zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

marcheewka

Cytat: feeling.good w 30 Paź 2012, 15:12:59
to jest chyba niezależne. Będę dziś w magnolii, zobaczę i ew. Poproszę żeby sprawdzili czy gdzieś jest.

jak dzisiaj nie dotrę do renomy albo jak nie bedzie, to zobacz proszę czy ten tablet ma sens? Jak jest wykonany.
Bo wizualnie jest interesujący.

kotabma

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marcheewka

Cytat: kotabma w 30 Paź 2012, 23:36:40
marcheewka ja dla Zosi kupuje
http://www.smyk.com/lego-duplo-dom-rodzinny-5639-klocki,prod59100207,zabawki-gry-dla-dzieci-p?gclid=CLbKruzlqbMCFUVZ3godzzMA9Q

fajne, też nad tym myślałam.
No ale Ola nie pozwoli tego przechować, jak zbuduje to zaraz to będzie gdzieś przenosić i rozwali.
Jej obórka dla zwierzątek też nie wytrzymała próby czasu ;)

Widze, że u Oli zabawa lego dopiero sie zaczyna, wiec może za jakiś czas jej dokupię.

Babcia kupila Oli w carefurze takie zwierzaki gumowe , firmy Simba, bardzo dobrze wykonane a kosztowaly  5 zł!

Ola szaleje z nimi, ma osiołka, hipopotama, krowę, nosorożca, krokodyla, tygrysa i dinusia (dinozaura)
Świetne są, akurat do łapki, nawet z nimi spi :-)

Dodany tekst: 31 Paź 2012, 09:37:35

No i ostatnio najchetniej bawi sie lalkami i wózkiem. Wozi je, karmi, przewija, kąpie ;)
No i namietnie gotuje, zestaw garnków, który dostała na urodziny jest codziennie w użyciu ;)
Zaczyna też przebierać lalki, mamy kilka ubranek, ale nie pasują na wszystkie lalki, a ona koniecznie chce To ubrać TEJ lali i jest problem, bo za małe ;)
Chciałam dokupić troche ubranek na większą lalke, Ola ma Natalię ok 42 cm, widziałam ubranka baby born, ale okrutnie drogie.
Są jakieś tansze zamienniki??
Kiedyś w TKmax byly, ale wtedy nie potzrebowałam, a teraz by sie przydały ;)

Justynna

Cytat: marcheewka w 31 Paź 2012, 09:33:24
Babcia kupila Oli w carefurze takie zwierzaki gumowe , firmy Simba, bardzo dobrze wykonane a kosztowaly  5 zł!

Ola szaleje z nimi, ma osiołka, hipopotama, krowę, nosorożca, krokodyla, tygrysa i dinusia (dinozaura)
Kupiłam 2 paczki takich gumowych zwierzaków. I Michał dostawał po jednym za sukcesy nocnikowe jako nagrodę. Ma już wszystkie :D Uwielbia się nimi bawić, kąpać się z nimi.

marcheewka

Cytat: Justynna w 31 Paź 2012, 10:15:58
Kupiłam 2 paczki takich gumowych zwierzaków. I Michał dostawał po jednym za sukcesy nocnikowe jako nagrodę. Ma już wszystkie :D Uwielbia się nimi bawić, kąpać się z nimi.

a można je kapać? One mają taką małą dziurke i obawiam sie, że naleje sie woda i już nie wyleci

Kasia

o materdyjo :ohboy: 109 sztuk :padam:

Kasia

bozena.dp

rozmawialiśmy wczoraj z mężem na temat prezentów pod choinkę dla dzieci w naszej rodzinie i z przerażeniem "odkryłam", że mamy tych dzieci aż 6+1 nasze, całkiem zapomniałam o 2 najmłodszych... do tego jeszcze 3 z nich ma urodziny w grudniu - chyba zbankrutujemy... grudzień to najgorszy miesiąc w roku, pod względem finansowym ;D

olgaaa1

marchewka jeśli chodzi o tę lalkę to Gabrysia dostała na dzień dziecka i jak za tę kasę, to lalka jest kiepska:
1. włosy wyłażą i są po jednym dniu zabawy poplątane i nie da się już ich uczesać
2. ta butelka jak dla nawet 2latki jest niebepieczna, ostry szpic, który wybiłby dorosłemu oko.
3. pielucha po jeddnym odklejeniu, drugi raz się już nie przyklei.
4. sikanie tej lalki :) to też pic na wodę, bo później ciągle z niej leci

Serio nie polecam

marcheewka

Cytat: olgaaa1 w 31 Paź 2012, 14:38:36
marchewka jeśli chodzi o tę lalkę to Gabrysia dostała na dzień dziecka i jak za tę kasę, to lalka jest kiepska:
1. włosy wyłażą i są po jednym dniu zabawy poplątane i nie da się już ich uczesać
2. ta butelka jak dla nawet 2latki jest niebepieczna, ostry szpic, który wybiłby dorosłemu oko.
3. pielucha po jeddnym odklejeniu, drugi raz się już nie przyklei.
4. sikanie tej lalki :) to też pic na wodę, bo później ciągle z niej leci

Serio nie polecam

oo, naprawde??
Kurcze, podobała  mi sie w necie, ale nie kupiłam jej na urodziny.
Niedawnio widziałam ja na żywo i troche niespodobała mi sie ta dziura w buzi - obawialam sie, czy Ola tam czegoś nie napcha ( jakiegoś jedzenia) a potem to spleśnieje w tej lalce.

No a teraz to juz sama nie wiem
Ola ma taką Natalię, dosć chetnie sie nią bawi, ale ona ma takie materiałowe ciało, ma tylko gumowe kawałki nóżek i rączek - nawet sukienki z krótkim jej nie można ubrać, bo ten materiał widać i sie szybko brudzi.
Dlatego chciałam taką z wiekszą iloscią gumy ;)

o taką ma
http://allegro.pl/lalka-natalia-funkcyjana-45-cm-mowi-chrapie-i2741580444.html

olgaaa1

Cytat: marcheewka w 31 Paź 2012, 15:13:36
oo, naprawde??
Kurcze, podobała  mi sie w necie, ale nie kupiłam jej na urodziny.
Niedawnio widziałam ja na żywo i troche niespodobała mi sie ta dziura w buzi - obawialam sie, czy Ola tam czegoś nie napcha ( jakiegoś jedzenia) a potem to spleśnieje w tej lalce.

No a teraz to juz sama nie wiem
Ola ma taką Natalię, dosć chetnie sie nią bawi, ale ona ma takie materiałowe ciało, ma tylko gumowe kawałki nóżek i rączek - nawet sukienki z krótkim jej nie można ubrać, bo ten materiał widać i sie szybko brudzi.
Dlatego chciałam taką z wiekszą iloscią gumy ;)

o taką ma
http://allegro.pl/lalka-natalia-funkcyjana-45-cm-mowi-chrapie-i2741580444.html

Ale ta też ma tylko rączki i nóżki gumowe.
ta dziura jest na tę butelkę z wodą, te kitki co ma ta lalka też pic na wodę, bo wstążki jeszcze w pudełku odpały :). Tu cena jest jeszcze znośna, ale bratowa kupiła jej w smyku za 150 zł.
Ogólnie też kupie jej jakąś lalkę sztywną, bo ona się wkurza jak nie może jej posadzić, bo latają jej te ręce i nogi jak u zdechlaka

marcheewka

Cytat: olgaaa1 w 31 Paź 2012, 15:18:38
Ale ta też ma tylko rączki i nóżki gumowe.
ta dziura jest na tę butelkę z wodą, te kitki co ma ta lalka też pic na wodę, bo wstążki jeszcze w pudełku odpały :). Tu cena jest jeszcze znośna, ale bratowa kupiła jej w smyku za 150 zł.
Ogólnie też kupie jej jakąś lalkę sztywną, bo ona się wkurza jak nie może jej posadzić, bo latają jej te ręce i nogi jak u zdechlaka

ale Natalia ma tylko koncówki gumowe, a tak to szmata - nogi tylko stopy do polowuy łydki, raczki do łokcia guma a potem materiał.
Głupio to wygląda jak lalka ma sukienke lub krótki rękaw, bo jest ta szmata i ona sie brudzi.
Lalka ma wbudowany głośnik i coś tam gada jak sie ją naciśnie. Mowi mama tata a reszta to jakieś charczenie niezidentyfikowane. Wkurza mnie to, bo Ola to ciągle naciska.

Chciałam lalke z miękkim ciałem ale gumowymi nogami, jedną ma tką ze smyka, ale twarz tej lalki kompletnie mi sie nie podoba. Ola też jej za bardzo nie lubi.

nionczka

Szukam podpowiedzi na mikolaja. mam wrazenie, ze juz wszystko mamy, wszystkiego za duzo.
Biore pod uwage zestawy kreatywne jakies, bo tym lubie sie bawic, akcesoria dla bobasa (wanienka, zestaw higieniczny, ubranka, maxi cosi), pianinko lub gitara, twister dla dzieci. U nas jeszcze urodziny do tego beda!

golinda

nionczka, a ma np. łóżeczko dla lalki? moja uwielbia kłaść swoje zabawki spać
albo odkurzacz? (tylko trochę podłogi masakruje ;))

i to jest super, polecałam już kiedyś:
http://www.weltbild.pl/gra-pary-misiow_p11039104.html

ziuta

Karol sobie zażyczył odkurzacz, wczoraj kupiliśmy, oczywiście na dziale dla dziewczynek ;D

Kasia

u nas lipa z prezentami lol młody chce tylko samoloty :D

jakbyście gdzieś jakiś fajny większy, porządny, najlepiej metalowy widziały to dajcie znać :D

Daniel chciał mu tor do wyścigów samochodowych kupić ale chyba bez sensu :knuje: cały czas myślimy :knuje:
tor o tyle fajny ze potem można go rozbudowywać ;) więc pomysły na kolejne prezenty byłyby już gotowe ;)

Kasia

Michał za mały na samodzielne latanie :( a nie chce kolejnej zdalnie sterowanej zabawki na którą młody może tylko patrzeć a stary ma się nią bawić.
poza tym Michał jara się tylko samolotami pasażerskimi ;)

Myśleliśmy o takim helikopterku ale nie na teraz :(

muszę gdzieś ten tor carrera go rozłozony dorwać aby Michał zobaczył go i zobaczymy czy zaiskrzy czy nie :knuje: a na razie szukam samolotów :D

magdalinska

na mikołaja Kuba dostanie zestaw pociag z lego. M. az sie oczy swieca jak o tym mowi :D
Kuba dalej pociagami zafascynowany, jak dostanie ta kolejke to chyba 2 dni nie bedzie spal :D

nionczka

Cytat: golinda w 05 Lis 2012, 13:28:16
nionczka, a ma np. łóżeczko dla lalki? moja uwielbia kłaść swoje zabawki spać
albo odkurzacz? (tylko trochę podłogi masakruje ;))

i to jest super, polecałam już kiedyś:
http://www.weltbild.pl/gra-pary-misiow_p11039104.html
dzięki, łóżeczko biorę pod uwagę. Znalazłam nawet piętrowe.

Dodany tekst: 05 Lis 2012, 20:10:53

Ja postanowiłam w tym roku kupić tanie prezenty. Ona byle czym sie cieszy. Póki nas nie rozlicza, możemy kupować tanie. Widziałam tablet dla dzieci w smyku. Całkiem fajny i bardzo tani. Nie wiem czy wtedy odda mi ipada bez gadania. Trudno konkurować z prawdziwym, ale może akurat poczuje sie ważna, bo ma swój? Kto wie...

Dodany tekst: 05 Lis 2012, 20:20:01

Znalazłam prezent idealny dla mojego dzieckahttp://www.weltbild.pl/zestaw-nozyczek-11-elementow_p10851574.html

bozena.dp

my też robimy tanie prezenty, wszystkim dzieciom jakie mamy do obdarowania, łącznie z naszym ;)

Dodany tekst: 05 Lis 2012, 21:37:51

Cytat: nionczka w 05 Lis 2012, 20:02:37Znalazłam prezent idealny dla mojego dzieckahttp://www.weltbild.pl/zestaw-nozyczek-11-elementow_p10851574.html

mam podobny zestaw nożyczek - fajne są :)