Kffiatki na balkonie i nie tylko :)

Zaczęty przez kffiatek, 11 Maj 2009, 15:28:24

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

iksa_nl

u mnie trzymaja sie niecierpki i dlugo kwitna, ale mam balkon od zachodu i czesciowo osloniety.

emcia

tu napiszę
mam do wydania rozsadę papryczek chili jak ktoś chętny ;)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: emcia w 11 Kwi 2014, 14:23:01mam do wydania rozsadę papryczek chili jak ktoś chętny
rozumiem wszystko oprocz "rozsade", ale "papryczek chilli" to juz cos, co lubie lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

emcia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 11 Kwi 2014, 13:25:39
rozumiem wszystko oprocz "rozsade", ale "papryczek chilli" to juz cos, co lubie lol
donica na balkonie i jedziesz ;)
jeśli ktoś opracuje taki system zapakowania, że dotrą w jednym kawałku, mogę wysyłać

niewiemjaka

iksa_nl dzięki, te niecierpki też podobne do begonii trochę :D ja mam balkon od południa bardziej

wrobelek0403

Cytat: niewiemjaka w 11 Kwi 2014, 14:30:35ja mam balkon od południa bardziej

niecierpki na otwartym słoncu od południa nie wytrzymają. ja swoje trzymam na podłodze balkonu, zasłonięte osłoną balkonu, inaczej natychmiast więdną i schną.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

emcia w butelke po 2,5 litrowym napoju wloz ;D

www.annawilk.pl

emcia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 11 Kwi 2014, 13:42:11
emcia w butelke po 2,5 litrowym napoju wloz ;D
czemu 2,5? :D one mają jakieś 10 cm

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: emcia w 11 Kwi 2014, 13:42:57
czemu 2,5? :D one mają jakieś 10 cm
nie wiedzac, ile maja wrzucilam najwieksza opcje :D to wloz w po litrowym lol lol

www.annawilk.pl

konwalia

Cytat: wrobelek0403 w 11 Kwi 2014, 13:13:24
tradycyjnie polecam surfinie :D tylko je trzeba duzo podlewac i obrywac przekwitłe kwiaty.
a po.podlewaniu konwalii najlepiej wyrzucić :D

wrobelek0403

Cytat: konwalia w 12 Kwi 2014, 14:24:56
a po.podlewaniu konwalii najlepiej wyrzucić :D

eee, a to nie była Młoda przypadkiem?? lol
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

ddu

wrobelek0403

ddu

i jeszcze mam poziomki :)

tulipan wzeszedł aż jeden. może dlatego, że zamiast w październiku, jak pisała emcia, zasadziłam w lutym :)
szczypior powoli kiełkuje.

za jakiś czas posadzę zioła. z kwiatami się wstrzymuję, bo muszę sprawdzić, czy na tę wysokość dolatują żądlące owady

salsa

ddu bardzo ładnie u Ciebie :) u mnie poziomki sa juz kilk alt wiec mi sie fajnie rozsiały :) to smamo bratki
ale w tym roku nie obsadziłam wiosennie doniczek, mma tylko to, co posadziłam do ziemi (cebule typu tulipany hiacynty szafirki żonkile etc) bo przez ten remont do tej pory nie doprowadziłam tarasów do porzadaneog efektu a jeszcze na dodatek mam nowy załozony trawnik i wyjsc się nie da (bo Aleks zaraz biegnie kopać w tej ziemi :/ )

ale mam rozsadę ziół + obsadzę donice tradycyjnie lobelą pelargonią drobnitką surfinią bakopą i pewnie jeszcze czymś :) ale to dopiero po świętach

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

konwalia

Cytat: wrobelek0403 w 12 Kwi 2014, 15:01:33
eee, a to nie była Młoda przypadkiem?? lol
ale to ja miałam zlecone lol

wrobelek0403

Cytat: konwalia w 12 Kwi 2014, 22:21:38
ale to ja miałam zlecone lol

eeee, Ciebie o to nie podejrzewałam ani przez chwile :D :D

konwalia

Ddu coś mi zrobiła, kupiłam dzis poziomki na balkon

Dodany tekst: 13 Kwi 2014, 15:39:48

Cytat: wrobelek0403 w 13 Kwi 2014, 13:00:28
eeee, Ciebie o to nie podejrzewałam ani przez chwile :D :D
Moje kwiaty wykonczyla juz nie raz

ddu

konwalia

byłam dzis w takim centrum ogrodniczym, ze stracilabym majątek, a miałam tylko chwilę, bo moi zostali w aucie. Szkoda, ze nie mam domu...

wrobelek0403

konwalia gdzie byłas?? mnie nie mozna w takie miejsca puszczac, bo pensji by mi zabrakło :D :D

konwalia

wrobelek0403

hmmm, nigdy tam nie byłam, moze lepiej nie pojade :D

ddu

wrobelek0403

ddu piekna, i super pomysł z tymi koszami. Widzę, ze sporo kwiatów tak masz :)