Sajgonki

Zaczęty przez jo_miekka, 17 Maj 2009, 17:52:33

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jo_miekka

Sajgonki, czyli smród chińskiej knajpy w domu.

Kupić papier ryżowy (np. tao tao) i przyrządzić wg przepisu na opakowaniu :D
U mnie ze zmianami w przyprawach i upieczone zamiast smażone.
Pycha ze słodkim sosem chilli.



panikarola

chyba w końcu je kupię...
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

magdarynka

Tytul bardzo zachecajacy lol
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

iliana

A piekłaś je tak na sucho, czy z jakimś tłuszczem? I jak długo i w jakiej mniej więcej temperaturze? Mnie od sajgonek jakoś zawsze to smażenie odrzucało...

tachogti

#4
mhmm uwielbiam :) tez z ryzem jasminowym z braku laku dobrze wychodza :D

Dodany tekst: 18 Maj 2009, 14:53:09

Cytat: iliana w 18 Maj 2009, 13:55:11
A piekłaś je tak na sucho, czy z jakimś tłuszczem? I jak długo i w jakiej mniej więcej temperaturze? Mnie od sajgonek jakoś zawsze to smażenie odrzucało...
my robimy normalnie na patelni z odrobinka tluszczu :)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

emcia

pycha, uwielbiam
ale nie umiem

jo_miekka

iliana a na sucho piekłam i dało radę, ale korzystałam z funkcji "grill" w piekarniku nagrzanym do ok. 180 stopni chyba.
Zabij, ale nie wiem, jak długo. Aż się upiekły. 20 minut może?

mobka

Ja raz smazylam i powiedzialam, ze nigdy wiecej - papier pekal, z patelni pryskalo... no ale takie z piekarnika moga byc calkiem ok :D

justynaaaa2


sputnik_sweetheart

ooo jaaa, teraz to się dopiero głodna zrobiłam...uwielbiam sajgonki ale nigdy nie robiłam, może spróbuję ;) a zdjęcie smakowite!

emcia

zakupiłam elementy :)
będę działać...