miejsce dla dj-a, fotografa, itp.

Zaczęty przez marcheewka, 17 Sty 2008, 11:43:08

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcheewka

Dziewczyny, czy dla dj - a, fotografa, kamerzysty organizujecie osobny stolik, czy siadają razem ze wszystkimi przy stole ( np. na końcu stołu?)
Rozumiem, że te osoby nalezy policzyć podając lokalowi liczbę gości.
Rozumiem, że muszą cos jesć, ale alkohol to już nie.
Jak to było/ będzie u was??

mika

Dobrym rozwizaniem jest dogadanie się z właścicielem lokalu aby dla fotografa, kamerzysty i zespołu zrobili poczęstunek za pół stawki standardowego talerzyka... nie muszą mieć full menu, no i oczywiście bez alkoholu

wrobelek0403

no my niestety mamy w umowie z zespolem, ze dostaja "normalne" menu. Na szczescie jest ich tylko troje. A co to fotografa wciaz nie wiem, bo z nim nie rozmawialam, ale z tego co pamietam, to u kolezanki nie jadl w ogole. Samowostarczalny :mrgreen:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

errata

Na wszystkich weselach naktórych byłam orkiestra wraz z kamerzystą i fotografem mieli osobny stoli, często umiejscowiony w pobliżu sprzętu orkiestry. Wydaje mi się, że restauracje mają nawet specjalnie takie stoliki przygotowane, bądź miejsce wyznaczony na takowy. Warto zapytać.

Kasia

u nas bedzie osobny stolik

płacimy połowe stawki

mobka

A ja mam na przyjęciu tylko fotografa, bo ani DJa ani zespołu nie mamy, więc przewiduję go usadzić razem z rodziną :) Chociaż ja mam dziwną salę i najpierw muszę zrobić zdjęcia, żeby móc w ogóle coś planować :)

cumberland

U nas też osobny stolik dla całej "obsługi" tj. zespół, fotograf, kamerzysta.
Płacimy 60% stawki, będą mieli inne menu.

Alkoholu bezwzględnie NIE! W końcu oni tego dnia są w pracy.

kamelia04.08.2007

u mnie mieli osobna salę, płacilismy 50% stawki

jesli nie ma osobnej sali, to powinni mieć odzielny stolik. Dj, kamerzysta, fotograf jest w pracy, a goscie są na zabawie.
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

wrobelek0403

Cytat: "kamelia04.08.2007"

jesli nie ma osobnej sali, to powinni mieć odzielny stolik. Dj, kamerzysta, fotograf jest w pracy, a goscie są na zabawie.

acha, zapomniałam dodać, ze zespoł ma stolik na podium "orkiestry" w sali tanecznej.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

kamelia04.08.2007

wrobelek0403,
Cytat: "wrobelek0403"zespoł ma stolik na podium "orkiestry" w sali tanecznej

i bardzo dobrze
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

wrobelek0403

Cytat: "kamelia04.08.2007"wrobelek0403,
Cytat: "wrobelek0403"zespoł ma stolik na podium "orkiestry" w sali tanecznej

i bardzo dobrze

w naszym lokalu nie ma innej mozliwosci. Sale sa dwie - jedna do jedzenia, druga do tanca. Trudno, zebym upychała swoich gosci przy stole,zeby jeszcze orkiestre wcisnac. A tam maja swoj stół "w miejscu pracy" :)

aniak1211

Cytat: "errata"Na wszystkich weselach naktórych byłam orkiestra wraz z kamerzystą i fotografem mieli osobny stoli, często umiejscowiony w pobliżu sprzętu orkiestry
I ja takowy zwyczaj znam.

wioluś

Wybory zespołu i reszty przed nami,ale widzę,ze na forach wszyscy martwią się ich usadzeniem i jedzeniem dla nich.
My potraktuemy ich jako naszych gości i nie będziemy im ograniczać "racji żywieniowych"a gdzie będą siedzieli- po prostu zapytamy w sali ( jak tam bywa)i zapytamy ich jak będzie im wygodnie.Widziałam,ze zespoły najczęściej mają stolik w pobliżu sprzętu-tak jak pisałyście.

spragnienie

u nas chyba dj i fotograf będą siedzieć przy osobnym stoliku koło stanowiska dj'a

chociaż roważałam posadzenie ich razem w gośćmi, ze wzgl. na to że to tylko 2 osoby  :roll:

radiowiec_wawa

Drogie panie, najlepszy jest dla nas czyli dla obsługi :) stolik oddzielny od gości. Najlepiej gdzies w poblizu stanowsika djeja, zreszta tak w 90 % lokali jest on ustawiany. Wygodnie, praktycznie no a gdyby dj/fotograf/kamera miał ochote "wypić" to przy takim oddzielnym stoliku będzie miał trudniej. Gdy dostanie miejsce wśród gości to..... :) Pozdrawiam.

gioseppe

alkohol - od razu na wstępie powiedzieliśmy (gł. zespołowi, podpisując umowę), że dla nich alkoholu nie będzie na stole. Dla mnie to logiczne, to jest ich praca a nie impreza ;)

ze slyszenia wiem, ze z menu bywa różnie
my zamówiliśmy pełny zestaw dla każdego z obsługi

stolik - wszyscy siedzieli razem z boku, malo widocznie bo akurat obok była kolumna, b.blisko orkiestry. Dla obsługi również zrobiliśmy winietki
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

radiowiec_wawa

Cytat: "gioseppe"alkohol - od razu na wstępie powiedzieliśmy (gł. zespołowi, podpisując umowę), że dla nich alkoholu nie będzie na stole. Dla mnie to logiczne, to jest ich praca a nie impreza ;)

Dla Ciebie jest to logiczne, dla mnie jest to logiczne... jednak nie dla wszystkich zespolow/djejow jest to logiczne.. :( Dlatego warto dmuchac na zimne i nie sadzac ich miedzy gosci :)

zuzia

Cytat: "radiowiec_wawa"Dla Ciebie jest to logiczne, dla mnie jest to logiczne... jednak nie dla wszystkich zespolow/djejow jest to logiczne..
święta prawda. U mnie nie było z tym problemu. Ale np. u Adrianny, mimo, że DJ nie był posadzony między gośćmi a mimo razem z kolegą pili przez całe wesele.
także zdecydowanie lepiej ustalić to jasno od samego początku!