Dekoracja za mlodymi

Zaczęty przez foszek, 02 Sty 2008, 19:21:30

emcia

A może coś takiego Ci się spodoba, fotka z forum, nie wiem czyja.

foszek

Dziekuej  emcia821,  ladniutkie to... Mi sie teraz po nocach snia te precle co wkleila gioseppe :-D  Ciekawe czy uda mi sie je skas wyczarowac  :)

gioseppe

a niby czemu nie? ja mysle ze to nic trudnego tyle ze pracochlonne ;)
zamówienie jak kazde inne, powinni przyjac, najpierw zapytalabym w lokalu czy pieką swój chlebek na powitanie młodych, jesli tak to moze skusza sie upiec i cos takiego a Tobie moze uda sie wytargowac cos wiecej
po prostu popytaj i tu i tu
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

martos82

Cytat: "rubin04"A może by tak za plecami powiesić jakies wasze wspólne zdjecie czarno-białe albo w sepii, może nawet zróbcie sobie teraz jakies stylizowane w klimacie miejsca, albo takie jak typowe "monidło", takie portretowe.. I takie zdjecie w formacie plakatu np. 50 x 70 cm powiesić. Hmm?

Ja nie wiem jeszcze zupełnie jak u siebie tematr rozwiaze ale chyba w tym kierunku raczej pójdę.

[ Dodano: 02-01-2008, 20:18 ]
foszek, gdzie jest to wnętrze?

Ja bym nie dawala nic lub tak jak radzi rubin - czarno-biale zdjecie. Mysle, ze wygladaloby to bardzo fajnie. Swiece chyba beda na stolach, a dekoracje kwiatowa chyba sie wybiera samemu, wiec mozesz cos dopasowac do kolorystyki Twojego bukietu.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Aga13

Wiele ciekawych pomysłów na dekoracje nie tylko za młodymi, ale i całej sali można znaleźć na stronce, na którą natknełam się w necie: www.balonalia.pl
Jest to fajna stronka, gdzie dekoreatorzy wymieniaja sie swoimi pomysłami.

salsa

Aga13, nie wiem czy dziewczyny szukaja czegos w tym stylu:P

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

golinda

badziewiastym dekoracjom za młodymi, zwłaszcza w takich stylowych salach, mówię zdecydowane N I E

salsa

Cytujbadziewiastym dekoracjom za młodymi, zwłaszcza w takich stylowych salach, mówię zdecydowane N I E

tez nie mogę na to patrzec-szpeci i tyle

maroonbug

ja za mlodymi nie lubie nic. minimalizm ot co. podobaja mi sie swiece, swieczniki i kwiaty na stolach. nic innego bym nie kombinowala...
raz tylko widzialam takie bardzo drobniutkie lampeczki choinkowe (wygladaly jak pyl), ktore byly rozwieszone za mlodymi jak kurtyna. nawet ladnie to wygladalo, ale sama juz czegos takiego bym nie chciala.

aniak1211

Zwykly szary papier zgnieciony,owiniety bluszczem ladnie wyglada (niestety nie posiadam zdjec)albo bialy tiul z bluszczem
Rowniez te filary mozna owinac bluszczem.

Ja mialam przy wejsciu na sale na filarach zrobione girlandy z bluszczu,filary byly z cegly,mi sie taka kompozycja podoba  ;-)

mika

my mieliśmy z bluszczu i białego tiulu przybrane ławki w kościele, bardzo ładnie to wygladalo

elizapj

Cytat: "Izaura"takie ceglane wnętrze,
właściciele dekorują je zawsze tylko świeczkami i do tego białe obrusy i biała zastawa, bardzo mi się to podobało
popieram! tak tak, same swiece. dodadza najwiekszego uroku:) nic wiecej nei musicie myslec. takie ceglane luki nie wymagaja dekoracji, sa same w sobie piekne:)

ps. Izaura, wszystkie te fotki sa z fortecy? bo ja tez ich rozwazalam, ale jedynie zdjecia jakie z forteca kojarze to 3 od gor/i dolu. a np pierwsze z dolu - to tez fortca? bo ja z nich zrezygnowalam, bo mi sie wydawalo ze tam malo miejsca bedzie...duza na zew, ale malo pod dachem...a to ostatnie zdjecie wyglada na olbrzymie pomieszczenie... jesli to nie forteca, w co nei chce mi sie wierzyc, powiedz mi prosze gdzie to:)!!

siog

powtorze za dziewczynami: ZADNYCH DEKORACJI!

gole sciany
normalne obrusy a nie te szmaty
zastawa stolowa
BRAK plastikowych butelek
wywalic kosze
ladne swieczniki na stolach i duzo swiec
zywe kwiaty tylko i wylacznie na stolach

[ Dodano: 04-02-2008, 19:49 ]
znalazlam moje
http://img229.imageshack.us/my.php?image=dscf0695ow1.jpg
http://img179.imageshack.us/my.php?image=dsc01142un1.jpg

sierpniowajulka

elizapj, ostatnie zdjęcie nie jest z Fortecy (chyba, że ją jakoś mocno przebudowali w ostatnich kilku miesiącach), ale pozostałe tak. To z kratami jest z sal w podziemiu - tam nie jest za wiele miejsca. Pozostałe są z górnych sal i tam w zależności od tego ile tych sal wynajmiesz, tyle będziesz miała miejsca. :) Ale przecież Ty masz zarezerwowaną Jabłonnę...  :-D

salsa

my mieliśmy zabytkowy arras ktory wisi jako ozdoba sali balowej, ale absolutnie nic tam nie dowieszalismy nie kombinowaliśmy, na stolach były żywe kremowe roze (w wazonach i przy talerzach) a także świece w świecznikach, porcelana i szkło
sala sama w sobie ejst balowa i klimatyczna wiec nie chciałam tam ani robic klimatu nowoczesnego ani zapychać tego co było

magdi29

Hej,
Też jestem na etapie planowania dekoracji więc chętnie się wypowiem :)
Co do tego wnętrza to ja nie dawałabym nic , raczej udekorowałabym krzesła Wasze aby się odróżniały no nie wiem, może inne pokrowce niż reszta....
No i jakaś kompozycja fajna przed młodymi, do takiego wnętrza to jak dla mnie najbardziej pasują świece i prostota i tak jest tam zjawiskowo....

Ja sobie wymyśliłam dość odjechaną od normy dekorację , florystka która ją robi pokazała mi ją w katalogu , plecione wianuszki i doniczki z kwiatami - takie bardzo wiosenne w założeniu a jak wyjdzie to zobaczymy. Wesele 10 maja więc wkleję zdjęcie po :)

marcheewka

a ja chciałam dekoracje na stolach z żywych kwiatów w wazonach, ale nam właściciel lokalu powiedzial, że nie bardzo, bo kwiaty szybko zwiędną i będą brzydko wygladać. Hmm, w lokalu jest klimatyzacja, kwiaty będą w wazonach z wodą, no nie wiem, czy mnie nie ściemnia, bo nie chce im się robić.

vobi

marcheewka, zdecydowanie sciemnia... przeciez wesele trwa max kilkanascie godzin, jesli tylko kwiaty sa swieze, nie ma szans zeby padly w tak krotkim czasie!

zwierzatko_mojej_mamy

marcheewka TO JAKIE MACIE MIEC - SZTUCZNE???  :o

glupi jest i tyle - nam jedyne czego zabronil to lilii w wazonach, bo mowil, ze mial 2 razy i musieli wazony wynosic, bo ludziom nos urywalo ;)

mielismy na stolach dlugie wazony z pojedyncza roza kazdy - roze wygladaly tak samo az do poniedzialku, przed soba takie dlugie cos z gabka nasaczona woda i tez jak jechalismy w poniedzialek to w domu na kominku stalo dalej, wszystkie piwonie staly do srody w domu bez problemu - matol jakis ...
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

zwierzatko_mojej_mamy

to sa zdjecia z poniedzialku, bukiet troche przywiedl, bo nikt go nie polewal do niedzieli wieczora, a w mikrofonie malo wody sie miesci ;D

zdjec roz nie posiadam, bo zostawilismy juz w knajpie - nie chcialo nam sie brac i tak mielismy caly dom okwiecony ;D ale zapewniam, ze roze trzymaly sie najlepiej - jak zolnierze ;D

www.annawilk.pl

spragnienie

Cytat: marcheewka w 10 Cze 2008, 08:31:32
a ja chciałam dekoracje na stolach z żywych kwiatów w wazonach, ale nam właściciel lokalu powiedzial, że nie bardzo, bo kwiaty szybko zwiędną i będą brzydko wygladać. Hmm, w lokalu jest klimatyzacja, kwiaty będą w wazonach z wodą, no nie wiem, czy mnie nie ściemnia, bo nie chce im się robić.

sciema

co do dekoracji za młodymi, ze względów estetycznych, żadnej nie planuję :)

dagi

tylko żywe kwiaty!
nie daj sobie wmówić nic innego!
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

justynaaaa2

Tak tak tylko żywe  jupi
Co za bzdury, nic nie zwiędnie, głupoty opowiada ten właściciel  :hammer:

A Ty Zwierzaku świetne miałaś te piwoniowe dekoracje  brawo

zwierzatko_mojej_mamy

justynaaaa2 dzieki - ale w ogole nie bralam udzialu w ich projektowaniu - juz mi sie po prostu nie chcialo - powiedzialam, ze piwonie i cos jasnego i niech robi :D babeczka mi sie sprawdzila cacy ;)

www.annawilk.pl