ODKURZACZ

Zaczęty przez bu_hoooka, 18 Wrz 2008, 17:30:23

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

suegro

Ja mam chyba tego, nazywa się tak samo, ale kupowałam 1,5 roku temu. Z mopowania prawie wcale teraz nie korzystam. ;)

https://www.mediaexpert.pl/agd-male/sprzatanie/odkurzacze-automatyczne/odkurzacz-xiaomi-mijia-roborock-2
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

konwalia

Ja mam midea m01 moja sis m04 z mocowaniem, oba ok i cena też była super

inkageo

Kasiu zmierzyłam, 9 cm ma stacja ładująca, 8 cm sam odkurzacz.
Imagine there is no hate

malutenka

Po latach wiernego używania Zelmer na wodę mi pada i trzeba kupować nowy.
Myślę o tym:
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/sprzatanie/odkurzacze-pionowe/odkurzacz-dyson-v10-animal
Czy jakieś doświadczenia/za/sprzeciwy?

Kasia

Inka, dziękuję 😘
Za wysoki :(

zuzia

Cytat: malutenka w 30 Sty 2021, 22:31:16
Po latach wiernego używania Zelmer na wodę mi pada i trzeba kupować nowy.
Myślę o tym:
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/sprzatanie/odkurzacze-pionowe/odkurzacz-dyson-v10-animal
Czy jakieś doświadczenia/za/sprzeciwy?
u nas jest ten:
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/sprzatanie/odkurzacze-pionowe/odkurzacz-bezprzewodowy-dyson-v8-absolute-pionowy
świetny.

w ogóle mamy w pracy też drugi, też dyson, ale jakiś starszy model, bardzo żywotny, a jest solidnie i często używany.

malutenka

Podoba mi się w nim to, że może być małym odkurzaczem do kanapy itp.

szelma

Ja mam małego dysona, ale juz bym nie kupiła, bo pan Dyson to durny brexitowiec.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

malutenka

Nauka z Zelmera jest taka:
- sprząta bardzo, bardzo dokładnie, a woda jako filtr sprawdzała się świetnie
- działał 6 lat bez zarzutu
-używanie go jest ciut kłopotliwe - trzeba wyjąć, nalać wody, wylać wodę z farfoclami, umyć wnętrze wiaderka
-kabel mógłby być dłuższy
-Zajmuje dużo miejsca i jest ciężki
Drugi typ który znalazłam to taki Philips, który łączy pionowy odkurzacz z wodnym ale to 400pln więcej https://www.mediaexpert.pl/agd-male/sprzatanie/odkurzacze-pionowe/odkurzacz-philips-hx8147-01-speedpro-max-25v

konwalia

Ja mam philipsa speed bez wody i sprząta Super

zwierzatko_mojej_mamy

moja pani Kinga narzeka na dysona :D wolałaby taniego małego, ale zwyczajnego ;)

po latach używania faktycznie Dyson ma kilka wad:

- jak krzyczy, że coś ma zapchane, to nie pojedzie, dopóki nie odetkasz, a zdarza mu się to dość często
- jak krzyczy, że filtr do umycia, to musisz umyć i poczekać 24h, co by wysechł ;P no są takie momenty w życiu, że nie masz opcji czekania 24h ;)
- brakuje możliwości zasysania worków prożniowych - pomijam, że nie ma takiej końcówki, a bez końcówki on ma tam wyrwę w obwodzie na doczepianie końcówki i nie zasysa całym sobą, ALE ma jeszcze czujnik tego zapchania - i jak się dotrze do miejsca w worku próżniowym, który on uważa za zassanie to krzyczy, że koniec, nie przekonasz
- nie jest najlżejszy
- trzeba pamiętać zawsze o odłożeniu na ładowarkę ;) bo czas pracy nie jest szalony

mam v10
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

dragonfly

zwierzatko_mojej_mamy, dlatego ja kupiłam filtry z Amazona i mam w razie czego na te 24hrs zanim oryginalny wyschnie.
Na ładowarkę idzie zawsze, bo niby gdzie go mam trzymać?
Nam się zapycha jak zassa jakiś kawał papieru, więc uważamy z tym.
Ja widzę, że on wysysa więcej gowna niż normalny, no i szybko się pojemnik myje.

Szelma, też się wkurzyłam na gupiego pana Dysona, ale nie było nic innego ci mnie zachwyciło, to się złamałam ;)

szelma

Dyson mi nie ssie już tak dobrze jak kiedyś, a kolejnego nie chcę. I szukam, szukam i już sama nie wiem. Potrzebuję czegoś chyba przemysłowego na sierść misiową. Ale takie to są z workiem, a ja wolę bez, bo to jednak trzeba mieć w zapasie i w ogóle. Przyzwyczajona już jestem do bezworkowych - są jakieś plusy workowych odkurzaczy?

malutenka

Cytat: szelma w 01 Kwi 2021, 12:50:20ą jakieś plusy workowych odkurzaczy?
żadne! Nie cierpię :D

szelma

No właśnie.... To dlaczego te mocniejsze, takie, które nawet pył na budowie dadzą radę, mają worki?!?!?! Nie pojmuję!

malutenka

szelma, a z wodnym filtrem nie myślałaś? One się świetnie sprawdzają z sierścią bo nic nie lata przy odkurzaniu.

malutenka

Cytat: szelma w 01 Kwi 2021, 17:45:37To dlaczego te mocniejsze, takie, które nawet pył na budowie dadzą radę, mają worki?!?!?!
ja jestem wrogiem worków bo worki trzeba wymieniać i pamiętać o tym, żeby je mieć. Ja nawet mam wielorazowy filtr do ekspresu, żeby nie musieć tych papierowych kupować.

wrobelek0403

no ja Wam nie pomogę, bo dla nie zasadniczą wadą bezworkowców jest brak wymiennych worków lol
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

szelma

wrobelek0403, a jakie plusy widzisz w workach?

wrobelek0403

szelma, ze wywalam bez ogladania i dotykania syfu.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

ja nie dotykam syfu w bezworkowym ;)

mam, znalazłam zaletę workowego - jeśli ktoś lubi zagadki i puzzle, oraz robótki ręczne, to gdy jakiś sklep zakończy sprzedaż worków do Twojego modelu, to raz na jakiś czas trzeba przekopać się przez internet, znaleźć takie opisane jako pasujące, kupić, stwierdzić, że jednak ma za płytkie takie dwa wcięcia, wtedy należy wziąć nożyk i podowycinać w każdym worku do odpowiednich w moim :D operację powtórzyć przy kopejnym zakupie, aż znajdziemy worki, któe faktycznie idealnie pasują lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

OlaFasola

szelma, ja mam Karcher DS 6 z filtrem wodnym, jest super, tylko jest wielki.

szelma

OlaFasola, no właśnie rodzice mi podpowiedzieli Karchera. Chyba faktycznie wezmę, bo moc mają największą.

Kasia