Dekoracja za mlodymi

Zaczęty przez foszek, 02 Sty 2008, 19:21:30

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

foszek

Dziewczyny macie pomysl co by zrobic z ta sciana za mlodymi? Bo w tym momencie jest ona szkaradna

vobi

foszek, a czy tam w ogole musi byc jakas dekoracja?

panikarola

mnie tam rownie mocno raza plastikowe butelki na stole.
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

vobi

Przegladnelam w necie rozne strony z dekoracjami sal weselnych i jedyna ozdoba sciany za mlodymi, ktora nie wywolala u mnie grymasu to cos takiego jak na ponizszym zdjeciu. Nawet nei chodzi mi o ksztalt, raczej o uzyte materialy i zgranie ich z dekoracja stolu. Nie twierdze ze to rewelacja, ale IMHO przynajmniej nie kicz. Pozostale - serca z balonow, obraczki z folii aluminiowej i golabki z nie wiem czego mnie przerastaja...

rubin04

A może by tak za plecami powiesić jakies wasze wspólne zdjecie czarno-białe albo w sepii, może nawet zróbcie sobie teraz jakies stylizowane w klimacie miejsca, albo takie jak typowe "monidło", takie portretowe.. I takie zdjecie w formacie plakatu np. 50 x 70 cm powiesić. Hmm?

Ja nie wiem jeszcze zupełnie jak u siebie tematr rozwiaze ale chyba w tym kierunku raczej pójdę.

[ Dodano: 02-01-2008, 20:18 ]
foszek, gdzie jest to wnętrze?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

kamelia04.08.2007

najlepsza ozdoba bedzie brak ozdoby,

kaz im posciagac te paskudztwa, te wezyki, te napisy i inne dziadostwa,

jesli juz chcesz cos, to kwiaty zywe w wazonie
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

mobka

Cytat: "kamelia04.08.2007"najlepsza ozdoba bedzie brak ozdoby,

kaz im posciagac te paskudztwa

Popieram, tak samo jak ozdoby za PM nie podobają mnie się falbany przy stołach jak np. te na zdjęciu.

Usunęłabym i jedno i drugie.

kamelia04.08.2007

mobka,

falbany tez mi sie nie podobaja, no i te 2 wazony na stolach tez bym kazala wychrzanic w cholere razem z tymi koszami z "polskiego bambusa"
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

wrobelek0403

taaaa, a juz szczytem który widzialam bylo powieszenie ogromnego obrazu Matki Boskiej za parą, ktora od lat zyła "na kocia łape"  :-?

mnie sie nawet podobała dekoracja u znajomych - dwa serca - jedno nachodzące na drugie - wykonane z gałązek wierzbiny i przeplecione pojedynczymi zywymi kwiatami jak w bukiecie PM. Tłem sciana lokalu. Prosto i z wdziekiem. Niestety nie mam zdjecia.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

nionczka

Czy to jest Twoja sala? Mysle, ze ta sala na zdjeciu nie wymaga jakiejs psecjlanej dekoracji. Pozdejmowalabym te wszytskie szmaty, ladnie nakryla stol i zaswiecila swiece. A jako jedyna dekoracje na stole zostawila bukiet ze swiezych kwiatów.
Dekorowanie sali bylo obowiazkowe kiedy wesela odbywaly sie w remizach i innych tego typu salach i trzeba je bylo jakos odswietnie ubrac. Dzis wiekszosc sal weslenych w hotelach, restauracjach etc juz jest urzadzona na imprezy. No chyba, ze chodzi o sale konferencyjna bo takie tez sie czasem uzywa.
Lepiej mniej niz wiecej!

U nas bylo tak:

rubin04

nionczka, jesteś niezmiennie w czołowce moich ulubionych ślubnych stylizacji - esencja elegancji, umiaru i piękna!
A Twoja sukienka... no piękna! Mam nadzieję że choc w połowie będę wyglądać tak ładnie jak Ty - liczę na Twój głos przy ostatecznych wyborach :-)

nionczka

Cytat: "rubin04"nionczka, jesteś niezmiennie w czołowce moich ulubionych ślubnych stylizacji - esencja elegancji, umiaru i piękna!
A Twoja sukienka... no piękna! Mam nadzieję że choc w połowie będę wyglądać tak ładnie jak Ty - liczę na Twój głos przy ostatecznych wyborach  

Dziekuje  :oops: , ale to nie jest miejsce na osladzanie mi zycia :-) W tym watku rozmawiamy o dekoracji za mlodymi. Mozesz chwalic moja ;-)

rubin04

No to by było w temacie: piękna dekoracja pierwszo- i drugoplanowa :-)

nionczka

Cytat: "foszek"Dziewczyny macie pomysl co by zrobic z ta sciana za mlodymi? Bo w tym momencie jest ona szkaradna

Pozdejmowalabym absoultnie wszystko (sala sama w sobie juz jest ladna) i ewentualnie postawila dwa wielkie kosze swiezych kwiatów. Tak mniej wiecej za Waszymi plecami, ale blizej kolumienek. W ten sposób bedzie elegancko, kwiaty beda wchodzily w kadr zdjec, ale nie bedzie upstrzone.

A na grudniowe wesele zaproponowalbym Ci choinke!

Kasia

też bym nie dekorowała tej sciany
tylko zadbała o to aby na wesele była czysta
no i nie wiadomo co tam sie kryje pod tymi szmatkami
mam nadzieję ze jakoś drastycznie gwożdzi nie powbijali

ostatecznie jakbyś BARDZO chciała coś tam powiesić to optowałabym za samym gładkim jasnym materiałem
można od tyłu podświetlić taą zasłona z lampek

ale dekoracja w tym przypadku jest zbedna
ładne wnętrze, trzeba je odsłaniać i pokazywać a nie wieszać szmatki ;)

foszek

Cytat: "rubin04"foszek, gdzie jest to wnętrze?
W Zorawinie: www.wesele.pop.pl

Cytat: "nionczka"Czy to jest Twoja sala?
Tak to moja sala

Podoba mi sie pomysl z koszami kwiatow, po bokach beda takie wielkie swieczniki.
Zastanawiam sie nad zrobieniem bialej sciany i odwietlenie jej od spodu/tylu jakimis zaroweczkami. Musze sobie przemyslec pomysl ze zdjeciem :-D

No na taki wyglad jaknionczka, to  nie mam szans. Ani pierwszo ano drugo planowy

[ Dodano: 02-01-2008, 21:19 ]
O taki swiecznik :-)

sierpniowajulka

Foszek, dziewczyny dobrze radzą - wyrzuć wszystkie szmatki zza młodej pary. Świecznik jest ok. Do tego dużo świeczników na stołach. Wyrzuć te wysokie wazony i koszyczki. I różowy tiul (czy co to jest) ze stołu. I poproś o długie obrusy (do ziemi) na całej długości stołów zamiast tej dziwacznej falbany (fajnie by było, gdyby kolorystycznie pasowały do pokrowców - bo jednak biel z ecru bardzo się gryzą...). I będzie pięknie.

foszek

Na stolach beda swieczniki dopasowane stylem do tego co wyzej i do tego zyrandolu co wisi (w maju ma ich byc 4)

gioseppe

ja bym zaproponowała:
1.
goła ściana za Wami
+ zgrabne bukieciki w wazonach tego typu

+ girlandki z żywych kwiatów (wielkość trzeba dostosować do kolumn)

albo:
łuk ozdobić czymś takim oczywicie wielkosc i kwiaty i kolorystyke mozna dostosowac

pasowałby Wam taki precelek :)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

Kasia

gioseppe, no włąśnie Ciebie brakowało w tym wątku ;)
juz się zastanawiałam gdzie ty sie podziałaś :)

gioseppe

troszkę mniej zaglądam
a do tego walczyłam z grypą :)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

Izaura

zdejmij te szmatki ze ściany tak jak radzą dziewczyny, wnętrze jest ładne samo w sobie i różowe tiule i falbanki zupełnie tam nie pasują.
świeczniki które pokazałaś są bardzo fajne, myślę że duża ilość świeczek i jakieś mini-bukieciki zrobiłyby fajny klimat.

[ Dodano: 03-01-2008, 14:42 ]
na stronie Twojej sali jest zdjęcie z fajnym elementem dekoracji
chodzi mi o tą dekorację na kolumnach, o reszcie nie mówię...

[ Dodano: 03-01-2008, 14:46 ]
a gdzie moje zdjęcie się podziało?

[ Dodano: 03-01-2008, 14:50 ]
jeszcze parę zdjęć z miejsca gdzie mieliśmy mieć nasze wesele ale z różnych względów nie wyszło,
to tzw. Forteca w Warszawie - też takie ceglane wnętrze,
właściciele dekorują je zawsze tylko świeczkami i do tego białe obrusy i biała zastawa, bardzo mi się to podobało... szkoda że nie będziemy tam mieli wesela

mam6lat

świece, pędy bluszczu...

foszek

Izaura, ja jak bylam tam raz to widzialam balony na tej sali przyczepione do kolumn a takie peki... ludzie maja rozne gusta. O bluszczu tez myslam... Biore sie za ppoczestunek  Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

tachogti

foszek, jedna moja kolezanka miala nad glowa chinskie znaki milosc, szczescie itd.. ale to raczej do Twojej sali nie pasuje za nic ;)
Ja tez uwazam ze swieze kwiaty beda najlepsze np w formie ladnej girlandy z bluszczem albo czegos innego dosyc plaskiego i prostego, zebyscie nie wygladali jak na dozynkach ;)
a stol na plasko ozdrobic lezacym na nim bluszczem i niskimi bukiecikami i swiecami i bedzie slicznie  :-D
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P