Pomóżcie znaleźć salę w Krakowie plizzzzzz

Zaczęty przez sylvia_b, 05 Sty 2008, 11:35:07

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sylvia_b

Witam Was serdecznie!
Jestem nowa, właśnie sie zarejestrowałam, więc serdecznie wszystkich witam!!
Postanowiliśmy sie w końcu "ohajtać" i chcemy to zrobić w czerwcu, lipcu bądż sierpniu tego roku.
I pojawia sie problem - sala. Wesele planujemy wstępnie na ok 110 osób. Nie możemy wydać więcej na menu niż 130 zł/os. Chcemy by było to w Krakowie lub w bardzo przylegającej miejscowości, tak by nie musieć zapewniac noclegu wszystkim gościom (i tak musimy to zrobić dla 28 przyjezdnych).
Jest kilka fajnych miejsc, ale juz nie ma wolnych terminów.
Czy możecie nam podpowiedzieć jakieś lokale?
A może sale, do której wprowadza sie własną kucharkę?
Pliz pliz pliz. Czas nagli :(

zwierzatko_mojej_mamy

sylvia_b, witam serdecznie na forum ;) ja nie pomoge zbyt wiele, pomimo, zem z krakowa juz, bo wesele robimy w moim rodzinnym miescie - ale na pewno dziewczyny pomoga ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

malutenka

Cześć, ja mogę polecić salę w której mieliśmy własne wesele, jakieś 18km od Krakowa.
Byłam bardzo zadowolona z obsługi, jedzenia itp. goście tez mają pozytywne wrażenia :)
Nazywa się to Zajazd pod jaskółkami w Iwanowicach :)

sylvia_b

Myślałam o tym, bo znalazłam taki namiar w necie. Trochę mnie przeraża, że to daleko i trzeba zawatwić nocleg dla gości, a to podwyższa cenę. Jak tam dzwoniłam to właścicielka wydała mi się taka niekumata, ale wiadomo - to była gadka przez telefon  ;-)
Masz jakies zdjęcia sali z wesela? Mogłabyś podesłać? Bedę wdzięczna.

malutenka

Na wszystkich zdjęciach mam gości, ale nie ma problemu, żebym podjechała jakoś w tygodniu i zrobiła parę fotek ;) Można wynegocjować dość dobrą cenę, my płaciliśmy bodajże 100zł/os, nocowaliśmy też tam gości.

salsa

sylvia_b, polecam Ci sale w Hotelu Europejskim
\ja tam miałam\
spisali sie na medal a cena nie była wygórowana jak na doskonałą jakość obsługi i usługi
no i mozesz sobie wniesc i dokupic do inperzy co chcesz
nie ma zadnego korkowego, alkoholu po cenach hotelu i innych niepotrzebnych wyciagaczy kasy
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

sylvia_b

Słyszałam dużo dobrych opinii o Europejskim, ale chcemy by to miejsce było poza centrum miasta, a to ten hotel dyskwalifikuje ;-)
Czy znacie może karczmę Biesiada na Zakopiance?

magdalinska

ja bylam kiedys na weselu w pałacu pugetów na starowislnej chyba, scisle centrum to nie jest ;), maja ogródek, niestety ceny nie znam