Kalendarz narodzin strefowych dzieci

Zaczęty przez sweedee, 07 Gru 2007, 20:59:02

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dragonfly

eva_luna, nastepna wiedzma sie szykuje :)  :flowers: :flowers: :flowers:
kurde, ja jeszcze z 6 tyg musze czekac.... >:( >:( >:( >:(

nionczka

Sweede, prosze dopisz mi imie do kalendarza, data bez zmian. merci!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

sweedee

Cytat: nionczka w 28 Lip 2008, 13:28:07
Sweede, prosze dopisz mi imie do kalendarza, data bez zmian. merci!
mówisz i masz  ;)

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

vobi

My dzisiaj idziemy na polowkowe, moze sie dowiemy kto tam rosnie...

eva_luna

Sweede, plis zmien mi date na 9 grudnia i poprosze o dopisanie imienia Karolina :). Wizja Swiat w domu coraz bardziej realna, mam nadzieje, ze termin jeszcze troche przyspieszy :)

nionczka

Ja bym strasznie chciala urodzic 15 grudnia a date mam 19. Nie wiem czemu. Z jednej strony to ladna data (wiem, ze to glupota, ale podoba mi sie) a z drugiej jeszcze nie swieta. Taki jakby ostatni dzwonek przed swietami.
A juz napewno nie chce urodzic w 2009 roku a to przeciez jest mozliwe :-(

vobi

A ja dalej nie wiem kto tam... Nie chce sie skubaniec ustawic odpowiednio  ;D I nawet jakos mnie to nie dziwi.. Ale wiemy przynajmniej ze ma glowke, mozg, brzuszek, po dwie nozki i raczki, i serce bijace jak szalone (i nawet z czterema komorami). No i wazy ok. 400 g. Dobre i to   :D Wg USG wyszla mi data porodu 09 grudnia.

dagi

ja też jestem z grudnia, taki prezent prawie pod choinkę  jupi
acha byłam wcześniakiem, bo termin miałam na styczeń, ale rodzinka się śmieje, że spieszyło mi się urodzić przed stanem wojennym  ;)
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

nionczka

Cytat: vobi w 29 Lip 2008, 22:00:01
A ja dalej nie wiem kto tam... Nie chce sie skubaniec ustawic odpowiednio  ;D I nawet jakos mnie to nie dziwi.. Ale wiemy przynajmniej ze ma glowke, mozg, brzuszek, po dwie nozki i raczki, i serce bijace jak szalone (i nawet z czterema komorami). No i wazy ok. 400 g. Dobre i to   :D Wg USG wyszla mi data porodu 09 grudnia.

Jak taki skubaniec to chlopak. Ja sie tak dopytuje bo czuje u Ciebie chlopaka.
400 gr, super! Moja chudzina wazy 270 gr (+/-39) Nie wiem skad to 39, ale tak mi napisano w raporcie.

vobi

nionczka, tez zartowalismy ze to moze chlopak (zwlaszcza ze raczki tak ukladal/a jakby sie boksowal/a), ale upor to akurat o plci nie swiadczy, upor to raczej po mnie niz po mezu moze odziedziczyc  lol

Ciekawi mnie ta roznica w wadze - 270g a 400g to jednak duza roznica (ja mam na wydruku dokladnie 391g, ale zdaje sie ze USG i tak oblicza wage tylko teoretycznie), a lekarka nie mowila nic ze jest duzy/a jak na swoj wiek... Moze ten ca tydzien roznicy (ty prawie 20, ja 21 tydz. ciazy) ma takie znaczenie? Tzn. moze na tym etapie dziecko rosnie przez tydzien o ca 100g.

nionczka

Mi sie wydaje, ze rosnie szybko na tym etapie. Poza tym moja wazy malo i tak juz bylo wczesniej. Jesli chodzi o dlugosc nie wydaje sie krotka, ale wage zawsze miala w dolnych granicach normy. Jedyne co ma w gornej granicy to kosc udowa i co za tym idzie dlugosc. Ale w obwodach to raczej chudzina. A wage wyliczaja wlasnie z obwodów. Czytalam kiedy na forum hiszpanskim jak dziewczyny porownywaly wage okolo 20 tyg i roznice byly ogromne i kazdej lekarz powiedzial, ze w normie. Ja jestem niska i jak na strefie mówia "szczuplutka" (rany, jak mnie to cieszy) wiec tez nie spodziewam sie wielkiego dziecka. Maz tez niski (176) i chudy 69 kg. Nie ma po kim wyjsc duza :-)

Moje polówkowe usg bylo w 1 dniu 20 tygodnia czyli w wieku 19 tyg.

vobi

Nie wiem czy gatka2804 czyta ploty, wiec skladam gratulacje dla Mamy i malutkiej Ani tutaj  :flowers: Mam nadzieje ze porod nie dal za bardzo w kosc. No i licze na jakies zdjatka....  :D

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

vobi

swoja droga, pamietam ze gatka niedawno mowila ze juz sie nie moze doczekac, ze juz trudno jej chodzic i siadac -
coreczka jak widac grzecznie posluchala i urodzila sie pare dni przed terminem  ;D

ishka82

gatka, gratuluję córeczki i życzę Wam dużo zdrowia :flowers: :flowers: :flowers:

jusia

gatka Wszystkiego Najlepszego  :flowers: :flowers:  :baby: czekamy na foty
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

jestynka

i ja się dopisuje kalendarza, termin mam dopiero na 9 marca :) mnóstwo czasu

sweedee

gatka, gratuluję  :drunk:
jestynka, wpisane  ;) i gratulacje!!!  :baby:

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

jusia

Cytat: jestynka w 04 Sie 2008, 10:29:59
o to bedzie rybka, moze sie urodzi 2 marca jak ciocia jusia ;) gratuluje, ale jeszcze masz duzo czasu przed soba, a jak sie czujesz?
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

foszek

jestynka

całkiem spoko , bardzo się cieszę że nie mam atrakcji tego typu jak wymioty itp, przepraszam że kogoś obrzydzam, ale dużo moich koleżanek miało Współczułam im bardzo.
Mam wrażenie że brzuch się trochę zaokrąglił, ale to chyba jakoś za szybko, albo dlatego że dużo jem bo ciąle głodna jestem  :-[

bozena.dp

Cytat: jestynka w 04 Sie 2008, 10:29:59

gratuluje  brawo  a termin w urodziny cioci bozenki ;)

abkasia

to i ja sie dopisuje, termin na 19 marzec:) obecnie tydzien 8 w toku:)

bozena.dp

abkasia gratuluje raz jeszcze  brawo  brawo  brawo
:roza:  :flowers:  :roza: