SAŁaTKA Z BURACZKÓW

Zaczęty przez ddu, 08 Kwi 2009, 23:20:46

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ddu

panikarola kazała, to piszę:

kilogram buraków,
200 g fasolki szparagowej (może być mrożona)
150 g koziego sera (powinien być jakiś wykwintny, kt. nigdy nie pamiętam nazwy, ja daję kozi twaróg)

gotujemy buraki, fasolkę,
buraki studzimy, obieramy, kroimy w dość dużą kostkę,
polewamy dwiema łyżkami czerwonego octu winnego, 4 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku - wstrząsnąć.
na wierzch kruszony ser
schłodzić i ze smakiem zjeść

mayagaramond

Na pewno jest mniam. Piwo za przepis!
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

jo_miekka

panikarola

no mnie ten ser interesuje i fasolka szparagowa

buraki traktuje jako taki dodatek :D

piwo za przepis, ddu!
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

mayagaramond

Cytat: dragonfly w 09 Kwi 2009, 22:21:47
i jak?

pycha. zamiast koziego dalam blauschimmelkäse

giga

Apetyczny przepis, uwielbiam buraki.
Ja robię taką sałatkę: ugotowane buraki starte na tarce o grubych oczkach łącze z kukurydzą i pokrojonym w drobną kostkę jabłkiem,do tego odrobinę majonezu.Do smaku sól,pieprz.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

abkasia

wlasnie przypomnialo mi sie ze mialam buraki ugotowac!!! ale na taka zwykla salatke z sokiem z cytryny :D

supersluby.pl

A na czym jej zwykłość polega?? :D
www.SuperSluby.pl Wejdź i sprawdź co jesteśmy w stanie Ci zaoferować!

abkasia

Cytat: supersluby.pl w 22 Kwi 2009, 09:44:01
A na czym jej zwykłość polega?? :D
ugotowane, starte na grubej tarce buraki posolone, cytryna skropione z odrobina oleju ;D