głupie o test pytanie

Zaczęty przez sierpniowajulka, 12 Sty 2009, 21:28:07

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

salsa

sierpniowajulka o kurde, a Ty dalej chodzisz na rzęsach biedaczku???
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

sierpniowajulka

Cytat: salsa w 26 Sty 2009, 20:38:16
sierpniowajulka o kurde, a Ty dalej chodzisz na rzęsach biedaczku???
na rzęskach dalej, ale za to z jedną kreseczką z wczorajszego testu...  :crazy:

elve

sierpniowajulka spóźniająca się miesiączka nie zawsze oznacza ciąże. Ostatni cykl wydłużył mi się o ok. 24 dni, tak poprostu. Owulacja pojawiła się prawie 3 tyg później niż zwykle. Dobrze, że o tym wiedziałam, bo bym chyba też na rzęsach stała :)
Może wizyta u ginekologa cię uspokoi?

sierpniowajulka

elvelve, dzięki... ale... jestem na rzęsach, bo mnie ta cała historia zaczyna dobijać.  :zly: Niezależnie już od wątku ciążowego. U mnie cykle w zdrowych warunkach nie wydłużają się (a zdrowie potwierdził mi lekarz 2 tyg. temu). Bez pigułek są jak w zegarku. w zasadzie to i przy problemach są bez większych zarzutów...  :hmm: Do tego całkiem chyba dobrze znam (a raczej rozumiem) moje ciało. Wiem, jak interpretować jakie sygnały... przeważnie. Tym razem nie mam jednak najmniejszego pojęcia. Z ciążą paranoję mam/miałam po raz pierwszy - może za bardzo się wkręciłam i zestresowałam i stąd moje:
- opóźnienie @
- dwa razy większy niż normalnie biust
- zmienność nastrojów
- uderzenia gorąca
- bóle podbrzusza
- zmęczenie 
:knuje: :mocking: :knuje: ciąża urojona?!? :knuje: :mocking: :knuje:

Dodany tekst: 27 Sty 2009, 10:58:18

albo depresja zimowa... a w biust poszedł tłuszcz!  :mocking:

zwierzatko_mojej_mamy

sierpniowajulka u mnie tez, a dalej nie ma i jedna krecha ;D tzn nic mi nie uroslo niestety i nie mam reszty objawow, mam za to sensacje jelitowo-zoladkowe, depresje, pije na umor :D i nagla bezsennosc zupelna, czyli moge siedziec do 06.00 stwac o 08.00 i fruwac...

ja mysle, ze to jakas nowa odmiana grypy albo cos ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

sierpniowajulka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 27 Sty 2009, 11:02:45
sierpniowajulka u mnie tez, a dalej nie ma i jedna krecha ;D tzn nic mi nie uroslo niestety i nie mam reszty objawow, mam za to sensacje jelitowo-zoladkowe, depresje, pije na umor :D i nagla bezsennosc zupelna, czyli moge siedziec do 06.00 stwac o 08.00 i fruwac...

ja mysle, ze to jakas nowa odmiana grypy albo cos ;D

wiem, wiem - aż ploty przeczytałam, by sprawdzić, co u Ciebie... towarzyszko bezmałpiej (-@) niedoli! To jeszcze Justyna została. Dziewczyny stwierdziły, że na którąś musi dzisiaj paść... to ona już nawet sikać nie musi!  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

niewiemjaka

zwierzatko_mojej_mamy

a nieprawda, bo jeszcze damoklesy wisza nad emcia i wroblasta :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

elve

sierpniowajulka ja też miałam regularne, a i tak się pokręciło.... ale te objawy hmmmmm
HCG robiła?!

abkasia

moim pierwszym objawem ciazy bylo zwiekszone parcie na pecherz.. chodzilam siku co godzine..

foczkaka

aa tam, nie przejmujcie sie, ja juz wszystkie objawy w zyciu miałam, a to tylko schiza ciążowa była :D

... ze tak sie wtrace do ciazowego watku :P
Nie możesz mieć wszystkiego, bo gdzie byś to położył...

mila

Cytat: abkasia w 27 Sty 2009, 11:23:50
moim pierwszym objawem ciazy bylo zwiekszone parcie na pecherz.. chodzilam siku co godzine..

moim też  ;)

justynaaaa2

błagam miej litość  :pray: i nie pisz takich rzeczy  :crying:

abkasia

Cytat: justynaaaa2 w 27 Sty 2009, 13:10:08

błagam miej litość  :pray: i nie pisz takich rzeczy  :crying:

i moj gin powiedzial, ze to jest wlasciwe pierwszy pewniejszy objaw ciazy...
ja mialam takie parcie na pecherz od 26 dnia cyklu.

justyna, a ty nie panikuj na zapas..zrob test,

justynaaaa2

normalnie tak się nakręciłam, że chyba pójdę po ten test, ale tak na chłopski rozum, przeanalizujmy to jeszcze raz:  jeśli miałabym być w ciąży to minęłyby jakieś 2 tygodnie od zapłodnienia albo nawet i nie, poza tym się zabezpieczaliśmy i żadna niespodzianka nam się nie przytrafiła jestem tego pewna :blush: kurde abkasia ty jako, ze jesteś medycznie wykształcona masz większe pojęcie, czy po odstawieniu tabletek mogą się dziać takie rzeczy? pierwszy okres po odstawieniu miałam po 30 dniach, drugi po 37 a teraz mam 45 dzień  :crazy: tabletki brałam przez ok. 7 lat non stop  ;) proszę o diagnozę  :pray: jutro postaram się wcisnąć do lekarza, ale we wtorki moja gin nie pracuje, więc mogę dopiero jutro rano zadzownić  :zly:

abkasia

justynaaaa2skoro nie przytrafila wam sie zadna niespodzianka, czyli jesli zabezpieczyliscie sie jakos( np prezerwatywy) to nie ma szans ze jestes w ciazy.. a po odstawieniu tabletek okres moze byc nieregolarny..
jesli natomiast  :sex: :sex: bez zabezpieczenia  sie zdarzyl, to jest ryzyko ciazy, bo po odstawieniu tabl anty owulacja moze sie przesunac..

sierpniowajulka

Cytat: justynaaaa2 w 27 Sty 2009, 13:30:39
normalnie tak się nakręciłam, że chyba pójdę po ten test, ale tak na chłopski rozum, przeanalizujmy to jeszcze raz:  jeśli miałabym być w ciąży to minęłyby jakieś 2 tygodnie od zapłodnienia albo nawet i nie, poza tym się zabezpieczaliśmy i żadna niespodzianka nam się nie przytrafiła jestem tego pewna :blush: kurde abkasia ty jako, ze jesteś medycznie wykształcona masz większe pojęcie, czy po odstawieniu tabletek mogą się dziać takie rzeczy? pierwszy okres po odstawieniu miałam po 30 dniach, drugi po 37 a teraz mam 45 dzień  :crazy: tabletki brałam przez ok. 7 lat non stop  ;) proszę o diagnozę  :pray: jutro postaram się wcisnąć do lekarza, ale we wtorki moja gin nie pracuje, więc mogę dopiero jutro rano zadzownić  :zly:

to zrób sobie test online: http://www.joemonster.org/art/8073/Interaktywny-test-ciazowy  :rotfl: :rotfl: :rotfl:
a serio: to chodź na betę do limu dzisiaj przed spotkaniem... ja się wybieram dla zamknięcia tego tematu... bo się głupot znowu naczytałam:
Moze to kogos rozbawi,ale krotko opisze moja "testowa historie".
Wiedzialam o mojej ciazy stwierdzonej przez lekarza,a chcialam zrobic test po to aby w przyszlosci pokazac go dziecku.Taka ot pamiatka.Zrobilam test 3 razy... oczywiscie nie ten sam
Wszystkie pokazaly wynik ujemny,a bylam w 8tyg.ciazy.No i co ty na to?
Lepiej idz do lekarza.
Moze tez masz niski poziom "hormonu ciazy".

Chodzi o to, że mi wyszedł test negatywny. A okresu jak nie było tak nie ma. Dziś jest 45 dzień od ostatniego okresu. 15 dni po terminie kiedy powinien być bo mam cykle 30 dniowe.I idę dziś do lekarza. testy nie zawsze mówią prawdę. Moja koleżanka po trzech negatywnych testach poszła do lekarza i się okazało że jest w ciąży, ma po prostu za mało hormonu ciążowego w moczu i dlatego nie wykrył. czytałam też niedawno na forum wypowiedź dziewczyny, że miała ciążę trzymiesięczną już stwierdzoną przez lekarza i na badaniu USG i chciała sobie zrobić test na pamiątkę i też jej wyszedł negatywny W 3 miesiącu ciąży!! Nie zawsze można ufać testom.
Wolę więc iść do lekarza niech mi powie co i jak a nie siedzieć i się zastanawiać. Tym bardziej że od 10 lat po raz pierwszy spóźniła mi się miesiączka. Nigdy nawet jeden dzień się nie spóźniała. Była punktualna. Nawet jak chorowałam, brałam antybiotyki, miałam zapalenia pęcherza i różne inne rzeczy.

justynaaaa2

sierpniowajulka ty mi nie pokazuj takich rzeczy, bo mnie to przeraża nawet w sytuacji kiedy jestem pewna na 99% że w ciaży nie jestem  ;)
abkasia zawsze się zabezpieczamy i nawet pytałam M. czy na pewno nic nie pękło, powiedział, że na bank nie  :thumbup:
nie ma co, poczekam do jutro aż pójdę do lekarza, albo do piątku, ona mi lepiej powie niż test  ;)

abkasia

justynaaaa2 no to spokojnie.. pewnie po odstawieniu tabl, organizm ci sie troche rozregolowal... idzi do gina,
no chyba ze jestes wiatropylna.. :point_lol: :point_lol:

nionczka

sierpniowajulka Jak sie tak bedziesz nakrecac to nigdy tego okresu sie nie doczekasz. Jesli nie jestes w ciazy wyluzuj sie i zobaczysz jak szybko sie pojawi. A jesli jestes w ciazy to im szybciej sie dowiesz, tym lepiej.

sputnik_sweetheart

hmmm
a mój lekarz jak mu zadzwoniłam, że opóźnienie to powiedział, że po takich lekach nie powinno być i że mam iść zrobić betę. Ja mu na to, że zrobiam test z apteki. Wyśmiał mnie i kazał maszerować do przychodni. Wynik był ujemny ale dało mi to do myślenia.
...Nie bijcie....;)

Kasia

ale gumki nie sa na 100% pewne :)

100% daje tylko abstynencja .... chociaż 2009 lat temu i to zawiodło ;)

nionczka

foczkaka

dziewczyny jeszcze jeden powod dla ktorego czasem ni stąd ni zowąd @ sie spoźnia:
bo jajeczkujemy na zmiane to z jednego jajnika to z drugiego, ale nie co miesiac na zmiane, tylko np 5 miesiecy z prawego i potem 5 miesiecy z lewego. I bywa ze ten drugi jajnik zawsze idealnie sie zgrywa i @ zawsze jest bardzo regularnie. Ale czasem drugi jajnik sie moze spoznic 2-3 tygodnie i wtedy @ nam sie spoznia i zwykle mamy wtedy panike ciązową ;)

a czasem drugi jajnik sie włączy za wczesnie i jajeczkuja 2 na raz i stad sa blizniaki dwujajowe - moje marzenie ;) tylko jak go namowic zeby sie pospieszyl ;)