jest geologiem), to mam mu kawał skały kokardą obwiązać? ;D może jakiś album o minerałach?  :hmm:

szelma

aja

w Tchibo jest ekspres do kawy za 299zł jeszcze przez tydzień - wygląda calkiem całkiem przyzwoicie!
albo kubek do spieniania kawy i bardzo fajny (widziałam też u znajomych) indukcyjny spieniacz do mleka ale już droższy
podkładki na stół też są fajne

zuzia

Cytat: aja w 12 Lis 2009, 22:50:28
w Tchibo jest ekspres do kawy za 299zł jeszcze przez tydzień - wygląda calkiem całkiem przyzwoicie!
albo kubek do spieniania kawy i bardzo fajny (widziałam też u znajomych) indukcyjny spieniacz do mleka ale już droższy
podkładki na stół też są fajne
ja jadę jutro po garnek do rozpuszczania czekolady (i nie tylko)
chciałam czajnik ale jakieś paskudy wykupiły a był tylko online

effik

Cytat: konwalia w 12 Lis 2009, 21:43:24
effik mój szwagier np chce kartę pamięci do telefonu, więc jest to pomysł
albo jak ktos jeżdzi duzo, to blutooth albo ładowarka samoch

o, może i tak... dzięki :beer:
a jakiś wspólny prezent dla siostry i szwagra?

Dodany tekst: 13 Lis 2009, 08:01:31

Cytat: zuzia w 13 Lis 2009, 00:42:00ja jadę jutro po garnek do rozpuszczania czekolady (i nie tylko)

zuzia, olej garnek, wystarczy ten mniejszy z czekoladą wstawić do większego z wodą i na piecyk :))

zuzia

Cytat: effik w 13 Lis 2009, 08:00:23zuzia, olej garnek, wystarczy ten mniejszy z czekoladą wstawić do większego z wodą i na piecyk )
przez to grube dno przy indukcji to nie jest takie proste. do tej pory sie nawet nie zastanawiałam nad takim wynalazkiem.

effik

Cytat: zuzia w 13 Lis 2009, 10:06:46
przez to grube dno przy indukcji to nie jest takie proste. do tej pory sie nawet nie zastanawiałam nad takim wynalazkiem.

też mam indukcję :) przetestowałam już topienie w 2 garnkach, jest ok.
a ten specjalny to na jakiej zasadzie? też się coś wlewa między ścianki jak w tych garnkach do mleka czy po prostu grubsze dno i nie przypala?

Kasia

zuzia ja na garnek stawiam taką okrągłą, wielką, metalową miskę z Ikea :)
czekolada rozpuszcza się jak ta lala :)

effik

Cytat: zuzia w 13 Lis 2009, 10:31:45
effik
nie, to po prostu dla własnej wygody
http://www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/pl/-/PLN/TdPlDisplayProductInformation-Start;sid=aWjhRarfRrHhTOAiTlvrIalAorBp_h3o_vI=?ProductSKU=0018918

hmmm no to bez wody też się nie obejdzie, obawiam się...

Dodany tekst: 13 Lis 2009, 11:21:07

Cytat: Kasia w 13 Lis 2009, 10:42:21

też można. miska jest cienka, dobrze się nagrzewa. ta zuziowa też tak wygląda.

justynaaaa2

ja też stawiam metalową miseczkę na mały garnek i w moment się rozpuszcza :) kiedyś postawiłam szklaną i mi pękła  :crazy:

kasiad

ja wkładam garnek do garnka i rozpuszcza się w mig :)

Dodany tekst: 13 Lis 2009, 15:13:50

Cytat: wrobelek0403 w 12 Lis 2009, 17:43:46
Kasiad, to nie chodzi o to, ze jak ktos nie umie jezdzic to jest kaleką ;) bo ja np. nie umiem grac w tenisa ;) ,

natomiast zabranianie dzieciom aktywnosci fizycznej uwazam za robienie im wielkie krzywdy.

dlaczego zabraniac dzieciom jezdzic na lyzwach/nartach/chodzic na karate???

bo zrobią sobie krzywdę?  :hmm: ;D

aja

Cytat: zuzia w 13 Lis 2009, 10:31:45nie, to po prostu dla własnej wygody
http://www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/pl/-/PLN/TdPlDisplayProductInformation-Start;sid=aWjhRarfRrHhTOAiTlvrIalAorBp_h3o_vI=?ProductSKU=0018918
jest bardzo fajny też go wziełam
znudziło mi się stawianie miski na garnek (było mi troszkę niewygodnie ale miske mam dużą więc może dlatego)

inkageo

Tacie chyba opłacę prenumeratę jakiejś gazety podróżniczej, dla brata M. kubek do spieniania mleka, więcej pomysłów nie mam :(
Imagine there is no hate

Angie

A który to jest ten kubek do spieniania mleka?

inkageo

Imagine there is no hate

Angie

Cytat: inkageo w 13 Lis 2009, 16:17:00
Ja mam taki: http://www.megapunkt.pl/index.php?show=product&action=showProduct&ID=531786

A ja myslałam, że Wy z tchibo jakiś macie  :hmm:
Masz ten co Abkasia? I jak sie tym mleko ubija?

inkageo

To jest coś takiego, tylko mój jest cały metalowy. Nie polecam mniejszych niż 700 ml, bo mleko po spienieniu bardzo powiększa swoją objętość i na dwie kawy, mniejszym niż ten mój, się nie ubije..

Dodany tekst: 13 Lis 2009, 16:21:37

Cytat: Angelos w 13 Lis 2009, 16:18:14
A ja myslałam, że Wy z tchibo jakiś macie  :hmm:
Masz ten co Abkasia? I jak sie tym mleko ubija?
W tchibo był bardzo podobny do mojego i tańszy chyba tylko o 5 zł, ale błyszczący, ja wolałam mat z megapunktu, bo mi bardziej pasuje do kuchni. W duce były chyba identyczne po 70 zł.. Widziałam też szklane (lepsze, bo mleko można podgrzewać w mikrofali), ale małe.
Imagine there is no hate

szelma

Cytat: kasiad w 13 Lis 2009, 15:12:51bo zrobią sobie krzywdę?

Nigdy nie zrobiłam sobie jakiejś strasznej krzywdy na karate, za to pierdyliard razy przecięłam sobie palec papierem ;).

A wracając do baranów - nie mam pojęcia, co kupić D. pod choinkę... Tzn. miałam pomysł, ale głupi amazon nie wyśle mi tego do PL, a jak wyśle do BE, to wszystko się wyda. Doopa.

Angie

inkageo  :beer: :beer:  Może sobie kupię  :hmm: :hmm: :hmm:

inkageo

Warto, ekspres ubija trochę gorzej, a kosztował majątek..
Imagine there is no hate

Angie

Cytat: szelma w 13 Lis 2009, 16:22:18
Nigdy nie zrobiłam sobie jakiejś strasznej krzywdy na karate, za to pierdyliard razy przecięłam sobie palec papierem ;).

A wracając do baranów - nie mam pojęcia, co kupić D. pod choinkę... Tzn. miałam pomysł, ale głupi amazon nie wyśle mi tego do PL, a jak wyśle do BE, to wszystko się wyda. Doopa.

A dlaczego nie wyśle do Polski? Mój mąż kupuje czasem na amazon i dostaje :)

kasiad

Cytat: szelma w 13 Lis 2009, 16:22:18
Nigdy nie zrobiłam sobie jakiejś strasznej krzywdy na karate

to ty nie zrobiłaś ;) a ktoś inny zrobi ;D