sukienka na wesele (cudze :))

Zaczęty przez panikarola, 08 Mar 2008, 13:28:23

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

siog

ja twierdze ze zielona nie nadaje sie na chrzciny. i nie chodzi tu o impreze na ktorejn"wodka sie leje" Stroj powinien byc dobrany do sytuacji i wyrazac stosunek do uroczystosci i szacunek. Ta zielona sukienka jest weselna,imprezowa no ale nie na chrzciny! no ale kazdy zaklada co chce, a potem zdziwienie ze ludzie nie potrafia ubrac sie stosownie do okazji. Teraz sa wyprzedaze i sadze ze za mniejsza kase mozna kupic stosowna sukienke ktora przyda sie rowniez na przyszlosc.

abkasia

siog ale bardzo malo tych wyprzedazy.. ;)
ja widzilam w orsay i kapahl.. ;D
i tyle ;D

Lwica

Cytat: siog w 17 Cze 2011, 18:09:02a potem zdziwienie ze ludzie nie potrafia ubrac sie stosownie do okazji.

Wyraziłaś opinię dziękuję za nią każdy ma prawo pisać co myśli po to je wkleiłam.  Wiem, że zdaniem wielu nie mam gustu żadnego bo nie kupuje na Asos, nie mam nic z Promod, Zara i tego typu innych. No cóż nie każdy może być trendy i guru mody. Mam takie ciuchy jakie mam atłasowe sukienki "świecące" z których większość się tu śmieje i nigdy by nie założyła. o cóż gdybyśmy tak wszyscy umieli się stosownie ubierać i wszystko według wyznaczanych trendów modowych to wiało by nudą i każdy by wyglądał tak samo.

Cytat: siog w 17 Cze 2011, 18:09:02Teraz sa wyprzedaze i sadze ze za mniejsza kase mozna kupic stosowna sukienke ktora przyda sie rowniez na przyszlosc.

Nie kupię nowej bo mi szkoda kasy a po drugie kolejna sukienka mi się nie przyda mam już te dwie. A poza tym mówi to osoba, która najpierw płacze non stop, że nie ma na pieluszki dla dziecka i na "chleb" a potem wydaje "majątek" na ciuchy i sie z tym obnosi. Sorry ale zdrażniło mnie to i musiałam napisać co myśle (bo ostatnio uczę się mówić co myślę a nie milczeć i chować głowę w piasek).
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

marax

dorotka . Ja napisalam o tej sukience twojej nie ze jest brzydka tylko ze kroj powinien byc inny .Bardziej skosy ,marszczenia itp na brzuchu plus dekold taki jak w tej zielonej bo masz piersi fajne .U mnie w takim kroju robi sie to samo co u ciebie więc stad uwaga . A na asos taniej mozna kupic niz w sklepie . weselna sukienka za 140 zl to wcale nie duzo . U nas naprawde ciezko za ta kwote cokolwiek znaleźć /ja bym poszla w zielonej nie wiem dlaczego sie nie nadaje ??

Lwica

Cytat: maraxela w 17 Cze 2011, 20:12:12weselna sukienka za 140 zl to wcale nie duzo

To wolisz nie wiedzieć ile dałam za zieloną i ile za brązową  :P

No w tej brązowej brzuch mi wywaliło bo byłam niedawno po porodzie hehe. No ale trudno tak to jest jak się ma brzuchol i trochę tłuszczyku przecież w worku nie będe chodzić  ;). Pójdę w zielonej bo i tak to nie na mnie się skupia w tym dniu uwaga, po drugie na chwile tylko w kościele a potem w domu. A co najważniejsze jest już ciepło i wolę iść w sukience, niż np. spodniach na kancik i bluzeczce. Jestem wyznawcą teorii Inki trzymała się torebki plecionki (mimo, że byli wszyscy na nie) ale ona się dobrze w  :beer:niej czuła i jej pasowała do stroju.
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

marax

Ja nie jestem  po porodzie świeżo ale w takim kroju wyglądam podobnie . Teraz kupuje asymetrie . Zeby cos przez brzuch szlo na skos. Po 2 ostatnio swietna sobie kupilam w lumpeksie za 30 zl :) chcialam kupic sobie cos na wesele i nie wiem gdzie ty to kupujesz . wiekszosc to ceny ok 300 zl i w gore,.

inkageo

Mnie się ta zielona podoba :) Teraz są upały, więc bardziej zabunkrowana nie jest potrzebna. Byłam zdziwiona na ślubie, bo w zasadzie tylko ja założyłam sweterek, a większość kobiet była w kościele z odkrytymi ramionami.. Całkowicie odkrytymi..
Imagine there is no hate

magoo

wg mnie zielona jest ok i nadaje się na chrzciny w lecie
a co do brązowej to wygląda ładnie (jaka ona ma górę?) i tak sobie myślę że może bielizna obściskująca pod nią fajnie wymodelowałaby sylwetkę (mam nadzieję że nie poczujesz się urażona że to piszę, ale wiem co znaczy jak coś spod sukienki sterczy  :hugsurprise:

Lwica

Cytat: magoo w 17 Cze 2011, 21:49:50mam nadzieję że nie poczujesz się urażona że to piszę, ale wiem co znaczy jak coś spod sukienki sterczy

ej no przecież mam lustro i wiem jak wyglądam  :P :highfive:

Cytat: magoo w 17 Cze 2011, 20:49:50
a co do brązowej to wygląda ładnie (jaka ona ma górę?)

tu na zdjęciu trochę widać górę sa tam takie pomarszczone "fiździpołki"  :P

siog

[quote author=Dorotka1981 link=topic=1463.msg1006282#msg1006282 date=1308330 A poza tym mówi to osoba, która najpierw płacze non stop, że nie ma na pieluszki dla dziecka i na "chleb" a potem wydaje "majątek" na ciuchy i sie z tym obnosi.

[/quote]

??????????? to bylo do mnie?

rubin04

Dorotka, ja tam na modzie się nie znam,
ale po pierwsze podobasz mi się w zielonej,
po drugie nie widze nic niestosownego w niej na chrzciny.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

suegro

Dorotka1981 bez urazy, ale uważam, że siog jest ostatnią osobą, o której mogłabym powiedzieć, że płacze i na cokolwiek narzeka oraz, że się z czymś obnosi.
Po drugie jeśli uwazasz, że i tak założysz to w czym sie dobrze czujesz, nie potrzebujesz porad oraz
Cytujgdybyśmy tak wszyscy umieli się stosownie ubierać i wszystko według wyznaczanych trendów modowych to wiało by nudą i każdy by wyglądał tak samo.

...to rozumiem, że masz swój styl, którego jestes pewna. Tylko w takim razie nie rozumiem po co pytasz strefę?

Co do sukienek - dla mnie zielona jest ok.

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Lwica

Cytat: suegro w 17 Cze 2011, 22:44:23.to rozumiem, że masz swój styl, którego jestes pewna. Tylko w takim razie nie rozumiem po co pytasz strefę?

pewna nie jestem niczego w życiu. Mój styl to za dużo powiedziane ubieram się po prostu, staram się kupować to co mi się podoba, w przymusie kupuję to co trzeba a akurat nie jest w moim guście do końca. A pytam jak większość wklejających tutaj żeby się upewnić przekonać, rozwiać wątpliwości.

suegro

Dorotka1981 skoro więc wkleiłaś to chyba liczyłaś się z różnymi opiniami, nie tylko pozytywnymi. Siog wyraziła swoją, zreszta bardzo spokojnie i konkretnie.

Uważam po prostu, że Twoja wypowiedź była nie fair.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Lwica

Cytat: suegro w 17 Cze 2011, 23:29:35Uważam po prostu, że Twoja wypowiedź była nie fair.

Wiem i zdaję sobie z tego sprawę. Poniosło mnie tylko tyle mam na swoją obronę.

zuzia

ja sie zgadzam z su!
prosząc strefę o opinię musisz liczyc sie z krytyką:
sukienki
siebie w sukience
sukienki w kontekście okazji
tyle

siog wyraziła swoją opinię, miała do tego prawo i zrobiła to w sposób rzeczowy i konkretny.
twoja wypowiedź była zwyczajnie nie fair.
jeżeli zejdziemy do poziomu osobistych wycieczek w zamian za opinię to naprawdę zrobi się nieprzyjemnie.

Lwica

Cytat: zuzia w 17 Cze 2011, 23:49:15prosząc strefę o opinię musisz liczyc sie z krytyką:

Ale moja wycieczka nie dotyczyła i nie odnosiła się do krytyki, to tyle na ten temat. Koniec przeprosiłam i też wcześniej nawet podziękowałam za opinię i zdanie.

salsa

hmmm, Dorotka, wiesz co - nie unoś sie na słowa Siog, bo dziewczyny maja racje - kazdy ma prawo ocenic jesli juz sie wstawia foto ;) tym bardziej, ze siog oceniła moim zdaniem bardzo merytorycznie :) Kroj zielonej kiecki pasuje do Twojej figury
jesli chodzi o ta druga to moim zdaniem niekorzystny jest i kolor i materiał - bo zawsze połyskliwa tkanina podkreśli każde załamanie - ja nosze czasem  błyszczące dodatki na gorę, którą sobie powiększam, ale nigdy na doł ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

sonatina

pokazywałam wczesniej sukienke którą chciałam kupić na lipcowe wesele. POszłam ja kupić z mężem. Przymierzyłam i zrezygowałam. Mąż mnie nieźle obsmarował:). Powiedział,że albo ja jestem za duza do tej sukienki albo ona za mała. Że marszczy mi się na plecach (miała wszyte marszczenia), że majtki mi się obciskają - akurat miałam takie sportowe. I na koniec, że moge ją kupic ale jemu się w niej nie podobam. Boże nigdy więcej go ze soba nie wezmę!

Ja myślę, że tak tragicznie nie było :). czyli poszukiwania przede mną:)

errata

sonatina mój chłop zawsze mówi: "nie wiem" ;D

sonja

sonatina to i tak zadziwiająco długa wypowiedź mężczyzny na zakupach :D

aja

Cytat: sonja w 18 Cze 2011, 21:50:58tak zadziwiająco długa wypowiedź mężczyzny na zakupach
dokładnie to samo sobie pomyślałam :D

abkasia

A JA NADAL NIE MAM SUKIENKI NA LIPCOWE WESELE, na ktorym mam wygladac jak milion dolcow.,.. :(
a w sklepach tez nic nie ma.. :(

Dodany tekst: 18 Cze 2011, 21:24:19

o nie, ja sobei barzdo cenie mojego meza na zakupach, bo wszystko co mi dorazil to super ciuchy, w ktorych wygladam naprawde niezle ;)