No i po weselu-jestem zaślubiona mężowi po raz drugi

Zaczęty przez catlady, 20 Sie 2007, 08:27:28

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

catlady

:-D No i 18.08. już minął! tyle było stresu i przygotowań, ale już po! Czuję się strasznie zmęczona i niewyspana, ponieważ jeszcze  takie domowe poprawiny robiliśmy wczoraj w niedzielę i dzisiaj robimy kolejne. A w środę wyjeżdzamy ;-) .Wszystko przebiegało bez zakłóceń, nie śmiałam się nawet zbyt zauważalnie w kościele, czego obawiałam się, ksiądz przysłany w zastępstwie przez naszego proboszcza okazał się być bardzo miły, kościół był udekorowany pięknie przez tą panią kościelną co tyle pieniędzy wzięła, nawet serduszko z kwiatów wisiało na ołtarzu.Kazanie było o papieżu Janie Pawle II, bardzo ładne z resztą, na koniec ksiadz powiedział, że " niech Jan Paweł II będzie patronem Waszego małżeństwa". Pod kościołem życzenia trwały bardzo długo, a że ktoś zakupił nam  białe kwiaty z niebieskim brokatem, to w krótce każdy składający nam życzenia był przyozdobiony na niebiesko :mrgreen: . Wesele również przebiegało bardzo miło, nawet wyszedł nam nasz walc angielski do piosenki Open arms Mariah Carey, choć raz się pomyliliśmy, ale gościom się podobało i podobno nic nie zauważyli.W sukni ślubnej tańczyło się dużo gorzej niż w normalnym ubraniu, bałam się że bardzo sztucznie to wyjdzie, poza tym trochę ślizgałam się w butach po podłodze-bardzo śliskie panele. Później 2 godziny byliśmy na zdjęciach, zapomnieliśmy zabrać ze sobą wódki weselnej dla przypadkowych osób , które chodzą w sobotę po alejach, aby zebrać kilka flaszek, rozdają młodym parom różyczki, składają życzenia i żądają alkoholu. Daliśmy im cukierki i resztke szampana :-P Dalej zabawa przebiegała miło, jedyne, co zdenerwowało mnie, to, ze DJ się za bardzo porządził- naszykowałam mu 600 utworów, wiem, ze jego zdaniem to nie jest muzyka typowo weselna, ale jednak nasza raczej nie tańcząca rodzina i tak mało tańczyła, a tej muzyki chociaż słuchałoby się miło, tym bardziej, ze podałam mu 10 utworów do których coś mieliśmy tańczyć bardziej specjalnego- z tych utworów pojawił się tylko pierwszy taniec :shock: Ogólnie z moich 600 utworów było ok.10, a prosiłam kilkakrotnie o puszczenie czegoś naszego, pan mówił, że zaraz, bo przy tym ludzie nie będą chcieli się bawić,a następnie dalej puszczał swoje kawałki- niestety nie podobał mi się ten repertuar, rozumiem, ze nie mogę samych swoich ulubionych kawałków puścić, ale bez przesady, zeby ktoś aż tak zlekceważył nas, twierdząc, ze nasza muzyka to nie jest coś na wesela takie typowe. To nie miało być typowe wesele, wręcz przeciwnie, ale muzycznie chyba takie wyszło. Wesele trwało do ok.5 rano, nawet nawiązał się romans między kuzynem męża i moją kuzynką, czekamy co z tego wyjdzie :mrgreen: Dzięki temu, że sami jechaliśmy naszym samochodem, to spokojnie sobie wróciliśmy o 5 spać we własnym domu. Ogólnie jestem bardzo zadowiolona z tego, jak wypadło, nie licząc muzyki, gdyż była taka jaką wybrał DJ, nie było nic prawie z tego, co ja chciałam. teraz czekamy na zdjęcia, oczywiście wkleje je do galerii :lol: Cieszę się, ze to wszystko już za nami. Co do tego, jak to jest mieć rok różnicy między ślubem cywilnym a kościelnym, to jednak , mimo, że jest miło, super itp, to jednak teraz wiem, ze miałam z tym rację: nie czuliśmy że to jest nasz ślub, cieszyliśmy się ze wszystkiego, ale to nie jest już to poczucie maxymalnego szczęścia i euforii jakie było rok temu jak zostaliśmy mężem i żoną-teraz cieszyłam się z tego, ze to drugie "Tak"jest takie uroczyste, ze jest ładnie, miło, gościom się podoba, wszyscy doskonale się bawią, że ja mam piękny strój prawdziwej Panny Młodej, że rodzice są szczęsliwi. Opłacało się to wszystko zrobić, mimo, ze byliśmy z mężem przeciwni tej imprezie i ślubowi w kościele. Jednak naszą rocznicą ślubu pozostanie na zawsze 2.09. Nie będzie mnie na forum do końca tygodnia, bo wyjeżdżamy, ale w poniedziałek po powrocie wkleję zdjęcia :lol:

zuzia

catlady, wszystkiego naj naj.
Cieszę się, że wam się wszystko tak udało.

nionczka

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

salsa

najserdeczniejsze zyczenia:) czekamy na foto:) bawcie sie dobrze i bezpiecznie:))

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

butterfly80

Przyjmij również i moje gratulacje!!
Kochajcie się!

Nasz cywilny będzie 1/2 roku przed kościelnym z powodów czysto administracyjnych, dla nas wazniejszym bedzie ten kościelny.[/i]

agnes

Gratulacje !!!
bawcie sie dobrze i odpoczywajcie
czekamy na Wasze fotki :-)
url=http://www.waszslub.pl]Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

sweedee

3majcie się ciepło, dużo miłości i wszystkiego naj... !
Czekamy na fotki! :)

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

kamu2

Walc im wyszedł naprawde pięknie, a catlady wyglądała cudnie.Miałam tą przyjemność być z nimi w tym dniu :)
prawdziwa kobieta jest jak herbata: mocna i gorąca, jak posłodzisz-słodka, jak nie posłodzisz to pij kurwa gorzką!

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

kamelia04.08.2007

życzę wszystkiego najlepszego z okazji zbliżającej na dwa tygodnie sie rocznicy slubu.

Podziwiam odwagę i determinację by się poddać zabiegom z dnia 18 sierpnia b.r.
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

malutenka

sysunia-leniwca