Mam sukienkę - co do niej

Zaczęty przez trik26, 18 Sty 2008, 15:05:54

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

trik26

dziewczyny powracam bo mam już konkrety.
mam sukienkę, ale nie wiem czy na zdjęciach ją dobrze widać.
Chciałabym do niej albo jakiś delikatny mały bukiecik, albo jakiś kwiat.
jeśli chodzi o kolory bukietów myślałam o fiolecie, lub bieli. Myślicie że białe kwiaty pasują do ecru sukienki. jeśli chodzi o rodzaj kwiatów, myślałam o caliach, tulipanach storczykach.
Moze wy mi doradzicie.

mika

oj sukienka baaaardzo w moim stylu, piękna jest,  :mrgreen:  jeśli kolor ecru to ja bym stawiała na fiolet, albo błękit

[ Dodano: 18-01-2008, 15:19 ]
np coś takiego

spragnienie

czy masz jakieś większe/lepsze zdjęcia tej sukienki?
bo ja z tych ślepych  :)

nionczka

Moze bukiet fioletowych irysów? Tez sa piekne. Sukienka fajna!
Bialych kwiatów raczej bym unikala przy sukni ecru. Nie tylo ze wzgledu an roznice w tonie, ale rowniez dlatego, ze troche smutno jest. Kolor zawsze fajnie wyglada :-)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

callja

Byłabym ostrożna z białymi kwiatami do ecru sukni - w zestawieniu z nimi sukienka może wyglądać na przybrudzoną lub pożółkłą... Fiolet to zdecydowanie lepszy pomysł, pasowałoby też bardzo ciemne bordo. Może właśnie catadeski :?: Są piękne gatunki w kolorze baaardzo ciemnego fioletu (niemal czarne), z gładkimi brzeżkami płatków - cudnie to wygląda, :!: zaobserwowane na żywo u dziewczyny noszącej właśnie ecru sukienkę... Jeśli dodawałabyś do bukietu wstążkę, też powinna być raczej ecru niż biała.

W tym wypadku może warto pójść w filet również w biżuterii?? Np. ametysty mogłyby ładnie dopełniać fiolet kwiatów, w przypadku bordowego bukietu "poszłabym" w biżuterię z granatami.
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

Kasia

a co to za suknia??
propuntia??

[ Dodano: 18-01-2008, 22:56 ]
czy z salonu z tłuszcza??

trik26

Dziewczyny na Was jak zawsze mogę liczyć.
Sukienka jest z hiszpańskiej firmy Raul Novias - Oro Novias. Na stronie jest mnóstwo pięknych prostych sukienek www.twojesuknie.com.pl
I mnie się wydaje, że macie rację. Osobiście podoba mi się fiolet, bordo, niebieski tez moze być.
Nie chciałabym żółtego, różowego i jak napisałyście białego.
Jeśli chodzi o styl wiżanki, to nie lubię wiszących, więc jeśli coś to prosty mały bukiet. dziewczyny jeśli macie jeszcze jakieś pomysły kolorystycznie to wklejajcie zdjęcia.
Niestety nie mam większego zdjęcia. Może będę miała później siebie w tej sukience.

mika

może mi się uda wkleić większą

mona_liza

Piękna sukienka!!! Pas na biodrach boski...

zwierzatko_mojej_mamy

trik26,  o cholera, ale piekna ;D to ja bym tutaj dala bardzo prosty bukiet, w sensie bez chabaziow wystajacych - jak m sie tak elegancki pasek to trzeba go pokazac, a ne zaslaniac ;D

[ Dodano: 19-01-2008, 12:34 ]
moze takie?

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

spragnienie

propozycja zwierzątka jest super! bardzo elegancji bukiet, ale nie przekombinowany
zdecydowanie w tym kierunku bym poszła, prostota się zawsze obroni  :)

mika

ja też uważam że bukiet zdecydowanie powinien być prosty, może być jak najbardziej kolory ale prosty: kulka albo berło... suknia baaaaardzo mi się podoba, podobna do mojej :mrgreen:

trik26

Dziewczyny dziękuję Wam bardzo.
Bo widzicie jak wybrałam tą sukienke to ja byłam przekonana, ja bardzo lubię proste rzeczy, ale potem zaczełam się zastanwiać czy aby nie za prosta.
No ale po kolei. Sukienka wygląda lepiej w rzeczywistości, tutaj modelka kiepsko stoi i wygląda jakby była wąska tak,ale bardzij syugerujcie się tym jak się tył układa.
Sukienka na zdjęciu wygląda jak żółta w rzeczywistości jest ecru (takie normalne).
Jeśli chodzi o pasek to rzeczywiscie ma i on dodaje uroku. Ma takie jakby dwie broszki (bo gusikami tego nie można nazwać), srebrne z przezroczystymi kamykami.
Spróbuję wkleić przykładowe bukiety, dajcie znac co Wy na to. Włosy chę mieć gładko upięte i chciałabym mieć kwiat we włosach. Może macie pomysł na jakieś dodatki, myślałam o srebrych kolczykach i czymś pod szyję.

Kasia

sukienka z przodu super z tyłu nie podoba mi sie ten pas przecinajacy linie guzików

poprosiłabym krawcową i:

albo zakończenie zapiecia przy pasie i zlikwidowanie tych guziczków poniżej pasa
albo o wszycie tego pasa w boczne szwy tak aby z tyłu go nie było

suknia super tak pozatym :)
mam nadzieję że masz nienaganną figurę ;)
materiał od pasa wdół wyglada delikatnie i cienko i mam wrażenie że nic sie pod nim nie ukryje ;)

golinda

marzyła mi się kiedyś ta suknia:
styl podobny do zaprezetowanej powyżej
tylko zwróćcie uwagę, że to jakiś rodzaj jedwiabiu albo satyny i że do tego trzeba bardzo dobrze ustawić światło (musi być mocno rozproszone) inaczej wychodzą tzw. "blicki" i na wielu zdjęciach ślubnych suknie te wyglądają strasznie bazarowo, choć na żywo całkiem nieźle

salsa

golinda, dzieki za maila;)zgadzam się;)

trik26, suknia piękna, bardzo ciekawy model. Sprawdzałaś, czy się to gładkie nie gniecie?

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

trik26

Jeszcze na temat kwiatów.
Podobają mi się calie + te róże, a co powiecie na frezje, ale bez tego mikrofonu.
Podobają mi sie także tulipany, ale ciężko sprawić, by się nie otwierały.
Mam ślub w maju

sierpniowajulka

Cytat: "golinda"inaczej wychodzą tzw. "blicki" i na wielu zdjęciach ślubnych suknie te wyglądają strasznie bazarowo, choć na żywo całkiem nieźle
też proponuję na to zwrócić uwagę...

salsa

trik26, te drugi bukiet strasznie przekombinowany-ta pałka wyglada jak czrodziejska różdżka:):)
fiolet bedzie pieknie do tej sukni pasował.

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

gioseppe

moze cos wybierzesz
do tej sukni jakos bardzo pasuje mi typowe berło z tego koloru cali, chociaz nie lubie juz tych kwiatkow :P

[ Dodano: 20-01-2008, 12:37 ]
PS kolejnosc wklejonych zdjec nie jest przypadkowa ;)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

spragnienie

Najbardziej podobają mi się, na tą chwilę, propozycja zwierzątka oraz ostatnia gioseppe (z zielenią).

mika

mi się najbardziej podoba te czerwone coś z długimi łodygami :mrgreen:

trik26

Dziewczyny co do sukienki.
Mnie osobiscie pasek sie podoba dodaje własnie to coś.
Co do figury, mam rozmiar 36 i jestem szczupła - włąsnie dlatego wybrałam taki model, bo w nawet w sukienkach typu A "ginę". Materiał rzecziwiście jest "klasowy", dlatego suknie w tym sklepie są droższe. Poza tym suknia ma trzy rodzaje materiałów w tym modelu i co najważniejsze, nie wyamag żadnej halki.

Jeśłi chodzi o kwiaty, to tak jak pisałam podobają mi się frezje, ale bez tego mikrofonu, czyli tej różdżki. Poodbają mi sie także storczyki i dendrobium, ale one tylko są białe, a tu biały nie pasuje.

Czy wiecie jak nazywają się te kwiatki?? Podobają mi się, ale nie wiem czy nie są za delikatne by coś z nich ułożyć,a le nie coś takeigo jak na zdjęciu

mika

to c hyba jest jakiś storczyk :roll:

gioseppe

storczyk na bank tylko jaka odmiana to juz nie wiem
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP