Labioplastyka

Zaczęty przez Gornika, 04 Lis 2024, 09:17:32

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gornika

Pytanie do kobiet, które zdecydowały się na labioplastykę przed porodem. Ma to sens? Po porodzie konieczne były jakieś poprawki? Zabieg chodzi za mną już od nastoletnich czasów. Mam 24 lata i zastanawiam się, czy w końcu zrobić, czy zaczekać do ewentualnego porodu. Chociaż przez kolejne 4 lata raczej nie planuję dziecka... Poza korektą warg na pewno będę musiała mieć wykonaną jeszcze plastykę łechtaczki.

Deremere

Myślę, ze najlepiej będzie porozmawiać z lekarzem, najlepiej specjalizującym się w ginekologii i położnictwie. Cięcie to cięcie i powstaje blizna, która jest mało elastyczna i nierozciągliwa. W czasie porodu wejście do pochwyć ze średnicy około 1-2 cm rozciąga się do co najmniej 10cm to jest bardzo dużo i wydaje mi się że to co wiem o bliznach to niestety jest ryzyko że skóra zamiast się rozciągnąć pęknie a to już nie goi się dobrze i szybko jak cięcie.
Od siebie do zabiegu mogę polecić klinikę w Warszawie estebelle.com.pl . Zapisz się na konsultację i zobaczysz co Ci powiedzą.

Nikkolino

Jakie problemy mogą skłonić do rozważenia zabiegu labioplastyki?

selka

Zabieg labioplastyki może być rozważany w przypadku różnych problemów zdrowotnych i emocjonalnych, takich jak:
👉 Nawracające podrażnienia i otarcia, które mogą wynikać z nieprawidłowego kształtu lub rozmiaru warg sromowych.
👉 Częste infekcje intymne, które mogą pojawić się z powodu trudności w utrzymaniu higieny w okolicach intymnych.
👉 Ból podczas współżycia, który może wynikać z nieprawidłowej anatomii.
👉 Zniekształcenia wywołane przez porody, które mogą powodować dyskomfort.
👉 Kompleksy i emocjonalny dyskomfort związany z dysproporcjami miejsc intymnych, co wpływa na pewność siebie.
👉 Zmiany związane z procesami starzenia się i wiotczenia tkanek, które mogą wpływać na komfort życia codziennego.

Jeśli którykolwiek z tych problemów jest obecny, warto rozważyć konsultację ze specjalistą, który pomoże ocenić, czy labioplastyka jest odpowiednią opcją. Więcej informacji na temat zabiegu znajdziesz tutaj: https://dwarazyziemia.pl/labioplastyka-co-to-jest-i-dlaczego-zyskuje-na-popularnosci/.