Dodatki do sukienki Natea81

Zaczęty przez natea81, 12 Lut 2008, 20:17:58

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

natea81

Witam wszystkich i bardzo proszę o pomoc. Zupełnie nie mam pojęcia, jakie dobrać dodatki do swojej sukienki. Jestem trochę upośledzona pod tym względem  :oops:
Nie mam jeszcze nic, a co gorsza nawet nie mam żadnego pomysłu.
Sukienka jest koloru ecru, na zdjęciach może tego nie widać. Największy problem to mam chyba z biżuterią, bo wydaje mi się, że najlepsze byłoby złoto (sukienka jest z taką delikatną złotą nitką), ale ja nie cierpię żółtego złota  :cry:
Help me!! Jakie kwiaty??? Jaka kamizelka i koszula dla N.???? Obłęd....

http://natea81.fotosik.pl/albumy/370453.html

inkageo

Piękna suknia, bardzo strojna i welon też już jest, więc niewiele więcej trzeba :) Chyba żadne strojne naszyjniki nie wchodzą w grę, może jakieś delikatne kolczyki?
Jaki kolor lubisz najbardziej? Warto wybrać bukiet w ulubionym kolorze :) A później dodatki dla narzeczonego dopasowane do już wybranej reszty :)
Imagine there is no hate

natea81

Naszyjnik to w ogóle odpada, chciałam tylko jakieś kolczyki, najchętniej wiszące i ewentualnie jakąś delikatną bransoletkę. Ale jakie? Perły?? Złoto??

rubin04

Oj ładnie...
No ja ze stylizacją nie pomogę - vide moja sławetna stylizacja na studniówkę ;-)
Ale moze chociaż natchnę moze w kierunku upięcia welonu:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

natea81

Rubin04
Tak właśnie myślałam, nawet chyba trochę niżej, bo będę miała (na razie tak mi się wydaje  ;-) ) puszczone włosy luzem z tyłu, tylko z boków zebrane w jakieś fantazyjne upięcie co by można było właśnie welon upiąć  :-D
A tak a propos, dobrze, że nie zdecydowałaś się na Baserę  :-P

inkageo

A przeglądałaś białą magię?
http://www.bialamagia.pl/
Ja też nie miałam konkrentnej koncepcji, weszłam do jubilera, zobaczyłam bransoletkę i wiedziałam, że to ta ;)
Imagine there is no hate

natea81

Przeglądałam. Podobają mi się te:
http://butik.bialamagia.pl/files/athens1.jpg
Tylko pytanie czy pasują??

inkageo

Kolczyki są dosyć nowoczesne, welon i suknia raczej klasyczne i wytworne. Wszystko zależy od tego jaki efekt chcesz osiągnąć, przełamać konwencję czy raczej się jej trzymać..
Imagine there is no hate

natea81

Mogę przełamać, nie zależy mi   :roll: Abym się dobrze w tym czuła...

elizapj

Cytat: "inkageo"A przeglądałaś białą magię?
http://www.bialamagia.pl/
inka dzieki, ten link jak ulal pasuje mi do dzisijeszego postu w blogu:)

sorry, natea81, ze sie tak tu wtrazalam

mayagaramond

Cytat: "natea81"ale ja nie cierpię żółtego złota :cry:

Hm, i co my zrobimy? Ja z zoltym zlotem tez nie przepadam, chyba ze jest matowe. Na stronie apartu widzialam fajne kolczyki z kolek (pod bizuteria, zloto), jestem w pracy i nie mam jak wkleic zdjecia.

Te kolczyki z Bialej Magii, ktore pokazalas, nia sa zle, tylko ten dyndajacy krysztalek jakos mi nie bardzo pasuje...
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

natea81

Cytat: "dodaa84"]jeśli sukienka jest ecru, to może pomarańczowy bukiet?

Ten pomysł mi się podoba  :mrgreen:
Może coś takiego?

mary

tu wykażę się po raz kolejny brakiem obycia, ale i tak zapytam- co to za model sukni?
Przy wyborze koloru bukiety dobrze chyba zwrócić uwagę na kolor włosów, by się nie zlewały z kwiatami. Chyba, bo ja się nie znam ;)

natea81

to jest Villais 2666
A z tymi włosami to ja już sama nie wiem  :cry: W różnych artykułach na temat bukietów piszą, że do dziewcząt rudowłosych pasują bukiety żółte i pomarańczowe....
No nie wiem, to może coś z zielonym....

ze_nitka

Słuchajcie kiedyś ktoś gdzieś wrzucił link do takiego wykresu: sylwetka ciała i adekwatny do niej kształt bukietu, pamietacie?

natea81, mi koncepcja bukietowa zmieniła się jak przyszły kupił garniak... więc chyba bukiet to jeden z ostatnich elementów do doboru...

mary

to może coś z żółtym? Albo pomieszane kolory? Wydaje mi się, że cały pomarańczowy bukiet to by już zbyt wiele było. Ale może zawita tu jakaś specjalistka kwiatowa i fachowo coś poradzi? ;-)
Nie smuć się natea81! Kiedy jest Wasz ślub? Pewnie masz sporo czasu jeszcze ;)

ze_nitka

natea81, maluteńka to rudzielec... ale nie pamiętam jaki ona miała bukiet :(

natea81

Ślub mam 7 czerwca, ale wszystko się odbędzie 350 km od Warszawy i do tego czasu niestety nie będę tam zbyt często bywała....A bukiet będzie zamawiany właśnie tam  :-(

natea81

Cytat: "dodaa84"a możesz powiedzieć gdzie slub?

A w takim małym miasteczku przy samej granicy polsko-litewsko-rosyjskiej  :) Wesele w pensjonacie nad samym jeziorem  :lol:

Izaura

ja się zgadzam z przedmówczyniami co do pomarańczowego bukietu. jak spojrzałam na Twoje zdjęcie i rude włosy to odrazu stwierdziłam że pomarańczowy by pasował. i wtedy można by dobrac biżuterię też w takich ciepłych barwach np. w kolorze starego złota czyli taką jakby patynowaną - jak znajdę jakąś fotkę w tym stylu to wkleję.
polecam kolor pomarańczowy jako sponsora imprezy ;-)

Kasia

natea81, ja bym tu widziała pomarańcz i zieleń

bukiet pomarańcowy z dużą ilością zieleniny

i koniecznie biżuteria z zielonymi kamieniami - AŻ SIĘ PROSI !!!

dagi

Cytat: "natea81"Ślub mam 7 czerwca
ja też, pozdrawiam ;)
a co do kwiatów to zgadzam się, że połączenie pomarańczu i zieleni mogłoby wyglądać bardzo fajnie ;)
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

sierpniowajulka

Ja zaś obstawiam mniej dosłowną wersję pomarańczu - czyli połączenie pomarańczowego z bielą, różem. I żadnej zieleni do tego:

Louve

Cytat: "ze_nitka"Słuchajcie kiedyś ktoś gdzieś wrzucił link do takiego wykresu: sylwetka ciała i adekwatny do niej kształt bukietu, pamietacie?

to ja wrzucałam takie "cudo":  :oops:

[ Dodano: 16-02-2008, 20:31 ]
ja sama jestem lekko ruda - moje włosy mają kolor pszeniczno-miodowy; w bieli wyglądałam koszmarnie, dlatego moja suknia była koloru ecru, a mój bukiet pastelowy, z przewagą łososia i zieleni