Jak radzicie sobie z łuszczycą skóry głowy?

Zaczęty przez Gornika, 05 Wrz 2025, 10:55:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gornika

Hej wszystkim! Od kilku miesięcy zmagam się z łuszczycą skóry głowy i mam już dość 😞 Swędzenie, łuska, ciągły dyskomfort – nic mi nie pomaga na dłużej. Czy ktoś z Was znalazł coś skutecznego? Będę wdzięczna za polecenia sprawdzonych produktów i wasze doświadczenia.

Deremere

. U mnie największą poprawę dało stosowanie zestawu Psorisel – szampon, emulsja i płyn na noc. Używam regularnie i naprawdę widzę różnicę – skóra mniej się łuszczy i praktycznie przestała swędzieć. Kupuję najczęściej tutaj:
 https://www.apteka-melissa.pl/produkt/verdelab-psorisel-zestaw-szampon-na-luszczyce-200-ml-emulsja-do-skory-glowy-200-ml-plyn-do-skory-glowy-z-luszczyca-150-ml

selka

Ja używam na zmianę tych dwóch szamponów – jeden z siarką, drugi z dziegciem – i do tego dodaję olejek z drzewa herbacianego i lawendy. To połączenie działa na mnie najlepiej. Zauważyłam też, że jak przez kilka dni używam tylko Psorisel zamiast mojej mieszanki, to też jest spoko efekt, zwłaszcza jeśli skóra mocniej się łuszczy.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Nikkolino

U mnie dobrze działa zwykły salicylol – zostawiam na głowie na ok. 4 godziny, potem dokładnie myję. Robię tak co 3–4 dni i po kilku razach poprawa była naprawdę duża. Minus to ta okropnie tłusta konsystencja, ale efekty u mnie są, więc się przemęczam. Na co dzień wspomagam się jeszcze płynem Psorisel na noc – wtedy łatwiej zmyć resztki i nie przesusza tak skóry.